Baskı altında olmak beni germekten ziyade sinirlendiriyor ve o an yaptığım her neyse asla odaklanamıyorum. Bu yüzden bir şekilde istemsizce tepki gösteriyorum. Kendi halimde olmam gerekiyor, yanımda yamacımda baskı kuracak biri olmamalı.
Baskı altında sinirli olurum. Soğukkanlı bir katil gibi de, stres altında öğrenci gibi de hissetmem. Emir verilmiş, damarına basılmış biri gibi sinirli olurum. Bunu belli etmekten de geri durmam. Çünkü hoşlanmadığım, sınır olarak çizdiğim ve çevremi de bu konuda uyardığım şeyler var. O sınırlar aşılınca pek sakin kalamıyorum ☾
Gergin olurum. Baskıyı hissetmek başlı başına geriyor zaten. Soğukkanlı olmak ne kadar mümkün olabilir... Zorundalığın vermiş olduğu baskı daha da geriyor. Soğukkanlı olmak ise büyük marifet.
İçimde fırtınalar kopar ama dışarıya pek yansıtmam. Gayet sakin ve kontrollü hareket ederim. Gerginliğimi bastırmayı zaman içinde öğrendim biraz biraz.
Maalesef aşırı gergin olurum. Böyle zamanlarda etrafımdaki her şey gözüme batar, daha fazla gerilmeme ve ekstra olarak sinirlenmeme yol açar. Gergin hâlim hâl değil yani 🥲
Gergin tabi ki. Baskıdan nefret ederim. Sırf baskıya gelemiyorum diye kaç kez işten ayrıldığım oldu. Yani baya rahatıma ve özgürlüğüme düşkünüm. Tipik yay burcuyum. Ama kötü bir şey biliyorum.