Neredeyse herkes böyle değil mi? Kim gerçekten de anlattığı gibi çıkıyor? Tepki yapmam herkesten her şeyi bekliyorum ben. Zaten kendini övüyorsa başta kaybeder çünkü mutlaka anlattığı gibi biri olmadığının mesajını verir.
Ben zaten kendini öven kişilerin aslında anlattıkları gibi olmadığını hep bildiğim için kapılmıyorum övgülerine. En itina ettiğim konudur bu övgüler. Kendim de kendimi övmem ama biri beni övünce de çok hoşuma gidiyor. Kendimi başkalarından dinlemeyi çok seviyorum. Birinin gözlemlemesi ve de anlatması çok hoş bir değer bence.
Tersi biri olduklarını bildiğim için hayal kırıklığına uğramıyorum. Kendini çok öven insanların mutlaka gizlemeye çalıştıkları olumsuz bir tarafı vardır. Böyle insanlara genel bir tavır sergiliyorum. Ciddiye almayarak gülüp geçiyorum sadece.
Hem dünyamız hem ülkemiz maalesef böyle insanlarla dolu. Biz söylediklerinin ne de yaptıklarının altını dolduramıyorlar. İçi boş tencere gibi sadece sofrada yer kaplıyolar. Ben sadece acıyorum böyle insanlara ondan için üzülüyorum fakat yapacak bir şey yok kendilerini böyle mutlu ediyorlar.
İfrit olduğum insandır. Tahammül edemiyorum bu tip insanlara. Bazıları bunu gözümüze soka soka yapar. Bazılarıysa subliminal mesajlarla. Benim gözümde ezik ve aşağılık kompleksi olan kişiler yapıyor bunu. Bu tür kişilere tepki vermek yerine gülüyorum...
Kendini çok metheden insanlardan itinayla uzak duruyorum. Bu şimdiye kadar böyleydi. Büyük konuşmak gibi olmazsa yine öyle olacak. Çünkü çok atıyor gibi geliyorlar. "Ziyaaa, atma Ziyaaa! " diyesim geliyor. Hatta bu şarkıyı kendilerine göndermek istiyorum.
Sorun olmaz bir insanın anlattıklarıyla tanımam zaten. İnsan tanımakta böyle olmaz. Bilgiler tanımaya giden yoldur sadece. Övgüyü de dinlerim dikkate almam.
Birisi kendini sürekli övdüğü zaman aslında onda aşağılık kompleksi olduğunu düşünüyorum. O yüzden tee en baştan kendini övenlerin öyle olmadığını anlıyorum. Yani ortaya çıkması sadece komiğime gidiyor. :d