Herkese iyi sahurlar. Çok uzun zamandır sıkıntısını çektiğim bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Çok baskı içerisinde bir çocukluğum geçti inek biriydim. Annemin daha çok dislamasina maruz kaldim. 10 lu yaslarimda sosyal fobim başlamış bunu aradan 7 yıl geçtikten sonra bir psikiyatrist gittikten sonra öğrendim. Bu süre zarfında hep dalga geçilen biri oldum. O yaşlarda annemin bana karşı yanlış davranışlarını farkettim tam tersi davrandım sınıftaki insanlara adapte olmaya çalıştım ve yedinci sınıfta büyük bir hatam oldu. Sonra teoga hazırlandık iyi bir yere yakin olan bir yeri kazandım. Ancak lisede de dalga geçildigimi görünce bende temizlik düzen vs takintilari başladı zamana takmaya başladım. Dalga sebebini ise panik halinin olduğunu söylüyorlardı ama ben bunu kontrol edemiyordum. Sonra 11 başında psikiyatrist başladım tam da o vakitte ruh hali pek yerinde olmayan biri ile yakınlık kurdum başta gerçekten iyi biri olduğunu düşünüyordum iş ne zaman psikiyatri tedavisine başladım hasbelkader onun da aynı zamanda randevusu oldu zaten sonucumun akşamında zarar verme ile ilgili bir takim şeyler söyledi. Ben bir an ne oluyor diye durumu farkettim. Özür dilerim kısa kesicem. 3 yıllık bir zaman geçirdim ve artık çoktum. Olayın üzerinden 1.5 yıl geçti neredeyse ve tek bildiğim son konuda kendimi kanitlayamadigim icin hiç bir şey yapamamış olmam. Çok çaresiz durumdayım. Mezun senemi yaktım sınava vaktinde hazırlanamadim. Hem o kadar çok pismanligim o kadar çok farkindaligim o kadar çok duygu durumumu anlamaya başladım ki şimdi tüm bunların ağırlığı ile ne yapabileceğimi bilemiyorum. Lütfen çözüm önerisi sunun ve her birine başlarken nasıl cesaretli olacağım konusundaki noktalara d derginin yoksa gerçekten bir şey yapamamış olacağım.
Cevabın nedir?
Sosyal fobisi olan kişilerden biri de benim. Lise zamanında bende çok dalga geçilen biriydim. Dalga geçen insanlar kendinde olan eksiklikleri saklamak için yapıyorlar bunu farkettim. Bende onlarla dalga geçmeye başladım bir süre sonra herkes birbiriyle dalga geçmeye başlayıp beni unuttular. şu an üniveristeye hazırlanıyor musun bilmiyorum ama kesinlikle git. Orada arkadaşlar edinip sosyal fobini daha az hissedersin. Etrafındaki insanlara bir bak hiç hata yapmayan olmadığını fark edeceksin. Hata yapmak hiç önemli değil. O hatadan ders çıkartıp bir daha yapmamak önemli. Kendin yapmak istediklerinle ilgili plan kur. Eğer sevdiğin bir şarkıcı varsa onun fan sayfalarına üye ol arkadaş edin onlarla ki benim gibi baskıcı bir ailen varsa izin vermezler ama imkanın varsa konsere git. Konuşmak istersen de özelden yaz memnuniyetle dinlerim🖐️
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
öncelikle insanları takmamayı insanlar için değil kendin için yaşaman gerektiğini öğrenmen kavraman lazım
sonra kendine yeni hedefler belirleyip bu hedeflere odaklanman lazım
ve elbette ki Rabbini düşünüp ahireti düşünüp bu dünya ya boşuna gelmediğini anlayıp pozitif yaşamayı öğrenmelisin . buna da önce insanları takmayarak başlamalısın
