Holigansın sen resmen 😄 Bir kadına hem de takımını seven bir Galatasaraylıya böyle mi davranılır? İşte bir odun örneği, işte bir kadın düşmanı hain, işte bencil bir Fenerbahçeli 😄😄
Çok var fakat ben ilk beş kişilik özelliğini belirteyim:
Kendisine sır olarak verdiğim bilgiyi gidip başka insanlara anlatan
Beni yönetmek isteyen; benim daima onun minnetinin esiri olmamı isteyen
Benim bir şekilde canımı sıkarak beni tahrik etmek için kıvranan
Başarılarımı tebrik edemeyen
Her fırsatta gıybetimi yapan. Evet. Dediğim gibi, karaktersiz çok. Yakınlık kurmaktan uzağım bunlarla. Tamamı da hem bana, hem Allah'a uzak, Allah'ın ilahi adaletine kaçsalar bile yakın olsunlar daima, amin.. #TubaSueda 🍀
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Sadece kendini düşünen ve bencil olan, sürekli ego kasma içinde olan herkesle yakınlık kurmaktan uzak dururum. Çünkü bu karakterde olan biri insanı gereğinden fazla yorar ve tahammül sınırlarını zorlamaya başlar. Ne doğru düzgün iletişim kurarsın ne de kendini rahat hissedersin. Uzak durmak ve iletişimi kesmek verilecek en doğru kararlardan biri. Kimse için gereksiz yere kendimi yoramam.
Ben her insanla yakınlık kurmakta zorlanırım. Zorlanmaktan ziyade temkinli olmak diyelim. Çünkü insanlar genelde göründükleri gibi değiller... Birini tanıdıktan sonra kafa yapım uyuyorsa ve bana güven veriyorsa zamanla yakınlık kurarım. Ama tabi temkinli olmama rağmen karakterini iyi okuyamadığım ve bu yüzden darbe yediğim birkaç insan oldu maalesef.
Ben açık sözlü ve rahat davranan biriyim. Ketum, çekingen, içine kapalı, özgüveni düşük karakterdeki insanlarla iletişim kurmak istesem de başarılı olamıyorum. Çünkü o psikolojiyi bilmiyorum ve onları anlayamıyorum. Bu nedenle de sağlıklı bir iletişim zemini kuramıyorum.
Her zaman, her dakika kendini düşünen bencil insanlarla yakınlık kuramam. Dünyanın merkezinde sadece o olmadığını fark etmeli kişi fark etmezse karşı tarafın istekleri ve düşüncelerini önemsemez ve sağlıklı bir arkadaşlık, yakınlık kuramam. Bir de tutarsız insanlar vardır. Onlarla da yakınlık kuramam. Bir dediği bir dediğini tutmaz ve aramızda güvensizlik oluşur ve bunun sonucunda ister istemez uzaklaşırım. Aslında bir insanın küçük bir olumsuz hareketinden dolayı da yakınlık kurmam. Bir kere soğuma geldi ise o orada kalır daima...
Aslında münasebet kurduğum insanların alışkanlıklarına, hareket ve tavırlarına hatta düşüncelerine saygı duyarım. Yani eğer ileri seviye bir ilişkim yoksa ve mesafeliysek karakteri benim için pek önemli değil. Ancak ilişkimiz bir boyut kazanmışsa (en yakın arkadaş, sevgili); bu bağlamda bencil, kendini aşırı beğenmiş, herkes ile samimi olabilen, sürekli yalan söyleyen, dengesizlik yapıp bir gün sıcak diğer gün sebepsizce soğuk olan, etrafındaki kişilere saygısızlık yapıp saygısızca konuşan, empati yeteneği düşük insanlarla bu tür yakınlıklar kurmam çok zor.
En başta cahil insanlar ile bir bağ kurmakta zorlanıyorum. Zorlanmaktan öte böyle insanlarla birlikte bir şeyler paylaşmak benim için imkansız bir şey. Karşında ki insan ile fikren ve zihnen bir şeyler paylaşamayacaksam yakınlık kurmam çok zor. Ayrıca kaypak ve bulunduğu şişenin şeklini alan insanlarla anlaşmam pek mümkün değil. Özü ve sözü bir olması lazım.
