Klasik çocuk rüyası, doktorluk... Ama şimdi içinde kendimi bulduğum bir meslekle tanıştım. Neyse ki geç kalmamıştım ve büyüdükçe de hayallerime, olacağım dediklerime yenilerini ekledim. Şu söze de hiç katılmıyorum:
İnsan bir hayal kurar ve peşinden gider.
Peşinden gidecek gücün yoksa o hayale layık değilsindir. İnşAllah hayalini kurduğum , olacağım dediğim her işi de yapacağım. Projelerimi hayata geçirdiğimde bu sözün yaşayan bir antitezi olacağım ☾
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İlk okuldan lise 2 ye kadar hep gemi kaptanı olmak istiyordum. Denizcilik lisesini kazanamamıştım ve üniversiteye hazırlanıp oradan olurum diye düşünüyordum. Sonra büyük kuzenim avukatlığı kazanmıştı mezun oldu. Çok özenmiştim ona. Hep anlatıyordu hazırlan ben yardım edeceğim sana bir yer açarız şöyle böyle hayallerim avukatlık üstüne kuruldu lise 2 den 4 e kadar. O sene bazı ailesel problemlerimden ötürü kendimi derslere veremedim çok sevdiğimiz 3 yakınımızı kaybettik. Bu beni çok derinden etkiledi. Ertesi sene hazırlandım ancak bu seferde kendi başarısızlığım yüzünden kazanamadım. Kamu yönetimi okudum bitirdim. Üniversite 3. sınıfta polis olmak istediğimi fark ettim. Kpss çalışıp sınavlarını geçip polis olurum diye heves yaptım. Okul bitti kpssye girdim güzel bir puan aldım ve polislik sınavlarına başvurdum. Parkur kursunda sınava 2 hafta kala sağ bacağımda lif yırtılması oldu ve fiziki yeterlilik sınavını bu yüzden geçemedim. Askere gittim geldim hemen. Döndükten 2 ay sonra bekçilik başvurularını gördüm başvurdum ve sınavlarına girdim kazandım. şu an Çarşı ve Mahalle Bekçisiyim :)
benim küçüklüğümde fazla seçme hakkım olmadı. babam imam olacaksın dedi tutturdu. ben polis olmak istiyordum, sonraları hayvancılığa aşırı merak saldım, şimdi insan kaynaklarıyım. hiç birinin birbiri ile alakası yok. ama rızkımız bu kapıda bekliyormuş demekki. helalinden olsunda ne olursa olsun.
Bilim insanı olacağım diyordum.. Fizik, kimya, biyoloji 😍 Ama bunların dışında ne kadar meslek varsa.. Finansçı, yazılımcı, elektronik kart tasarımcısı, gömülün sistem üreticisi, bilgisayar tamircisi, cnc parça üreticisi.. 😱🤦♂️ Oldum
Mandıra sahibi. Valla çeşmeden akan süt bana çok çekici geliyordu. Hala da öyle. Pek kıyak iş sanki 😀 olamadım, okudum mühendis oldum, napalm artık, belki emeklilikte.
Fazla zorlama küçük kız her idin en doğrusunu Allah bilir demek ki ev kızı olman en hayırlısı imiş tabi ki illa ki kaza ve kader değişmez her şartta her durumda her yerde başına gelir ancak mesela benim gibi bir kaza da yaşayabilidin belki polis olsan 😊