insanlar da özellikle de z kuşağında çok garibime giden bir şey var
bu da arkadaşlık
yani arkadaşları olmazsa sanki ölecek gibi hissediyorlar ve yaşıyorlar
sistem belli
doğarız büyürüz ve ölürüz bu arada yaşananlar teferruattır önemli olan kendimizdir05 Yorumla- Soran+1 yıl
Faydalı yorumun için teşekkür ederim. Evet insanları gereksiz umursuyorum geç te olsa öğrendim dışarıda bu dengeyi kuruyorum ama eve gelince acıma kaldığım yerden devam ediyorum. Bir ara o farkindaligil hissettim tesettür girmeyi düşündüm ibadetlerini yapmayı vs sonra acaba bir şeylerin arkasına mi saklanıyorum dedim kafam cidden çok karisik. Aslında şöyle olayların neden olduğunu biliyorum çözüm öneri konusunda kafam çok karisik
- +1 yıl
hayır birşeylerin arkasına saklanmıyordun aslında özüne dönmüştün fakat Adem babamız dan bu yana düşmanımız olan kötü cinler yani iblisler
sana senin sesinle böyle fısıldayarak yani vesvese vererek seni özünden çıkartıp tekrar bu ruh haline sokmak istediler
onlar sürekli karamsarlığı fısıldayarak insanı intahara sürüklemek ister
çoğu intahar eden insan bunların vesveseleri yüzünden intahar ediyor
Rabbine sığın , sen bu dünya ya ait değilsin
inanmıyorsan bana çevrene bak , yakınların ya da tanıdıkların teker teker ölüyor
bu hayat senin bu şekilde yaşayıp kendine kahretmen için çok kısa . silkelen ve özüne dönerek Rabbine sığın
insanlar sana yobaz diyecek ya da demin soru da altıma ; sanane insanların inancından müslüman domuz diye de dalga geçmeye çalışanlar olacak kimseyi aldırma . doğru birdir
hayatını mutlu olacağın şekilde yaşa . öünün de koca bir gelecek var ve sen bu dünya ya bir daha gelmeyeceksin gelemeyeceksin - Soran+1 yıl
Yorumun için gerçekten teşekkür ederim. Dusunucem
- +1 yıl
rica ederim Rabbimiz yar ve yardımcın olsun. iyi geceler
- Soran+1 yıl
Iyi geceler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
- +1 yıl
İnsanları umursamayın bırakın önce siz birilerine yaranma çabası boş sonunda siz üzülürsünüz tabiri caizse bencil olun daha rahat hissedersiniz hatalara gelin peygamber değiliz kul hata yapar rabbi affeder ona yeni imkanlar sunar
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 692 cevap paylaştı. Aslında farkında mısın bir çok baskıya ve kötü olaya rağmen bir şeyleri başardın sadece bunu küçümsüyorsun. Kötülere odaklanıyorsun. Algıda seçicilik var ama bunlar hep olumsuz konular için. Bende bu süreçlerden geçtim. Daha yiyim ve daha da iyi olacağım. Konulmak istersen stedpün zaman yazabilirsin
Dikkat et kendine. Senden değerlisi yok unutma 😊05 Yorumla- Soran+1 yıl
Neyi başardım mesela? Yaşamayı mi? Benim göremediğim şey ne?
- Soran+1 yıl
Nedir?**
- +1 yıl
Senin adına sorun olmayacak ise istersen özelden yaz. Onun dışında bir kere pes etmemişsin. Okul kazandın gittin o veya bu şekilde tüm baskılara negatifliklere rağmen devam ediyor. Yeniden hazırlanmak ya da farklı bir bölüm seçme gayenin var. Farkında isen hep o çukurdan kurtulmaya çakılıyorsun. Bunun anlamı büyük sadece farkında değilsin
- Soran+1 yıl
Bu konuşmadan dolayı sorun olacağını sanmam konuşabiliriz.
