İnsani olan hiçbir duygu zayıflık değildir. Eğer zayıflık olsaydı her insan zayıf olurdu. Çünkü hayatı boyunca insani olan bütün duyguları her insan en az bir defa yaşar... Ancak ben insanların önünde ağlamayı tercih etmiyorum. Zayıflık olduğunu düşündüğümden değil. Sadece insanlara bunu hissettirmenin onları üzmekten başka bir işe yaramayacağını bildiğimden dolayı...
Hani şu geliyor akla, nerde, nasıl, kime göre, neye göre...
Gerçek hikayelerden alıntı, canlandırma ve ya gerçek kesitlerden kareler.. Mesela bir depremzedenin uzun uğraşlar sonucu tekrar ışığa kavuştuğu an. Ben de ağlarım mutluluktan, çaresizliğin insani yardım duygularının devreye girmesi ile en zirvede hissettiğim anlar.. Zayıflıksa, zayıfım..
Bir annenin yavrusunu kaybetme (Allah korusun) ve ya kavuşma a'nı.. Zayıflıksa, zayıfım...
Bir yoksulun sevindirilme kareleri, öksüz/yetim çocukları reklam kokmadan, gerçek.. Zayıflıksa, zayıfım...
Ee her zaman kötü durumlar olmaz tabi, Büyük bir aşkın, gerçek engellerin kalkması ile, kavuşma sahneleri... Gözlerim dolar. Zayıflıksa, zayıfım...
Türk gücümü, Türk kanımı hissettiğim, milli duygularım kabardığında; gözlerim dolar.. Mesela Türk kuşları gövde gösterisi yaparken :D 2018 de çekmiştim.
Burada şu istisnalar var, bana yapılmış bir haksızlıkta, duygularımla oynanması, manevi değerlerimle oynanması ve ya maddi sıkıntılara sokulmam gibi benim çabuk güvenerek yaptığım hatalarda yalnızca tek başıma kaldığımda belki döktüğüm gözyaşlarım vardır.. Tecrübelerle.. Ama beni güçlü bir karakter olarak gören, bilen hiç kimse bu yanımı tabii ki bilmez.. Güzel soru ; Teşekkürler 😇
Ben genelde öyleyim insanlarla sıfır sorun mantığı ile hareket ederim ama insanlar öyle değiller maalesef ve bir tartışma falan çıktığında moralim bozulduğunda kendimi eve atar atmaz damlar gözlerimden yaş.
Duygusal bi yapım var aglarim ve zayiflik olarak nitelendirmem. Aglamam gereken bi yerdeysem sözü uzatmam musade ister kalkarim ardimi dönünce daha süzülür gözyaşlarım. Kırılırım tanıyan anlar kırıldığımı.
Etrafa hissettirmem ama ağlarım. Ağlamak zayıflık değildir, kendini ifade etme biçimidir. Gerçi farklı insanlar farklı anlamlarda taşiyabilir. Sadece insanlar bu yönünüzü kullanmaya kalkabilirler. Bu yüzden kime kendinizi ifade etmeniz gerek? Kimin yanında gerçek siz olmalısınız? Sonuç buna göre değişiyor. Ama kesinlikle zayıflık değil.
Bazı durumlar için evet mesela bir kadın kocası gözünde haksız ama haklı kadın karşısında kadın ağlar ise zayıflık görünür bu ama zayıflık olmayan durumalarda bir olayda içini dökmek ve ağlamak gibi
Savaşmak yerine oturup ağlamak bana zayıflık olarak geliyor 🤷🏼♀️ Herkesin içinde ağlamam. Sadece cenazede ağlamıştım onda da dövüne dövüne değil sessiz sessiz ağlamıştım
Ağlamak bir nevi cesaret ister, ağlamak istersin ama zayıf görürler diye yapamazsın. Aslında ağlamak zayıf olmaktan ziyade ne kadar güçlü olduğunun bir nişanesidir
Zayıflık değil, gülmek kadar normal bir şey aslında. Üzülünce ya da sinirlenince mekan veya zaman dinlemem, otobüste, metroda, okulda, kaldırımda.. her yerde ağlamışlığım var