Merhaba, elbette bir yönden doğruluk payı var onun yani mutlu olabilmek için bir istek yağmuruna tabi tutmamalı kendini. Her şeyi azar azar, sırayla yapmalı yani parçadan bütüne dorğu hareket etmeli. Kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri olmalı ama mutsuz olmamak, hayal kırıklığına uğramamak için bunları belirlerken son derece gerçekçi bir zemine oturtmalı. Yani siz eğer gerçekçi, net ve belli başlı, spesifik hedefler belirlerseniz o zaman her halukarda mutlu ve kendini gerçekleştirme yolunda ilerleyen bir insan olarak hayatınıza devam edersiniz. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Daha az şeyle yetinmek, daha kolay mutluluk verir. Ama mutluluk az şeye ihtiyaç duymaktır diyemem. Sadece mutlu olmaya daha hızlı ve kolay erişilebilir. Az şeyle yetinmeyip, daha fazlasını istersen ve ulaşırsan mutluluk katsayın artar. Ancak ulaşamazsan mutsuzluk katsayın artar. Yani risktir bir bakıma. Bu yüzden az şeye ihtiyaç duymak, mutluluk için doğru bir tanım olmaz bence.
Mutluluğun pek çok tanımı var. Ama mutluluğu sadece minimalist yaşamla yakalamak çok zor. Ben daha çok, kişinin içsel huzuru derdim mutluluk için. Çünkü ne peşinden giderek, ne de gelmesini bekleyerek mutlu olabilir bir kişi. Mutlu olabilmek için içindeki kavgalara son vermeli, ufak şeylere bile sevinebilmelisin. Belki daha az şeye ihtiyaç duymak değil ama beklentileri düşürmek ve daha küçük şeyleri sevmektir, mutluluk ☾
Etrafımızda gördüğümüz herşeyde mutlu olabilmektir mutluluk. Beklenti düşük ya da az hiç farketmez. Küçük şeylerden mutlu olabiliyorsa insan daha büyüklerinde çok çok mutlu olabilir. Mutluluk daim değildir. Mutluluğu yakaladığında şöyle olsaydı daha iyi olurdu demek yerine anı yaşayıp tadını çıkarmaktır, mutluluk.
Azla yetinebilmek elbette mutluluğun kapısını aralar, bu doğru. Fakat çok şeye ihtiyaç duymak da mutluluğu gölgede bırakmaz. Tabii sahip olmak istediklerini, sahip olduklarından daha öncelikli tutmayacaksın. Olur da tutarsak, büyük beklentilere girersek sonu hayal kırıklığı ve mutsuzluk olur.
Mutluluk kendin olmaktır. Kendinle birlikte istediğin şeyleri elde etmek değil, istemediğin, sevmediğin, aklına yatmayan hiçbir şeyi yapmak zorunda olmamaktır. Bana göre. Mutluluk daha az beklenti, daha az umut değil de kendine herşeyinle yetebilmektir. İstediğin bir şey varsa beklersin, istediğin bir şey varsa niyetini belli edersin. Ha başkalarından değil herşeyi kendinden beklersin. Hayatında en güvendiğin insan kendin olur ve kendinle bu yolu güzelleştirirsin zaten. Başkalarından bir şey beklemediğin en büyük beklentiyi kendine yüklediğin zaman kimseye bel bağlamamış da olursun. 😄
Mutluluk, kendi ihtiyaçlarını kendinle karşılayabilme becerilerini keşfedip geliştirdikçe; kendi içinde geliştirdiğin yetenek ve güzellikleri ise paylaşabileceğin karşılıklı ortak bağlar kurup zenginleştirdikçe beraber yaşanıyor.
Hadi daha güzel ve anlamlı cümleler kurup ifade edebilecek biri varsa çıksın karşıma 😃 Bizim de standardımız bu yanee, öveyim acık kendimi 😃 🤦♂️
Bir Nevi Öyle Gözüksede Öyle Değildir. Aslında Mutluluğa Çok İhtiyaç Duyarız, Ama Bu Hülyayı O Kadar Az Tattığımız İçin Bir Hayli Mutlu Olduğumuzda İçimiz Kıpır Kıpır Olur. Çünkü Çağımızın En Eksiğini Bir Hayli Yaşamak Bizi Bir Hayli Etkiler. İhtiyacımız Çok Aslında Fakat Çok Az Tattığımız Duyguyu Biraz Fazla Tattığımızda Azla Yetinmemiz Gerekmiş Gibi Hissedip Seninde Sorduğun Gibi Ara Ara Hepimiz Kendimize Soruyoruz İşte.
Bence hayır, her şeyin çok daha iyisini hak ettiğinin bilincinde olup kendi merkezinde kalmak, kendi içine dönüp kendinle barışık olmak mutluluğu getirir kesinlikle
ben bu görüşe katılmıyorum ufacık şeylerle mutlu olanlardan ufacık şeyler esirgenir, hiçbir şeyle yetinmeyenlerin önüne dünyalar serilir. hayat böyle biraz
İnsanları anlamak hayatı anlamaktır siz bunu nasıl yorumlarınız? Benim düşüncem şöyle insanları anlamak onların gözünden hayata bakmakdan geçer yani empati kurmak kendini onun yerine koymak demek sizinde yorumlarınız varsa yazabilirsiniz 🙏🏻