- Soran+1 yıl
Büyük anlam ne nsjzkz
Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Kafana takma demek isterim ama olmuyor. her şey düzelecek inşallah yeter ki güzel düşün demek pozitif düşünmek de işe yaramıyor. Umut vermek isterdim ama benim umudum yok. İnşallah sen başarırsın
10 Yorumla- +1 yıl
Sorulara bir baktım ve sadece sana cevap vereceğim
Bir süreç içinde seni dönüştüreceğiz
Yeter ki sen de iste
Ulaş bana görüşmek üzere00 Yorumla - +1 yıl
nikinin cok caresizim olması ve uzun uzun yazman senin gerçekten mutsuz oldugunu dertleşeçek kimsenin kalamdıgını insanalra olan güvenin azaldıgını keyitsiz ve son derece de huzursuz oldugunu gösterir
06 Yorumla- Soran+1 yıl
Doğru da bu yorumdan daha fazlasına ihtiyacım var. Elimden ancak bu kadar özetlemek geliyor.
- +1 yıl
sizi tanımıyorum yazdıklarından bunu çıkardım evet daha fazlasına ihtiyacın oldugunu da biliyorum.. kalbinin hüzünle dolup taştıgını özlediğiniz nice duygulara uzaktan baktıgını yeniden doğmak ister bazen sevmek yaşamak için..
- Soran+1 yıl
Şu an ağlıyorum gerçekten kafam ağdalı anlatımı kaldirmiyor
- +1 yıl
inan ağladığını görüyorum.. hissediyorum kalbini de.. sana iyi gelir mi bilmem ama seni mutlu etmeye çalışaçağım.. yaşam bedenlerde var olmaz ruhen kalben olur.. senin yanındayım yanaklarına degen göz yaşalrını tertemiz ellerimle siliyorum.. hayatın aldatan kandıran kırılan kalplerin değil. iyiliklerin ğüzelliklerin paylaşıldığı dünyanın var oldugunu sana söylüyorum... üzülme yaşam üzülmeye degecek bir şey değil... iç dünyandaki incinmişlik seni aldatmasın.. yumuşa hayatın ölümün rabbe aittir.. evet bazen bir ruha ihtiyac duyarız sarılmak arınmak yenilenmek için ama gülümse karartma yüreğini..
- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim desteginiz icin ancak ben tek başıma nasıl yolumu bulmam gerekiyor onun cevabını öğrenmek istiyorum.
- +1 yıl
bu bir günde olaçak değil zamanla öğrenerek kendini yenilerek iyeleşeçeğin bir olaydır. bir el uzatılır sana rahmanın yaralarını saran seni ileştirecek olan durumdur az nefes almak biraz rahatlamak istiyorsan sana şunu demek isterim sabretmek en ğüzel olgudur seni anlayan dinleyen biri ilede dertleşe bilirsin oda rab olsun.. kendi düşüncelerini kin nefret duygularından arın banyoya gir dua et abdest al rabbim beynimdeki kötü huylardan düşüncelerden arındır beni ellerimle ettiğim kötülüklerden ayakalrımdan dillerimden vede yalan züerine kurdugum hayttan arınıp artık hidayeti istiyorum de ve namaza dur bak gör rahatlayacaksın..
Çok karışık bir durum içerisindesin
010 Yorumla- Soran+1 yıl
Lütfen daha detaylı yorumlar yazın.
- Soran+1 yıl
Anlıyorum teşekkür ederim.
- Soran+1 yıl
Anlayabildiğim düşündüm ancak anlatamamisim. Sadece bu duygu durumundan nasıl kurtulucam yeniden bir hayata nasıl başlayacağım bunu ogrenmek istiyordum.
- Soran+1 yıl
Anlatabildigimi*
- Soran+1 yıl
Yok yani aslinda biri vardı zamanında ama çok iyi biri değildi beni bayağı yıprattı bu durum sonra kendimi dipte hissettim hayatını kurtaracak firsatlarimi değerlendiremedim.
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar