Aslında kimse bir yere gitmediği için dışlanmamalı ama öyle hissetmek öyleymiş gibi yaşamama sebep olan bir etken. Herhangi bir buluşma için öyle düşünmesem de onların büyük gösterdiği toplanışlara gitmeme durumu beni aykırı hissettirecek gibi geliyor ya da öyle hissedecekmiş gibi oluyorum. Ayrıca çok istemediğim ama yine de gitmezsem onların o anısında olmazsam kötü hissedebileceğim için gitsem de kötü hissedeceğim için (çünkü gitmek istemiyorum) ne yapacağım bilemiyorum. Önemli bir an olduğu için sanırsam gitmem gerek diye düşünüyorum. ileride geçmişe dönüp bakıldığında orada olduğumu bilmeleri daha iyi olacak sanırım. Dipnot:Bu durumu herhangi bir buluşma için demiyorum onlar için çok mühim olan bir toplanış. Büyük bir etkinlik olduğunu düşünebilirsiniz. Ama benim için bir şey ifade etmiyor şu an.. ya da gitmek istemediğim için öyle diyorumdur belki. Aklıma gelince stresli hissetmeme neden olan sebepleri var çokta geçerli sebepler sayılmazlar ama benim için stresli hisler doğuruyor.
Ortamda dışlanmış olmamak için gitmek istemediğin yerlere gidip, uyum sağlamak istemediğin şeylere uyum sağladığın oldu mu?
Bana ihtiyacının olup olmaması önemli değil. Bu husustaki en önemli nokta mahrum bırakılma psikolojinin sende bırakacağı enkazdır. Bunu görememek resmen budalaca bir körlükten başka bir şey değil!!!
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Ortamda dışlanmış olmamak için gitmek istemediğin yerlere gidip, uyum sağlamak istemediğin şeylere uyum sağladığın oldu mu?