Hayattan ne istediğimi bilmiyorum ne okula gidiyorum ne işe gidiyorum ne kendime bakıyorum bakımıma özen gösteriyorum ne dışarı çıkıyorum ne arkadaşla görüşüyorum ne manit yapıyorum ne de sosyal özgür olabiliyorum hiç bir şey yok , bunlar bana çok yabancı ama hayatta sosyal olma üzerine kurulu hal böyle olunca bende mutlu olamıyorum alışkanlığım yok birey gibi yaşamak sorumluluk almak..
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Çaba sarf etmiyorsun.
Nasıl yaşamak istediğimi bilmiyorum ki çaba sarf edeyim
Tavsiyem öncelikle yaşam standartlarını kabul etmelisin.
Haklısında beni içinde barındırtsa keşke bunlar bende istiyorum da
sen bitmişsin
ha şunu bileydin , ne yapayım düştüğüm aile hayat şartları ve karakterim bu maalesef 0 sorumluluk
sana ne desem boş
Peki ne desen dolu olur söyler misin
tedavi ol ve inan:d
Peki , Aslında havaalanı işine gireceğim ama kazandığım asgari ücretle yine de sosyal olacağımı sanmıyorum ya sakın beni suçlama hayat şartları işte ne yaparsın..
yo suçlamam
öyle bir bitmişsin dedin ki kendimden ilk defa bu kadar utanasım geldi , bir işe girip hayata tutunmayı denicem ama nasıl sosyal olacağım ben nasıl arkadaşım sevgilim dostum olacak sosyofobim varken içimde
bence de utanmalısın ayrıca daha ağır şeyler derdim ama sonra zırlayarak şikayet ediyolar. yazım siliniyo ksjdfhkjsdfhkjdsf
sevgiliyi filan bu psikolojiyle boş ver
neden utanayım ki sende bu aile de doğsan sende böyle olabilirdin kınama , yok zaten boşveriyorum da psikolojim iyi olsa da fayda etmez zaten
la karar ver bi öyle bi böyle diyon bahane üretme kalk ve yap sadece hayata geçir düşünmek yok
tamam ya , kızdırdıysam özür dilerim sende suçlamam seni dedin ama utanmalısın dedin.. sosyofobiden yapamıyorum işte ama denicem
seni anlıyorum. aşılmayacak bir şey veya kendine bunu yapmana değmiyor bunu bildiğim için kızıyorum. yoksa bana ne yani naparsan yap
aşılmayacak bir şey DEĞİL yazacaktım
Anladım , hak da veriyorum sana , benim derdim hemen işte koyvermek kendini sosyal dünyadan korkmak eğer böyle devam edersem hep üzülürüm
biliyombiliyom
Başlıcam bi yerden işe gitmek piskologa gitmekden bakalım
desteksiz atlatamayabilirsin. bari psikiyatriye git
Psikiyatriye gittim ilaç veriyor bir işe yaramıyor asıl para kazanıp psikologa gitmek lazım bir kaç seans sürer ama , bir de sizin sahip olduğunuz hayat benim için de normal olabilse keşke korku vermese haksızda değilim korkmada eksiklerim fazla ya neyse
işe yaramadığını kaç ayda anladın? belki ilacını değiştirmen lazımdı ne ise psikolog bile olsa zaten gerekli görürsen seni psikiyatriye yönlendirir:d benim hayatımı ne biliyon :D
görürse*
Kaç ay da anlamama gerek yok söyledi zaten hemen geçmeyecek diye uzun olacakmış hap vermeleri ama hap uyku getirip sersemletiyor bıraktım bu yüzden hem bena asıl iyi gelecek şey özgüven ilaçla bi alakası yok bence her şey kendimde bitiyor sosyal hayata açılmam da.. Anlatırım durumu ilaç istemiyorum tavsiye istiyorum sosyalleşmek için derim anca konuşuruz fikir alırım ben öyle istersem olur a-sosyallik bence böyle yenilir , en son kimi aradınız sorusuna nişanlım olacak veleti demişsin ve ayrıca kimse benim gibi türkiyede kendini bu denli salmıyor o yüzden benim durumdan herkes çok daha iyi tabi sende ilk başta bana yazdığın bitmişsin gibi laf acıdın gibi anladım
:'( anlıyorum. peki umarım kendine iyi bakabilirsin, başarılar
