Genelde az olur. Her zaman diyelim... Daha birden faza seçeneğim olan herhangi bir kararımda ikinci en kötüyü bile seçtiğimiz hatırlamam. Her zaman en kötüsünü seçerim. Üstelik göya enine boyuna düşünür, iyice analiz eder ondan sonra bir karara varırım. Ve ona rağmen hep en kötüyü seçerim...
Sanırım hiç kimse bile isteyerek kötü tercihler yapmaz. Ama kader diye bir şey varsa gerçekten de insan yüzlerce seçenek arasında şansını en kötüsünü tercih edebiliyor. Artık bu o insanın kendi kısmetsizliği ile alakalı. Tabii bu durum benim de başıma defalarca geldi. Kısmetsizlik bir kitap olsaydı sanırım yazarı ben olurdum.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Nerde zor ve imkansız bir şey var, ben orada olurum. Seçimden dolayıda değil aslında. Bir şekilde kendimi zor olanın yanında buluyorum. İnsanlar belayı çeker ben zoru çekiyorum hayatıma. Haluk Levent'te ne güzel söylemiş. "Her yalan olsa bile, en güzel aşk zor olanmış."
Hayır, karamsarlıkta nirvanacı değilim neyse ki.. Elbet insanın karşısına çıkan olanaklarda ve şanslarda acaba kötü bir şey olacak mı diye düşünür hatta bence düşünmeli de. Her istediğimiz ve karşımıza çıkan fırsatlar günlük güneşli ilerlemiyor sonrasında yani, hayal kırıklığına uğramamak ve sonuç olumsuz olursa daha az üzülmek için kötü olasılığı da düşünmek gerek. Fakat yine de şöyle bir söz var ya hani.. "İyi düşünelim, iyi olsun." diye her zaman böyle de bakabilmek ve söyleyebilmek önemli. İnsan bazen kötü ve karamsar düşünceleri ile kötüyü de kendine çağırıp çekebiliyor. Kısacası, iyi olasılıkları ağırlıklı olarak düşünüp yine de kötüye de kendimizi hazırlamamayı elden bırakmamalı insan. Açıkçası ben öyle yapıyorum özellikle son 1 senedir.
En kötüsü olabileceği ihtimali her zaman bir yanımda sabit kalır. Tedbirli olmakta fayda var. Sonuçta hayatımız çok dinamik ve değişken. İnsanlar daha da değişken.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Genelde evet zaten aslında kimse bana yapmıyor ben ne yapıyorsam kendi kendime yapıyorum yani kendi hayatımın içine etmek gibi bir şey varken ben bunu kimseye bırakmam genelde kendim ederim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
diğer olasılıkları seçseydim daha iyi olurdu tezi bir sanıdan fazlası değil ki. hayatımıza uzak bir persfektiften baksaydık sunulan seçenekler arasında yine aynısını seçerdik. çünkü varoluşsal düzen bunu sunar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben pişman olacağımı bilsem bile uzun vadede bana göre olanı seçiyorum. Kalkıp anlık duygular ile bir delilik yapayım kafası iğrenç ve saçma bana göre. Midem kaldırmaz, bir iğrelti gelir. O yüzden kötülerde denk geldi.
Pazartesi- çarşamba en iyi karar veririm. Perşembe-cumartesi kötü. Pazar ise izinliyim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
olasılıklar silsilesi bazen kötü diye adlandirdigimiz secimler ummadik bir anda iyi secimlere donebilir veya donmeyebilir iyininde iyisi kotununde kotusu vardir