Hiç bir zaman birini anlamaya çalıştığımda yorulmadım, çünkü anlayabilme ve empati yapma yetim oldukça yüksek. Ama kendimi bazı insanlara anlatmaya çalışmak gerçekten yorucu oluyor. Çünkü bazı insanlar asla empati yapabilen ve anlayabilen kapasitede değiller. maalesef çevremde de bu tarz insanlar olduğu için mecburen bazen anlatmaya çalışmak durumunda kalıyorum kendimi. Anlatmazsam olmaz yani.
Ama cidden o kadar yorucu bir durum oluyor ki artık tükenmişlik sendromuna falan giriyorum. Ve artık daha az uğraşıyorum bunun için, baktım anlamıyor bırakıyorum, istediği gibi anlasın. Daha fazla yorulamam.
İnsanoğlu yeri geliyor at gözlüğü takıp öyle gezip konuşmaya çalışıyor. Bu sadece izle gör ve anlattan ibarettir. Çünkü kendisi için bir şey yapmaz. Başkalarından öğrenir ve ezber yapar. Böylelerinin bilinçaltını ele geçirmek daha kolaydır. Hakimiyet duygusu yoktur ve çabuk kaldırılmaya müsaittir. Katı anlayışları olur ve o çerçeveden çıkarmak zordur onları. İşte böyle kişileri anlamak zor olur. Bildiğini okumak deyimi tam yerinde olur böyleleri için. İnsanoğlu kendini anlatırken menfaatlerini çıkarları doğrultusunda anlatmaya çalışırsa ve bu yönde ifadeleri olursa elbette anlaşılması zor olur. Kalkıp buna kendimi ifade edemedim der. Tabi sadece bu durum böyle değildir. Anlaşılmakta yeri gelince zor olan durumdur. Ne kadar anlatsan duvara anlatıyorsun gibi olursun. Duvarın önündeki kişi de seni anlamayandır. Sonrasında ancak anlattığım anladığın kadar olur. İnsanoğlu bu nerede ne yapacağını bilemezsin ne kadar tanısan da.
Beni ikiside yeterince fazla yoruyor. Hatta öyle ki düşüncesi bile insanı yorabiliyor. İnsanlara hem kendini anlatmak, hem de insanları anlamaya çalışmak gerçek anlamda ruhen ve bedenen yıpranmaya yol açıyor.
Beni direkt insanlara doğruyu anlatmak yoruyor diyebilirim. Bazen anlam veremiyorum, bir insan nasıl bu kadar her şeyden geri kalmış olabilir. Ancak farklı olayım, başkalarına özeneyim peşinde bazı insanlar. Duyar kasanları saymıyorum zaten, sorsan ellerine kitap alıp okumamışlardır veya merak ettikleri bilgileri araştırmamışlardır ama duyar kasmaktan vazgeçemiyorlar. En basitinden sevdiği bir yazar diyelim, sadece sevdiğini söylüyor ama bir tane bile şiirini bilmiyor. Bu tip kişiler sayıca o kadar fazla ki ve daha da fazlalaşmaya devam ediyor, galiba bir gün insanlara ne doğru ne yanlış diye anlatmaktan vazgeçeceğim. Çünkü dar ve çarpık düşünce biçimindeki insanları değiştirmek çok zor. Kendilerini doğru ve farklı sanmaya devam etsinler.
İkiside ama en çok anlatmak diyelim.. Artık şöyle diyorum kendime beni tanıyan zaten tanır kendimi anlatmaya gerek yok anlatacağım insan da zaten tanimamistir uğraşma onu kendi haline bırak.
Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
İkisi de bir şeye bağlı.. İstek.. Birini anlamak istiyorsam gerçek anlamda empati konusunda son derece iyiyimdir.. Sezilerim de beni yanıltmaz genel olarak.. Kendimi net şekilde ifade de edebiliyorum.. Fakat ne anladığı bazen kişinin kendi fikirleri ile alakalı olabiliyor.. Ne kadar konuşursak konuşalım bazen anlattıklarımıza değil anlamak istediklerine odaklanır karşı taraf.. Duruma, kişiye ve istek durumuna göre değişir bu.. Keyifli geceler..
Kimseye kendimi anlatmadım. Bunun için çaba göstermedim. Her zaman maskelerin ardında gizli kaldım. Kimse beni tam olarak tanıyamadı. Bu da pek umrumda olmadı.
İnsanları anlamaya çalışıyordum. Fakat anlamanın ve müsamaha göstermenin kötü sonuçları oldu.
Sonra ne kendimi anlatmak, ne de birisini anlamak istedim.
Öz benliğim beni yoruyor. Yani ben olmak beni yoruyor.
ikisi de yormuyor kimseyi anlamak için uğraşmıyorum.. kimse de beni anlamasın gerek yok
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İnsanları anlamak genelde basit oluyor. Düşünmeyi sevdiğim için insanların bazı şeyleri neden ve nasıl yaptığını, nelerden dolayı öyle olduklarını anlayabiliyorum. Her zaman olmasa da genelde doğru çıkıyor. Ancak kendimi anlatmakta zorlanıyorum çünkü anlasalar bile yalan atabiliyorlar. Tamam deyip geçiyorum.
Kimin ne dediğinden, ne söylediğinden ya da ne yaptığından yola çıkarak onu zaten bir şekilde anlıyorsun. Ama kendini onlara anlatamıyorsun. İşte bu yoruyor insanı.
Kendimi anlatamam beni tanıyıp kendi karar vermeli.. bazen kendimi anlatırken bile çıkmaza girebiliyorum o yüzden kimin ne olduğunu nelere tahammül edemediğini bilemiyorsun.
Kalın kafalı, anlamaya niyetli olmayan insanlara kendimi anlatmak için yormuyorum.. İnsanların ne istediğini bilmemesi, tutarsız olması. Bunu anlamak beni yoruyor.
Kendimi anlatmak, çünkü herkesin anlayışı farklı olduğu için, ne kadar anlatsam da kendi kafalarından bir profil çizip anladıkları kadarını anlayacaklar.
Ben kendimi dürüstçe anlatıyorum ama karşı taraf güven kırıklığı ile yalan arıyor. Ben anlamaya çalışırken yoruluyorum. Çünkü anlattığı ve yaptığı farklı oluyor.
İnsanları anlamak içinde kendini anlatmak içinde çaba sarf etme Boyle yaşanmaz sürekli birilerini anlamaya calısmak ya da kendini anlatmaya çalışmak zaman kaybı ne gerek var
Bazı zamanlar insanları anlamak çok zor oluyor gerçekten. İnsan bazen böyle bir şeyi nasıl yaparlar diye düşünüyor. Bazen de kendimi anlatmak yorucu oluyor hatta kendimi anlatmayı üşeniyorum.