Kendini hep haklı görenlerle anlaşamıyorum ya. Herhangi bir konuda suçlayıcı ve de sürekli negatif konuşanlarla da iletişim kuramıyorum. Hele o bencil ve de sürekli karşı tarafı suçlayıcı karakterde olanlarla herhangi bir konuyu tartışmaktansa sen haklısın baby diyip kaçıyorum, uzatmıyorum bile.
Bencil, egoist, düşüncesiz, dinlemeyi bilmeyen, söz hakkı tanımayan, doğru bildiğinden şaşmayan, düşüncelerini empoze etmeye çalışan, manipüle etmeye çalışan insanlarla yakınlık kurmakta güçlük çekerim.
Sadece kendini düşünen, çıkarları ve mefaatleri uğruna her şeyi yapabilecek potansiyelde olan insanlardan uzak duruyorum. Kendimi bile bile tehlikeye atamam...
Kaba saba insanlarla yakınlık kurmak istesem de kuramam. Konuşmasını ve nerede nasıl davranması gerektiğini bilmeyen, sürekli kendisini öven, tanışıklık olmamasına rağmen sanki çocukluk arkadaşımmış gibi soru sorup espriler yapan insanlarla yakınlık kuramam. Onun dışında yakınlık kurmak isteyip de zorlandığım biri olmadı, kişi nasılsa karşısındaki uygun insanı da ona göre çekiyor zaten.
Genelde karakter özellikleri bana benzeyen insanlar ile daha samimi oluyorum. Çünkü düşünce yapısı ve ortak zevkler olunca sohbet edecek konu bir hayli çok oluyor. Bakış açıları da benzer olunca, insan hiç sıkılmadan sohbete kendini kaptırıyor gidiyor. Eğer kişilik özelliklerimiz uymayan biri ise anlaşmam zor. Mesela laubali, dediğim dedik, ısrarcı ve sözlerinde samimiyet ve içtenlik bulamadığım insanlar ile anlaşmam imkansıza yakındır.
Karakter olarak bana benzeyen insanlar ile hiç anlaşamam.
Bencilmiş, egoistmiş vs. klasik türlerden öğrenilecek bir şeyler buluyor, savunma mekanizması geliştirebiliyorum. Lakin iş, bana yakın biri bulunduğum ortama girince taht oyunlarına dönüyor. Düşününce de hep benim ayağımı kaydırmışlar, kelleyi almışlar =/
Bugün a diğer gün b diyen aşırı kararsız ya da çok düşünen insanlarla bı yakınlık kuramam ya da çok zorlanirim net insanlar kasmayan kendi olan insanlara bayılırım gerçi böyle insanlara herkes bayılir..
Kendini öven hep ön planda olmaya çalışan eleştiren ama o eleştirdikleri şeylerin hepsini kendisi uygulayan kıskanç egoist insanlar bana hep itici gelmiştir heleki bunların müritleri varsa oradan koşarak uzaklaşmak lazım:)
Gizemli insanlar negatif enerji verenler en çokta yakınlık gösterdiğimde bize uzak görünen insanlar zannederler ki biz daha çok yakın olacağız kaçan kovalanır gibi ama yapımda yok biri benden uzak duruyorsa ben de uzak dururum ❥
Egolu, bencil, zeka seviyesi düşük, sürekli konuşan ama boş konuşan, kendini havada gören, kendinin değil başkasının başarısıyla övünen kişiliklerle pek yakınlık kurmuyorum
Az konuşan insanlarla iletişim kurmakta zorlanıyorum. Konuşsam belki konuşmak istemiyor diye düşünüyorum falan. Bu tip insanlarla olmuyor, bi de şakadan mizahtan anlamayan insanlarla.
Karekteri oturmamış oule insanlar varki kendilerini birde birseyler zannetmeler ben oysaki karakterli insanlarla daha iui anlaşırım açık ve netlerdir bilirim
Kendını beğenen Süreklı kendınden bahseden Aşırı ciddi olmaya çalışan hayattan zevk almayı bilmeyen Yalakalık peşinde olan Sahte davranışlar seegileyenler