Kendi doğrularını kendine sürekli anlatıp, o doğrularla yaşayan, onlara inanan, efrafındaki insanlara saygı duymayan, konuşulması ve anlaşılması imkansız, en yakınındakileri bile bu yüzden kaybedecek olan, hayatı boyunca mutsuz olmaya mahkum insandır. Mücadele etmeye bile değmez.. #54srp
Sürekli haklı olduğunu iddia eden kişiyle ne kadar mücadele edersiniz?
Hiç müsadele içine girmem ki ben, öyle olduğunu gördüğüm an bırakırım. Laf anlatma çabası içerisine girmek fazla anlamsız geliyor bana. Biliyorum ki ne dersem diyeyim zaten değişmeyecek o düşüncesi. Kendi görmek istediğini görüp, duymak istediğini duyacak. Öyle bilsin der geçerim, ben kendimi biliyorum gerisi fazla boş detaylar. Olmayan bir şey içinde açıklama dahi yapma gereği duymam, olan şeyler içinde karşımda ki insan az çok beni tanıyorsa neyi neden yaptığımı gayet iyi bilir zaten, buna rağmen yapıyorsa bir şeylerin bahanesi olduğunu düşünürüm...
Sürekli haklı olduğunu iddia eden kişiyle mücadele edilmez. Etmeye çalışmak saçma zaten. Boşuna enerji kaybı. Gerek yok. Onu harcanacak vakti kendime harcar güzel bir yaş pasta yapardım. Krem şanti hazırlamak ve meyveleri dilimlemek hiç bu kadar keyifli olamazdı 😄
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Sürekli haklı olduğunu iddia ediyorsa onu haklılığı ile baş başa bırakmayı tercih ederim ben.. Sabırlı bir insanım ama bu gibi durumlarda değilim.. Laftan anlamayan ve bencil olan insan sıkıntıdır uğraşılmaz.. Keyifli geceler..
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Ben genelde bu tipteyim🤣 herkese karşı değil elbette. Bazı insanlar bana baştan sona yanlış geliyor. O durumlarda da hep haklı olduğumu savunuyorum. Bu huyla yalnız kalmaktan da şikayetçi değilim. Dediğim gibi herkese karşı böyle değilim zaten💃
Uzaklaşırım ve onu kendi haline bırakırım. Haklılığı ile basbasa takılsın, tahammül edemem öyle haksizken hep kendini haklı gösteren birine, isim olmaz öyleleri ile..
Öyle biriyle asla mücadele etmem. Bu sadece boş yere kendimi yormama neden olur. Her zaman haklı olduğunu düşünen birine hiç kimse aksini ispat edemez. Uğraşmaya değer görmüyorum.
Böyle biriyle cidden uğraşması çok zor oluyor, asla kendi hatalarını görmüyor. Onun yüzünden olan yapılan hataları görüyor aslında ama işine gelmediği için yine seni suçluyor. Bıraktım ben uğraşmıyorum böylesiyle. Umarım haklılıkları ile mutlu olurlar.
Halk arasında bu tür insanlara cahil diyorlar. herkesin hayatında kendi bildiği doğrular vardır sınırlar vardır ona eyv ama doğru olmadığını bildiğim halde ısrarla buna karşı çıkan biriyle ‘fazla ilgilenmem’
Bunu egoyla karıştırmayalım. Bu bir kişilik bozukluğu, psikolojik bir rahatsızlık ve kontrol manyaklığı diye geçer. Çözüm yolu ya bunu sergileyen kişinin rehabilite edilmesi ya da o kişi ile ilişkinizi kesmek olacaktır.
Haklı gerekçeleri varsa sonuna kadar onu savunurum, hatamı kabul ederim. Ancak ben haklıysam haklı olduğumu kafasına zorla da olsa soktuktan sonra iletişimi keserim.
Bazı insanlar dediğim dedik deyip sırf inat olsun diye kendi doğrularını kabul edilmesini ister ben o tür kişileri test etmişse samimi olmam uzak dururum.
sürekli kendini haklı gören insanlar beni irrite ediyor ciddi anlamda sorunlu olduklarını düşünüyorum hiç mi haksız olduğun bir durum yok yani nasılda bir insan her daim haklı olabilir