Zorunda kalarak ayrılmak, zorunda kalarak yarı yolda bırakmak bunlar bana geçerli bir sebepmiş gibi gelmiyor. Koşulları değiştirirsin, engelleri aşarsın ne olursa olsun ama yine de yanında kalmayı başarabildiğin sürece değer kazanır bu...
Mesela diyelim ki seni çok seven birisi var hayatında, sana çok büyük güven vermiş ve birbirinizden asla kopmayacağınızı düşünüyorsunuz. Ancak ailen o kişiyi istemiyor ve bu yüzden terketmek zorundasın. Ailemi karşıma alamam diyip terkeder misin yoksa aileni ikna etmeye mi çalışırsın? Bu, sadece sormak istediğimi anlaman için bir örnekti 😅 çoğaltılabilir bu örnek. Kısacası önüne çok büyük bir zorluk çıkarsa insanların sana olan güvenini zedeler misin yoksa bu devirde güvenecek insan bulmak çok zor diyip o engeli bir şekilde aşmaya mı çalışırsın demek istedim
Bırakmam. O zorluğu beraber aşarız gerekirse. Güvenmek artık çok pahalı bir şey ve gönlü zenginde bulunuyor. Sırf zorundayım diye; en hassas duygu mu paylaştığım kişiyi, yarı yolda bırakmak kendime saygısızlık olur.
Hiç öyle bir şey yaşamadım. Fakat icinde bulunduğum durumlar gerçekten bunu gerektiriyorsa başka hiçbir çare yoksa o halde yarı yolda bırakmak zorunda kalacağim o kişiyi karşıma alır konuşur düzgün bir şekilde derdimi ifade ederim.
Aslında konu bana güvenmesi değilde benim ona verdiğim söz olur bunu yerine getirmek için elimden geleni yaparım bunu karşımdaki için değil kendim için yaparım çünkü diğer türlü kendimi huzursuz hissediyorum
Sebep önemli. Çok hayati bir durum varsa, veya bırakmam onun hayrına olacaksa ancak o zaman bırakabilirim. Onun dışında biraz zor. Çünkü çok empati yapıyorum. Bana yapılmasını istemediğim şeyleri bir başkasına yapmam..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Neye zorunda olduğun için? Mesela bir insanın canı ise söz konusu olan şey yaparım bunu Ama sanırım benimle alakalı kişisel bir şeyse onu yarı yolda bırakmam.
Ahahhah alttaki yorumlara bak herkes bu kadar güvenilir iyiyse bu ülkede niye herkes kazık yemiş ve kimseye güvenmiyor o zaman sjdm biraz objektif olun beee 😂