kremalı mantar çorbasının, diğer hazır çorba çeşitlerinden 25 kr pahalı olması üzerine bir sohbet etmişliğim olmuştu üniversite yıllarımda bir arkadaş ile. İlk kez böyle bir manyakla karşılaşmıştım. Hayrete düştüm. Şimdi çok var ekonomik şartlarda. Bana bir itici gelir yine cimri davranan insanlar.
Tanık olmadım ama bizzat şahit olan birinden duydum. Bunun üstü bir hikaye olabilir mi sanmıyorum. Dayımın arkadaşı bir gün bir kızla dayımın ofisine gidiyor ve ben bu kızla evlencem cuma günü düğünüme davetlisin diyor. Dayımın dediğine göre kız ciddi anlamda acayip derecede çirkinmiş. Abartmıyorum gerçekten yüzüne bakılacak hali yoktu diyo. Neyse para vermemek için düğünü Evlerinin damında yaptıklarını söylemiş. Dayım cuma günü düğüne gittim baktım gelin başka biri dedi. Sormuş olm bu kız kim senin evleneceğin kişi bu değildi demiş. Adam demiş ki “ ya olm biz senin ofisten çıktıktan sonra nişan elbisesi almaya gittik. Ya hiçbi elbise mi kızı güzel göstermez. Vazgeçtim evlenmicem dedim anneme. aldığımız elbiseler boşa gitmesin diye anneme başka kız buldurdum” demiş. Adam elbise boşa gitmesin diye iki günde tanımadığı kızla evlenmiş ajahshss şaka gibi
Bir zamanlar milletvekili olan amcamın eşiyle Ankara 'daki x alışveriş merkezine gitmiştik.Özel ilgi gösterilen bir mağazaya girdiğimiz zaman kadın hiçbir şey almadan çıkmıştı en sonunda zorla bir şey alınca beğendiğim şeyi almamışlardı. Neymiş protokole denk gelirsem sorun olur vs diye..
En büyük mü bilmiyorum ama, kız kardeşinin düğününe bir tepsi baklava ısmarlaması ile bütün görevini yerine getirmiş edasıyla ortalıkta dolaşan kaynım ve onun adına utanan ben. Baklava nedir ya, baklava kaç para diye sayıklamıştım ozamanlar çıldırasıya.
Eve toplu çerez alınmıştı. Bir küçük kese kağıdı içinde de fındık ve Antep fıstığı alınmış meğer. Gizli gizli örtünün altından yiyorlardı. Sanki görmüyoruz gibi çok enteresan bir anıydı benim açımdan
Sigara arabada kalmış diye diye benim paketi sömüren arkadaş. Bunu 3 5 defa yaptı araba 20 metre ilerideydi. Aynı arkadaş hesap ödeneceği zaman sende bozuk varsa ver ben sana veririm diyio duruyordu. Hesap 20 TL ise bütün dediği para 50 tldi 🙄
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Adamın biri restoran kapısından içeriye girip fiyatları sordu. Restoran sahibi söyledi ve bu parayı vermem deyip çıktı gitti. Restoran sahibi arkasından 9 tanr apartmanınıda yanında mezara götür dedi. Kendi canından kısan insan kadar cimrisi yoktur.
Sayılır mı bilmem ama iki arkadaş arasında geçen bir olay. Biri diğerine altın takıyor, sonra arkadaşlık bitiriyor küslük giriyor araya. Diğeri de evlenirken davetiyeyi gönderip içine not düşüyor, kendin gelme altını gönder.
Bu cimrilik mi oluyor tam olarak emin değilim ama bi akrabamız mangal daveti veriyor tamam mı 2 kilo kıyma ile yaklaşık 25 kişi ağırladı köftelere ekmeği bastı millet ekmek arası kıyma koklamış ekmek yedi😂ve bunu şişe şişe günlerce anlattı.