Hayır, bozmaz. Ben kendimle barışık bir insanım ve kusurlarımı biliyorum. Kusurlarım beni ben yapan unsurlar zaten, kusurlarımı seviyorum. O yüzden moralimi bozmaz. Aksine kendimle dalga bile geçerim bu konuda.
Bir hata yapmış olabilirim. Yanlış bir şey yazmış olabilirim. Veya yanlış bir bilgi vermiş olabilirim. Elbette insanlar eleştiride bulunabilir. Lakin eleştiriyi saygı çerçevesinde yapması gerekiyor. Saygısızca laubali bir şekilde bunu dile getiriyorsa, kendi hatamı görmezden gelirim ve işin sonu kavgaya kadar uzanır.
Örneğin burada yaşamış olduğum temel sorunumdan bahsedeyim. Ben cevaplarımı elbette düşünerek veriyorum. Yazdığım yazıların ana fikirlerini anlamaktan yoksun cahil varlıklar, maalesef yazının anlamını görmeye değil, hataları ayıklamaya çalışıyor. Ve bu durum üzerinden saygısızca yorumlar yapabiliyor.
Görüşlerinde bayan arkadaşlara son derece saygılı davranıp, "Evet efendim, öyle efendim, haklısınız efendim, doğru söylediniz efendim" derken, erkek arkadaşlara umursamaz, saygısız ve anlamaktan yoksun bir tavır sergileyen, insan sınıfına koyamadığım varlıklar var.
Hata yapsam dahi, böyle varlıkların eleştirilerini ve olumsuz yorumlarını katiyen kabul etmiyorum.
Sadece zaman ayırıp sorusuna cevap yazdığım için, bu varlığın beyinsizliğine maruz kaldığım için kendime üzülüyorum.
Yanımda, arkamdan, uzaydan, nerde olursa olsun söylenenleri umursamam. Hayat benim çünkü beden benim. Ben yaşıyorum ve böyle huzurlu mutluyum. Köpektir havlamaları normal
Başkalarının birkaç önemsiz kelimesinin beni üzecek kadar etkisi yoktur. Sadece değer verdiğim insanların sözlerini dikkate alırım o kadar. Geri kalan kısmı umursadığımı söyleyemem.