Her karanlığın sonu aydınlığa çıkıyor. Bir kere karanlıkta yolu bulunca, zor gelmiyor. Gün içinde yapılması gerekenleri yapıyorum ve küçük şeylerle mutlu oluyorum. Çünkü; ne dün geri geliyor, ne de yarın bugüne. Günü doya doya yaşamak lazım.
Yenmenin en güzel yolu başlamasına sebep vermemek ve ben bunu kaçırdım. şu an çok kaygılı ve stresliyim. Ve bir haftam böyle geçecek eğer strese sebebiyet veren zaman değilse tavsiyem spor yapmanız. Veya kitap okumanız. Kitap okumak odaklanma işi olduğu için hem o anki ruh halinizden uzak tutacak hemde özgüven getirecektir.
Pozitif düşünmeye çalışıyorum. Zihnimi beni kötü etkileyen her şeyden arındırıyorum. Kafanı toplayıp sakin, mantıklı şekilde düşününce kaygıların ve endişelerin sonu/faydası olmadığını anlıyorsun. Benim endişe ve kaygılarım uzun süreli olmaz. Kısa sürede sıyrılabiliyorum bu iki duygudan.
Her zaman mümkün olmaz bu. Mümkün olduğunca pozitif düşünmek gerekiyor. Böylece olumsuzluk barındıran geçmişi kenara bırakıp, umutla geleceğe bakabilirim