Ben patlama eşiğine gelmediğim sürece derdimi de, sıkıntımı da kendi içimde çözmeye çalışan biriyim. Sadece sen bildiğin zaman o sıkıntıyı içinde kontrol altına alabiliyorsun ve çözüm konusunda daha sağlıklı düşünebiliyorsun. Ama birilerine anlattığın bütün kontrolünü kaybediyorsun ve o sıkıntı sana hükmetmeye başlıyor.
İçimde tutarım zaten her şeyi fakat bu bana asla yük olmuyor. Anlatarak rahatlayan biri değilim, çevrem kapalı kutusun der hep bana ama yapım böyle. Mutluluğumu da, mutsuzluğumu da içimde yaşarım ve güzel şeylerş anlatınca anlamını yitiriyormuş gibi geliyor bana. Kötü şeyleri anlatınca da daha çok canım sıkılıyor çünkü anlattıkça her detayını en baştan hatırlamak zorunda kalıyorum...
Bana özel bir dert ise bir ömür boyu içimde tutabilirim. Her zaman herkese her şey anlatılmaz. Anlatmak beklentiye girmektir. En azından tepki beklersin onu görmezsen yine dertlenirsin. 😂
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Kolay kolay dertleşmem ben.. Genellikle kolay da dertlenmiyorum zaten.. Kafaya çok bişey takmamak lazım hayata dair.. Ne kadar takarsak takalım bazı şeyler değişmiyor çünkü.. O yüzden olabildiğince rahat olmak ve akışa bırakmak gerekiyor.. Nedense genelde dert dinleyen taraf oluyorum.. :D Enerji ve pozitif olmak iyidir.. Tabi ki belli başlı konularda fikir alışverişi yaptığım insanlar olur ama efkar modunda değil.. Keyifli akşamlar..
Pek dert anlatan biri değilim hayatımın boyuncada anlatmadım zayıflıklarımı üzüntülerimi kimsenin bilmesini istemem sadece bir kisiye anlatmıştım yeri geldiğinde o bile derdimden vurmaya kalktı oyuzden dertlerimi ömür boyu icimde taşırım