Asıl ben beni insan yerine koyup değer verdiğin bu kadar yazıştığın için ben teşekkür ederim , kendi çapımda bir şeyler yapıcam bakalım , aslında hiç istemiyorum sosyalleşmek sizin gibi normal olmak ama hayat işte yaptırıyor hem benim bütüm hayatım insanları izlemek üzerine kurulu kendi hayatımı yaşamak yerine yaşayan insanları izliyorum ve izledikçe üzülüyorum özeniyorum hele ünlü bir kıza saplantılı duygular besliyorum keşke gerçeği olsaydı da unutabilseydim diyorum hoş olsa da sosyofobiyi yenmem benim oldukça zor dediğim gibi denemeden bilinmez , iyi akşamlar
laa şunu yapmaaaa lksfjlksdfjlksdf neden insan yerine koymıyım insan değil misin ljdfhjsdfhdsf :'( deme öyle şeyler. güya iyileşecen ha, böyle konuşup düşünerek mi iyiolacaksın? hyr. sosyalleşmek istemiyosan sosyalleşme bak senin sorunun kendinle. önce kendinle olan sorununu çöz. çözmeden insanlarla arkadaşlık kuracam deme gene fail olursun. d başarısız olursun tamam mı :d çok istiyosan tabi 1-2 kişide şansını dene ama asıl sorun kafanda. ünlü bi kıza saplantı demek :d anlıyorum. evet peki. ulaşamayacağın her şeyi sil. o kızı da SİL. MSNDEN SİLECEKSİN ljsfhjlsdfhjskldf ayyy ciddiyim be. hayal aleminde yaşamak sana yasak ne ise kolay gelsiiin
Ben kendimi o kadar ezik hissediyorum ki o kadar olur insanlarla iletişime geçmem bile ters bi hareket cenabetmişim gibi hissediyorum , dokunsan ağlıcam ben böyle duygularım var , elimde değil , ne bileyim sadece işim var diye sosyal dünya yine barındırtmaz gibi geliyor içinde , denemeden bilemem ama yani dış görünüşümde o kadar eksik var ki en önemlisi de sosyofobi , sosyalleşmek istiyorum aynı sizler gibi özgür olmak , ama zamanla belki yıllar var 30 yaşından sonra kurtabilirsem kendimi ne ala , kendimi sevmiyorum çünkü hem istediğim görünümde değilim hemde sosyofobi hastalığım var bunları yenersem kendimi de sevmiş olacağım , o kadar da şey değilim insanlarla bir iki kelam etmesini bilirim merak etme , zaten buradan biri dedi işe gideceksin ya ordan iletişime geçmiş olursun dedi zaten birileriyle iş arkadaşlarıyla felan , maalesef o kızı ancak gerçek bir ilişki yapabilirsem unutabilcem bi de sürekli evdeyim bilgisayar hep açık önümde 7-24 başındayım sürekli onu görüyorum sevgili yaptı ha yapacak diye ne triplere giriyorum bi bilsen keşke okusaydımda bu hallere düşmeseydim lisede ki platoniğimi açılıp sosyofobiye yenilmeyip evlenseydim bu zamana diyordum kendime , o kız burdan değil çok ünlü silsem telefondan yine bakarım elim gider onu unutmanın tek yolu gerçek bir ilişki yaşamak biriyle ama bunun içinde sosyofobi denen hastalığı yenmem lazım sırf okulum yok lise mezunu bile değilim dış görünüşüm kötü diye kopuğum hayattan.. hayatımız zaten hayal değil mi gerçeği kovalamak biraz zor , hayırlısı bakalım
sana bişi diyim hani hapları desteklediğimden değil ama bilemiyorum durumun bu kadar kötüyse o hapları kabul etmelisin. çünkü senin gibiler için üretilmiş bişi hoşuna gitmese de dene bence. kendi kendine düzelemeyecek bir eşiğe girmişsin. dediklerimi ciddiye alırsan iyi olur. bak evladım. d ljknsdlfkjsdlkf pc mi sorun kalkamıyor musun? pcyi sat.. he neden satıyosun? çünkü ona bakmayacak iradeye sahip değilsin. ne ise sen kendi kendini iyileştiremezsin boş umut ve zaman kaybı yaşama bence daha fazla bişi demek istemiyorum. hadi eyw
