Ben şöyle güzelim böyle güzelim, ben çok zekiyim ben ben ben...Guzel özelliklere gerçekten sahip olanlar mütevazı olup bunları dile getirmiyorlar. ...Kendiyle övünenlerde bulunan diğer patolojik bulgular 😬 Kendinin çok önemli olduğu duygusunu taşıma…
* Başarılarını ve yeteneklerini abartma, yeterli başarı göstermeksizin üstün biri olarak tanınmayı bekleme…
* Sınırsız başarı, güç, zeka, güzellik ve kusursuz sevgi düşleri üzerine kafa yorma…
* Özel ve eşi bulunmaz biri olduğuna ve ancak başka özel ya da üstün kişilerin, toplulukların, kurumların kendisini anlayacağına ve onlarla arkadaşlık edebileceğine inanma…
* Çok beğenilme isteği…
* Her şeye hak kazandığı duygusu…
* İlişkileri çıkarları için kullanma…
* Başkalarının duygu ve isteklerini anlama konusunda isteksizlik…
* Başkalarını kıskanma ve kendinin kıskanıldığına inanma
Güncellemeler
+1 yıl
3 gündür her sorum süper seçiliyor sdfg😲💫
Kendini öven insanlara (narsist) karşı tutumunuz nasıl olur?
Kişilik & Karakter konusunda 204,4b cevap paylaştı.
Bende Narsistim kendimi seviyorum <3 genelde yalnız insanlar bir süre sonra sadece kendilerine değer vermeleri ve başkalarını düşünmemeleri gerektiğini anlıyorlar. Narsistlik ego ile karıştırılmamalı ego karşındakini küçük düşürmek kendini yükseltmektir. narsitlik sadece kendine değer vermek ve kendini sevmektir
Biliyorum aynıları bende var, bu zamanında çok değer verdiğim için oluyor. ama kimseyi kıskanmıyorum yani bazı maddeler yok, narsist kişiler ayrıca zeki olur başarıya gitmek için insanları çıkar için kullanabilirler
Narsistliğin geniş bir tanımı var. Yani öyle senin düşündüğün gibi masum bir şey değil.😕Herkesin kendini beğenmesini kendine hayran olunmasını ister narsist kişiler bunlar hoş istekler mi sence?
Senin de söylediğin gibi Narsitliğin geniş bir tanımı var herkes kötü olacak diye bir kural yok. narsitlik başkalarına zarar vermiyorsa sorun değil, ben kimsenin bana hayran olmasını istemiyorum çünkü ben zaten kendime hayranım ve kendimi seviyorum. narstlik aynı zamanda başkalarını umursamamayı da içeriyor yani ego ile karıştırılmamalı ego genellikle en iyisi benim der narsitse kimin iyi olduğu değil benim ne düşündüğüm iyi der arada fark var
Evet biri var öyle hayatımda sanki onu tanıtmışsın herkes onu sever herşeyi o bilir en yakını kıskanır falan filan güzeldir marifetlidir ya ne biliyim uzak durmak en iyisi başarısına başarı katan insanların böyle takıntıları yok gerçekten
Sevgisiz , temelde ozguvensiz insanlar olduğunu düşünürüm. Kendine gerçekten güveni olan insan kendini övme ihtiyacı duymaz çünkü.Çocukluktan gelen bı travmadir acımasız olmamak gerek ama tedavide edilmelidir bence..
Bu saydıklarını sevmem Ama atıyorum bilimde başarılı Bu adamda yaptıklarını ve yaptikalrinim değerini anlatsin Bir insanda güzel olduğundan övünmesin Sanki katkın var
Bir narsisisti tespit ettiğinizde mümkünse uzak durun, toksik insanlardır, size kendinizi işe yaramaz ve değersiz hissettirirler, çünkü bundan beslenirler.
Uzak durmak onu daha çok keyiflendirir en güzeli onu tavrına pişman edip susturmak. Ama uğraşacak enerjiyi kendinizde bulamadığınızda ona yaralı yerlerini hatırlatacak muameleyi yapıp usulca uzaklaşabilirsiniz:) çünkü kimsenin kimseyi değersiz hissettirmeye hakkı yok o yüzden hakedene hakettigini vermeliyiz her zaman:)
Övdüğü konuda onu dinlemeyerek veya beklediği tepkileri vermeyerek hevesini kaçırırım, susmasını sağlarım. Onu mu dinlicem be gitsin ayna karşısında bol bol sevsin kendini😅
Narsist insanların özünde, çocukluğunda takdir görmemişlik, kimse tarafından beğenilmemişlik vardır. Bunu örtbas etmek için de kendine gereğinden fazla değer yüklemesi yapar. Çevresindeki herkesi basitleştirmek hafife almak ister. Hasta kişilerdir kanımca. O sebeple toplum içinde fazla konuşmamalılar yalnız başlarınayken bol bol sevsinler kendilerini😉
Gördüm, tavsiye için teşekkürler. Beni anlayacak, dinleyecek, bana iyi gelecek, benim de ona iyi gelebileceğim birinin olması iyi olurdu... Hep aradığım, ama bulamadığım şey... Belki de yoktur öyle biri, boşuna arıyorumdur...