Söylenenin yüklediği anlama göre değişir bu kelimenin anlamı. Kimi zaman tamam sen haklı ol uzatma anlamına gelirken, kimi zaman da karşı gerçekten haklı olduğunu söylüyordur. Eğer bir sorun olduktan sonra haklısın diyorsa bu bir şeyi değiştirmez. Önemli olan haklı olmak değil, o sorunun bir daha olmayacak şekilde olayın çözülmesidir.
Haklısın kelimesinin birçok anlamı var aslında. Kimi zaman kabulleniş, kimi zaman iğneleme, kimi zaman da umursamamak. Bence herşeyi o an çözmüyor sadece erteliyor. O an konu kapansa bile tekrar mutlaka açılıyor. Bu yüzden bana kestirip atma kelimesi gibi geliyor bazen.
Söylenim şekline bağlı. Kimi olayı uzatmamak adına alaycı bir şekilde söyler kimi de gerçekten pişmanlığını dile getirerek söyler. Ama bir şeyleri çözmez.
@Dördüncümurat4 Yani yanına git özur dile burdan gonul alinmaz. Affeder affetmek istemese burdan seninde göreceğin bir yerden bu soruyu sormaz. Soruyor ki kırıldım sinirlendim gonlümu al senden sogumak istemiyorum aramız bozulmasin diyor affetmek istiyorken konuş