Sizde de oluyor mu bu bir arkadaşımı aradığımda ya da yazdığımda uzun süre geri dönüş alamayınca acaba öldü mü, ailesine bi şey mi oldu diye düşünüyorum ve o kişi bana yazana kadar bunları düşünüyorum
3 ay
Sizde de oluyor mu bu bir arkadaşımı aradığımda ya da yazdığımda uzun süre geri dönüş alamayınca acaba öldü mü, ailesine bi şey mi oldu diye düşünüyorum ve o kişi bana yazana kadar bunları düşünüyorum
Hep en kötü senaryoyu düşünmek, psikolojide katastrofik düşünce (felaketleştirme) olarak adlandırılan ve olayların olumsuz sonuçlanacağını varsayan bir bilişsel çarpıtmadır. Bu tutum, genellikle anksiyete (kaygı) bozuklukları, travmatik deneyimler veya belirsizliğe tahammülsüzlükten kaynaklanır. Sürekli endişe hali; uyku bozuklukları, kronik stres ve tükenmişliğe yol açabilir.
Bu düşündüğün şey aslında zihninin kontrolü kaybetme korkusuna verdiği hızlı bir tepki 🌪️ Sen belirsizliğe tahammül etmekte zorlanıyorsun ve beynin boşluğu en kötü senaryoyla dolduruyor. Özellikle değer verdiğin biri olunca kaybetme ihtimali seni tetikliyor 💔 Ama şunu fark etmelisin: Düşünce, gerçek değildir. Cevap gecikmesi çoğu zaman sadece meşguliyettir 📱 Birine ulaşamayınca hemen felaket yerine daha nötr ihtimalleri bilinçli şekilde hatırlat kendine 🌿
Cevap
4Cevap
Bende pek öyle şeyler düşünmem gadası
Bu kadar cok dusunme motoru yakarsın yeğenim, sevdiğini arayi cok açmadan ara sor ki sonra pişman olmayasın yeğenim
Bazem oluyor
Yaş kaç zamanla bırakırsın
Anksiyete
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?