Her insanın herşeyi bilme mecburiyeti yok Mesela ben arabalara hastayım Arabalarla ilgili bi soru sordum ve siz bilemediniz? Simdi benim sizden soğumam mı gerekiyor? Bi insan kendisine temelde yeten bilgileri ögrenmekle sorumludur Ötesi herşeyi bilen insan ya da insanlar zaten yok
Bence bu doğru değil.. Doğru olmayan verdiğiniz örnekteki gibi olanları elemeniz.. Cehalet konusunda haklısınız ama siz biraz abartmışsınız.. Çünkü basitlik kavramı herkese göre farklı.. Size basit gelen bana zor gelebilir.. Herkesin algısı anlama şekli farklı.. Mesela şöyle düşünün size göre çok basit olan bugün kullandığımız bir televizyonu 60 yaşında birinin açamaması , veya telefonu kullanamaması gibi.. O yüzden evet haklısınız cehalet kötü mesela şunda kötü >> gece tırnak kesilmez.. ekonomi iyi gibi..
Şimdi daha iyi anladım sizi. Aynen ondan bende şikayetçiyim hatta bazen en çok rahatsız eden şey ise cehaletlerini bildiği halde ısrarla kabullenmemeleri..
Bunun bende de etkisi oluyor ama ben daha çok yaklaşıma önem veriyorum. Bilmediğini anladığında gösterdiği tepki, öğrenmeye açık olup olmayışı vs. "Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp" noktasından yürüyorum yani daha çok.