Evet maalesef. Bir türlü büyüyemiyorum ona göre. Hâlâ eve giriş çıkış saatlerimi takip eder, gün içinde sürekli arayıp nerede ne yaptığımı kontrol eder. Söyleyince de seni düşündüğümden, merak ettiğimden diyor. Bir yerde sinir bozucu oluyor ama. Evet kötü bir amacı yok belki ama kendimi ilkokul çocuğu gibi hissediyorum bazen. Yarın öbür gün çalışmaya başlayacağım, nöbete kalacak, akşam geç saatlerde eve döneceğim. Annem acaba kızar mı diye düşünüyorum şimdiden. Aşırı saçma bir düşünce ama beni bunu düşünmeye iten de annem. Düşünülmek, önemsenmek bir yerde iyi ama her şeyin fazlası zarar. Biraz özgür bırakılmak gerekiyor ki insan özgüven sahibi olsun.
Sizi çok iyi anlıyorum. şu an ki durumun ileride sizin için ne kadar zorlayıcı olduğu da kesin tabii ama anneler için evlatlar büyümüyor ve bazıları bunun asla farkında olamıyor. Sanırım iyilik yapmak isterken bilmeden zarar veriyorlar 🙄
Öncelikle soruyu sorarken çok nahif düşünmüşsün, çok hoşuma gitti bu durum tebrik ederim seni, bu güzel kalbinden dolayı. Annemin gözün de hep çocuk olmak aslında hoşuma giden bir durum. Çünkü sadece aile içerisin de o saf tertemiz sevgiyi hissedebiliyor mutluluğumuzu kat be kat arttırabiliyoruz.
İşinin çıkarına değişiyor. Bir iş kitleyeceği zaman "kazık kadar oldun" diyor. Onun dışında çocuk gözüyle bakıyor bana. Özellikle dışarıya çıkarken çocuk tembihler gibi tembihliyor...
Annelerin gözünde 50 yaşına gelen bir insan bile çocuktur çünkü evlat anne için kutsal bir varlıktır, 9 ay acısıyla tatlısıyla karnında taşır, büyüdüğünde bile hep bir çocuk gibi görür onu, Anne yüreği işte
Parantez içine aldığın ince düşüncenden öpüyorum öncelikle.❤️ Evet annemin gözünde asla büyümeyecek olan küçük bir kahve çekirdeği olabilirim. Bu saate kadar böyleydi, bundan sonra da böyle olur muhtemelen ama bundan çokta şikayet ettiğim söylenemez.🙄
Hangi birimiz büyüdük ki? Annelerin kıymeti gerçekten bilinmeli, mesela benim sevgili anam, cesur kadındır. Öyle kolay kolay korkmaz, biraz fazla korumacı ama onu da annelik içgüdüsüne verelim 😄
Annelere göre her daim çocuğuz😇. Ayrıca gözüme takıldı parantez içinde af dilediğiniz, cidden çok nazik bir düşünce, teşekkür ederim güzel düşünceniz için bunu da ilave etmek istiyorum 😇
Evet. Örnek olarak akrabalar harçlık verdiğinde ver bakim zaten senin icin harcanıcak diyor. Hala uyandırmaya kıyamıyor, hatta geçen gün beni uyandıramıyor diye duygulanıp ağlamış.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Annemin gözünde hiç çocuk olmadım. Kendini düşündüğü için sütünü bile esirgemiş benden o yüzden biraz çelimsizim şimdi annem 70 yaşında hala aynı aşırı bencil birisi babam desen ayrı bi muamma keşke benim de normal bir ailem olsaydı çok isterdim gerçekten.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Hadi büyüyünce seversin sevmezsin ona bişey demem zaten kimsenin sevgisine de ihtiyacım yok da el kadar bebeden sütünü esirgemekte neyin nesi sorumluluğunun zerre bilincinde olmayan değişik insanlar umarım yeni nesillerde bu tür ebeveynler türemez
Annemin gözünde hiç bir zaman küçük bir çocuk olmadım sanırım her zaman olduğu gibi şimdi de beni çok büyük biri sanıyor evet yaşım o kadar büyük olmayabilir ama olgun biriyim ama arada sırada cocuklasmak her insanın hakkı
Küçükken annem, sen hala benim gözümde bebeksin dediği zaman annemin beni gerçekten ebat olarak küçük gördüğünü sanardım. Hey gidi günler.. Şimdi alın bu bilgiyle ne yapıyorsanız yapın djgkfhd
Evet maalesef.. bizde durum şu; evde tek kaldığım vakit yemek yapamazmisim, açlıktan ölebilirmisim.. bunu bir tek banada söylemiyor komşular, akrabalar... Sonra bı ton malzeme çıkıyor millete..