Takma kafana, boş ver, sen halledersin, yaparsın edersin vb. gibi ifadeler tam da bu ifadeye uyuyor bence. Dünyanın en kötü teselli cümleleri bence bunlar. Bir insan bir sıkıntısını anlatıyorsa-bu sıkıntı büyük veya küçük hiç farketmez- demek ki sıkıntı ediyor kendine ve kafasına takıp düşündüğü için zaten sana geliyor. Hani bu davranışın üzerine bir de bu tarz ifadelerin kullanılması çok çok saçma ve denildiği gibi dile kolay geliyor. Çözüm üretmek, acıyı paylaşmak veya empati kurmak zahmet geliyor insanlara; dile kolay olan her şeyi söyleyip çekiliyorlar kabuklarına..
Bana söylenen tüm sözleri harfi harfine sorgulamadan inanmıyorum ve güvenmiyorum hiç bir insana. Kendim ise inanmadığım hiç bir sözü kimseye söylemiyorum. Sevmeye gelirsek, cidden, kâlpten ve yiğitçe sevmeden, bu lafı ağzımın kıyısından bile geçirmem.. #TubaSueda 🍀
"Ben olsam şöyle yapardım" lafı dile kolay bence. Bir olayın ya da durumun iç yüzünü bilmeyen, verdiği hissiyatı bilmeyen birisi çok kolay şöyle yapardım diyebiliyor. Ancak o durumu kendisi yaşasa çok başka bir şey de yapabiliyor. Buna çok şahit oldum.
Genelde samimiyetsiz ortamlarda çok klişe söz söylenir. Bunların başında, bir şeye ihtiyaçın var mı? Bir şey lazımsa hemen beni ara. Her zaman senin yanındayım. Yani bunun gibi bir sürü örnek verilebilir.
Kişilik & Karakter konusunda 13,7b cevap paylaştı.
Dile kolay zaten tüm cümleler.. Fakat dilden öteye gidemiyor mesele bu.. Karşı tarafın samimiyetine olan inancımızı da kaybettik, kelimelere ve cümlelere olan saygımızı da.. Duygularını ifade etmek elbette çok güzel bir eylem ama bazı insanlar olmayan şeyleri ifade ediyorlar işte bu da durumu değersiz bir hale getiriyor.. Sahte insanlar yüzünden gerçek cümleler de anlamını kaybediyor, değersizleşiyor.. Keyifli akşamlar..
"Ben olsam şöyle yapardım, hallederdim" diye başlayan her cümle dile kolaydır. Özellikle yarışma programı izlerken çok söyleriz bunu. Ama oradaki atmosfer, heyecan bambaşka oluyor.
Bende sana bir şey söyleyeyim ramazan ramazan kalp kırmaya gerek yok ancak bir kere bilinçaltında kötü diye bellersen iyi sözünü bile ya da takılmalık sözünü bile eleştirirsin ki ben makarasına yazdım bunu he eğer rahatsızsan kaldır sorun etmiyorum
Sen beni anlamamışsın. Ben seni iki lafınla tanımadım bu sitede. Çok eskiden bu yana tanıyorum. Sohbetimiz de oldu. Nasıl biri olduğunu da gayet iyi biliyorum o yüzden. Herneyse, neyse ne. Bu üslubun hiç hoş değil. Onu belirtmek adına yorumlamak istedim görüşünü. İyi akşamlar.