Selam abim 2 sene önce İngiltere'ye gitti 3 ay önce ise döndü. Buraya kadar problem yok!
Döndüğünde elinde para dolu çanta ile geldi çantada 225000 sterlin para vardı. Nasıl yaptın bu parayı diye sorduk 200.000 sterlin kazı kazanda çıktı dedi inanmadık ama bu dediğinde ısrar etti.
Abimin ruh hali 😅Aşırı tembel biri oldu, bir işte çalışmıyor! Ya yatıyor ya da geziyor. 225000 sterlinini kur korumalı mevduata yatırmış aylık 60000tl üzerinde gelir elde ediyormuş ve 5-6 bin tl için yataktan kalkmam diyor ısrar edersek "para verim susun diyor!"
Geçenlerde kendine lüks bir daire kiraladı sonra içine en lüks eşyaları 12 ay taksitle senetle aldı. Evin içine 275.000tllik eşya aldı 😶 her gün çarşıdan 3 öğün yemek sipariş ediyor ailem stres yapıyor cidden normal hareket etmiyor sizce ne yapmalıyız?
Merhaba, bence kendisi dışında kimse ona yardımcı olamaz çünkü uzman desteği de ona çare olamaz kendisi istemedikten sonra. Hobi olarak da olsa insanın bir işe girmesi, parasına bakmaksızın bir işle uğraşması gerektiği yönünde bilinçlenmesi gerekiyor. Tabii bunu da sosyal olarak eksikliğini hissedince anlayacak mesela evlenince böyle bir adama kız vermezler. İlk darbeyi oradan yer, sonra arkadaş ortamında da bakar herkesin işi gücü var ama onun yok, o eksikliğini bu şekilde hissedecektitr yani sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Kendi görüp düzeltecek bazı şeyleri. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Yani abine bakınca aslında da çok da haksız sayılmaz. O kadar parası varken ve bankada hiç çalışmadan öyle bir gelir elde ediyorken gidip başkasının yanında neden 4 bin liraya çalışsın. Tabii ömür böyle de geçmez insanın bir şeyler yapması lazım en azından kendine bir iş kurup kendi işinin patronu olabilir başkası yanına çalışmak istemiyorsa. Onunla adam akıllı ve mantıklı bir şekilde konuşmak gerekiyor.
Yorumları okudum da, aylik 400 bin tl gelirim var. Ve 3500 TL kirası olan bir evde yaşıyorum.. neden 2 milyon TL yi eve bağlayalım ki? 2 milyon TL nin yüzde 17 faizden ne kadar para geldiğini bilmeyen veya kazanamayan kişiler ev araba gibi seylere yatırım yapmayı mantıklı bulur. Ülkede herkes ekonomist 🤣
Paranın helalliği ve haramlığı konusu dışında pek yapılacak bir şey varmış gibi gözükmüyor. 🤷🏻 Başına iş almasın diye dua edin artık tek çare. O öyle yaşamak istiyorsa o şekilde yaşamaya devam eder sizi dinlemez. O rahatlığa da çoktan alışmış ve havaya girmiş. 🙄 Kendi haline bırakın, başka bir yol gözükmüyor. 🤷🏻 Çalışmaz, bir iş kursa ve yatırım yapsa daha iyi olur hiç değilse bir işe yarar fakat yapı olarak ve kafa olarak pek mantıklı düşünmeye müsait biri değil anladığım kadarıyla. Umarım yola gelir, biri vesile olur vs. 🍀
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Matematik sorusu gibi aw. 😂 Bırakın küçük enişteyi ya yesin adam.. Keyifli günler..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ne kadar güzel uydurma bir senaryo. Artık kredi kartı var ve hiç kimse senetle taksit yapmıyor. Artı parası varsa neden taksit yapıyor neden ev almak dururken kiralıyor. Yani iyi senaryo yazdın aferin
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bunu bende sorduğumda aynen şöyle dedi! Evi gérizekalilar alır! Ev alacak parayı kur korumalı mevduata yatırırım 10 kira parası aylık kazanırım dedi.
Eşyaları neden taksitle aldın paran var dedim sonra bana "Bankada mevduatta param var aylık kendi kendine ödüyor neden peşin alıp ana para mi azaltim ki? O benim sermayem değil mi dedi
Evi evet canımsın alır 2019 da ev 300 bindi 2020 de 500 bin oldu 2021 de 1 milyon şu an aynı ev 3 milyon lira. Abin popon de yırtsa parasını böyle katlayamaz. Artı olarak kur korumalı dediğinde dolar euro vs neyse o anki kur ona göre alırsın ama son aylarda kur sabit bu yüzden kazanıyorum diyen yalan söyler.
2019da su kadar 2020de su kadar demissin de o zamanlarda döviz şimdiki dövizin 4te1i kadar değildi! Dövizi olan bir kişi için ev fiyatları pek değişmedi! Sadece tl değer kaybetti! Babam dolar 2.5tl iken 120.000e kredi ile ev almıştı şu an 700.000tl ediyor. Oran orantiya bakarsak dolarda aynı şekil arttı. O zamanlar 50.000$ a o evi alıyorduk şimdide 50.000$a o evi alabiliriz.
Ya bi haber okumuştum bura da olan dolandırıcı Türkiye de yaşayanları dolandırıp yurtdışına kaçar benim okuduğum kişi tam tersini yapmış almış paraları kaçmış Türkiye ye bu da öyle olmasın sakın 😂
@Öğretmeninigeldi Zaten öyle yapıyor. Benim elim de böyle bir güç olsa ben bu gücü 100 misli katlarım. Bu yüzden dedim Ana paraya güvenmiş Faiz geliyor rahatlığı 😂patlacak haberi yok. 😏