O adi şu noktada satar. Bunu biliyorum diyebilirim. Güven = tanımak. Ne kadar çok tanırsan ve ne yapacağını bilirsen konudan konuya göre de güvenebilirsin. Birisi senin için ölümü göze alır ama ağzında laf tutamaz belki de. Dostlarımı oldukları gibi seviyorum bu yüzden güven tanımaktan geçiyor. İnsanların en büyük hatası da orada. İnsanları oldukları gibi değil her zaman yanında olmaları için seviyorlar. Ana baba her zaman yanınızda olmuyor. Çoğu insan 20-30 yıl boşuna yaşıyor.
İki cümleyi de kurmam ben. Çünkü insan dediğin çiğ süt emmiş, herkesin herkese kazık atmak için bir sebebi vardır genelde. Ben insanlara tam manasıyla güvenmekten vazgeçtim çoktan. Ne kadar güvensem de hep bir hata ve yanılma payı bırakıyorum. Böylece karşımdaki kişi, hiç beklemediğim bir şey yapsa bile çok fazla hayal kırıklığına uğramıyorum. Bu da benim kişisel savunma mekanizmamın bir parçası..
Bende ikincisini kullanıyorum daha çok. Çünkü kimse için rahatlıkla 'o bunu yapmaz' diyemeyiz. Desek bile pişman olabiliriz dediğimize. Ama ikinci cümle daha mesafeli.
'Yapmaz diyemem ama yaptıysa bir sebebi vardır' gibi bir çağrışım yapıyor bana. Yine de yaşadıklarımdan dolayı kolay kolay 'o bunu yapmaz' ya da 'yaptıysa bir sebebi vardır' diyemiyorum. Genelde sadece olabilir derim. Çünkü artık herkes, her şeyi yapar oldu ☾
Kimseye bu cümleleri kurmamak gerek. Herkes her şeyi yapar çünkü. Şartsız şurtsuz güvendiğim biri olmalı ama hiç kimseye o denli güvenmiyorum. Henüz eline kötülük yapma fırsatı geçmemiş insanları, iyi insan sanıyoruz. 💁♀️
Kişilik & Karakter konusunda 20,2b cevap paylaştı.
Selam gadası 🙃
Güven duyduğum bir insanın yapmış olduğu şeylere karşı her zaman bir bildiği vardır derim. Çünkü güven duyulacak kadar yakın olduğumuz birisi bizi üzmez. Bizim her zaman iyiliğimizi düşünür.
Bugüne kadar çok güvendiğim, dost bildiklerimden de ağır darbeler aldığım için hiç kimse için" bunu yapmaz" demem. "Bunu yaptıysa vardır bir bildiği de demem". Kızılderili atasözü herkesin kulağına küpe olsun; "Karşındakine güvenmek iyidir ama güvenmemek daha iyidir."
Kimseye 'o yapmaz' cümlesini kurmam. İnsandır her şeyi yapabilir. Gerçekten güveniyorsam yaptıysa mantıklı bir nedeni mutlaka vardır diye düşünürüm ben.
Her ikisi de diyebilirim. Kimse hiçbir şey yapmaz diyemem. İlla ki birileri anlam veremediğimiz davranışlar sergileyebilir. O zaman o yaptı ise mutlaka mantıklı bir sebebi vardır derim.
sadece aileme güvendiğim için bunca zmaan beni şaşırtmadılar bundan sonrada hayal kırıklığına uğratmazlar o yüzden 'yaptılarsa vardır bir bildikleri'' derim