Evet haklısın içmeliyim o ilaçları özgüven vermeli ölü toprağını üzerimden atmak için ama uzun zaman içecekmişim halsizleştim uykum geliyor sürekli daha çok takıyorum gibi hap içinde abim kes dedi o yüzden bıraktım , ben 6 sene önce spor salonuna gidip baya kilo vermiştim 2 ay da olsa özgüvenli yaşadım yani demem o ki insan eğer isterse özgüvenli olabilir bu elinde çünkü , hoşuma gitmedi değil sadece çok sersemletiyor , 10 yıldır konfora bilgisayara alıştım tek sosyal dünyam bu bundan da yoksun kalırsam biterim ben biliyorum beni esir eden bu bağımlılık hayatımı mahveden ama satmak yerine gerçek hayatı yaşamaya çalışsam güzel olmaz mı bak işe bile giriyorum yarın , o irade neden yok biliyor musun bakamamak bilgisayara çünkü 10 yıldır her gün yapıyorum sende olsan senin de iraden olmaz her gün yapsan , iyileştiricem göreceksin , böyle kalmıcam rahatsız olmasam bu durumdan sormazdım gelip buraya bunu
o ilaçlar özgüven vermiyo. bu yan etkiler normal ama rahatsızsan doktoruna danışıp değişecekse o değişmeliydi. abinin başkasının lafı değil bak ne ise ayyhhh git o zaman spora tekrar ne bileyim
iyi bakalım o günleri ben görür müyüm bilmem de sen görürsün inş:d
Biliyorum özgüven vermediğini ama yardım ediyor sonuçta ben ilaçsızda özgüvenli oldum 2016 da ne selfiler çektim kendimi sevdimde aslında benim tipim bile var yakışıklıyım ama bakmıyorum kendimi bakımsız tarzanım eğer salmasam yıllar önce kendimi ne halde olurdum Allah bilir , bıraktım doktora gitmeyi devlet hastanesi para kazanınca ilk işim psikologa gidip psikoterapi almak ne derse dinlicem yapıcam işe girince özgüvenim olur benim feast food bırakırım kilo veririm boş 1 günde de spora giderim öyle öyle psikologa gidip sosyal olmak için bir de yardım alsam ne ala böyle böyle yensek sosyofobiyi o günleri görmezsen bile , görmüş gibi git olmaz mı 😀
niye böyle ezik oldun o zaman birden ne değişti
Sadece spora gidiyordum o kadar sosyallik arkadaşım yoktu v. s yalnız kalınca böyle oluyor içine gömülüyorsun daha da uzaklaşmak istiyorsun sosyalleşmek aktivite hobi yapabilmek kendine bakabilmek zorlaşıyor , İnsan zor olanı seçmez her zaman kolayını seçer bende öyle yaptım mecbur 6 sene daha yaşadım böyle ama bildiğim tek bir şey var artık böyle yaşamayacağım
iyi aferin
ben bir plan yaptım işe girip kazandığım paraları birektircem yıl sonuna kadar 34 bin yapıyor saçıma dişime kilomu çatlaklarımı her bir şeyimi yaptırcam kendimi sevmiş olacağım ah bir de sosyalleşmek zor gelmesi arkadaş manitim olsa kuzenim gibi olsam gezsem her yeri , kuzenime çok özeniyorum bir dünya fark attı tabi babası zengin , o baba parasıyla ben kendi emeğimle , inşallah bende sosyal olurum ya hayattan en çok istediğim şey özgür olmak
sorun kafanda
Ne yaparsan yap geçmeyecek bunu mu demek istiyorsun yani , fazla mı karamsarım
yo demiyorum olumsuz düşünmeye gerek yok ama hayal de kurmamak lazım
😔 Umut hayal fakirin ekmeğidir , insan hayalsiz ve ekmeksiz yaşayabilir mi söyler misin , bende bir şey olacağımı sosyalleşeceğimi sanmıyorum ama denemedekden ille de olması dışında bir seçeneğim lüksüm var mı
umut demedim HAYAL dedim ikisi arasındaki farkı önce bi ayır. yahu ben bu yıkıklığı kaldıramıyorum. hala aynı terane hadi iyi geceler
biliyorum farklarını umut bir ihtimal hayal hep hayal kalacak , İnanır mısın bende kaldıramıyorum yılmamak içinde çabalacağımdan emin olabilirsin , sanada nişanlınla mutluluklar