Affetmek aslında kulların sahip olduğu bir vasıf değildir, kullara nail olan olsa olsa '' mazur görmek ve unutmak '' olabilir.
Geçmişse mazur gördüğüm yakın çevremdeki insanlardan hakikaten yaşattığı kıymetli zamanlardan ötürü memnunum, Allah onlardan razı olsun. Ama istisnalar her daim vardır, birileri mazur görülen olsa da görseldekinin farklı varyetelerini yansıtırlar...
Evet çok yakın bı arkadaşımdı arkamdan sürekli iş cevirirdi terbiyesizlesirdi belli ederdim huzursuz olduğumu yollarımızı ayırdık 2 yıl sonra karşılaştık tekrar konuşmaya başladık ama 1 yıl sürmedi gene aynısını yapmaya başladı bende tekrar yolumu ayırdım kimseye 2. Bı şans vermem Allah bana 1 tane vermiş oldummu bitiyor ben niye bı başkasına artık 2. sini verim
Hayır duymadım çünkü önce hayatimdan çıkartıp sonra affettim ve bunu onlar için değil yalnızca kendim için yaptım. Ve onlar bunu hiç bir zaman bilmedi.
affetmek o kişiyle devam edeceğim anlamına gelmiyor, affedip geçmişe bakmamak için de olabilir. zaten duygu olarak hazır değilsen ve sinmiyorsa içine affetmişte olmuyorsun. maksat aynı sınavlarla bir daha sınanmamak.
Kişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı.
Evet affettiğim için pişman olduklarım var. Çünkü aynı hatayı ikinci kez yapıp şaşırtmadılr beni. O yüzden bazıları ikinci şansı asla haketmiyor. Affedip mesafe koyduklrımda var. Çünkü geç kalınmış bir özür sadece özrü kabul etmemi sağlıyor. Tekrar hayatıma almayı değil. Bu yüzden pişman olmamak için affedemiyorum kimseyi.
Kişilik & Karakter konusunda 21,7b cevap paylaştı.
Yok olmadım ama affettiğim insanlarla aramızdaki bağ eskisi kadar kuvvetli olmadı hiç bir zaman. O sebepten ötürü, affedilmesi gereken bir şey yaptıkları için, onlar pişman olmuştur, eminim 😅
Hayır, ben hayatımdan çıkardıktan sonra kendi kendime affettiğim için onların haberi dahi olmuyor. O içimde ki nefreti uzun süreli tutamıyorum ben ya da ona dahi layık görmüyorum öyle insanları. Affedip etkisiz hale getirmek çok daha iyi benim için...
Her Allahın günü. Bir sey yaptığından değil aslında güvenimin kalmamasından… Cunku her an tetikte olmak çok zor, o beni pisman edecek bir şey yapmasa da sürekli bunu düşünmek yoruyor ve affettiğime pisman ediyor. Ve simdi nedensizce iliskiyi bitiremem de. Öyle gidiyoruz iste
Hayır, hiç pişmanlık hissetmedim. Bana hata yapanları affettim, ama bana yine hata yapıp hayal kırıklığı yaşatacak kadar yakın olmadım hiç birine. İnsanları affediyorum ama eskisi gibi olamıyorum. O soğukluk araya girince olmuyor artık.. 🙄
Genelde asla affetmem. Hata yapan insanin tekrar o hataya düşme potansiyelini bildiğim için genelde affetmiyorum. O yüzden etrafımdaki insanları iyi seçiyorum.