Beton yığınlarının arasında nefes alabiliyor musunuz? . Fidan bağış birim bedeli 10 TL'dir ve minimum 3 adet fidan bağışınız karşılığında isterseniz tarafınıza TEMA Vakfı teşekkür sertifikası gönderilmektedir. Fidan sertifikalarınızın gönderimi, bağışçımızın talebine göre; Kargo, Kurye ve E-Sertifika şeklinde iletilmektedir. . . Siz de fidan bağışı yapar mısınız? Sevdiklerinize dünyanın en güzel hediyesini verir misiniz? . Üstelik fidanlarınızı görebilir ve hatta onlara isim dahi verebilirsiniz! . Fidan bağısı yapalım mı?
4 ayda bir bulunduğum ilçenin meydanında kan bağışı için bekleyen kızılaya kan veriyorum bunun yanı sıra ihtiyaç sahibine kan verilmenin yanı sıra 3 fidan da doğaya ekiliyor.. ben bu paylaşımızdaki bilgiyi doğum günü için kullanıyorum arkadaşalrımın adına bağışta bulunup belgeyi de mail olarak gönderiyorum.. onlarda da bir tebessüm oluşuyor.. o da yetiyor bana zaten neyse Ben beton yığınları arasında nefes alabiliyor musunuz deyişinize biraz sinirlendim ki bu yerel yönetimler yüzünden sizinle alakası yok tabi.. İstanbul'da bilerek orman yakıp bizi kamulaştıma ile evlerimizden edip sonra yol yapan bina yapan yöneticiler oldukça bana bu söylemler bu çabalarda anlamsız geliyor çocukluğumu geçmişimi anımılarımı betonla inşa ederek yıktıkları için öfkeliyim.. neyse sinirimi attım rahatladım insan yazıncada rahatlıyormuş.. Verdiğin bilgilerin yanı sıra bir bilgi de ben ekliyeyim tema bağışlanan fidanları gaziantep de ne dağı idi tam hatılayamadım neyse gaziantep e ekiyor oranın da ağaçlandırılmasına sevindim açıkçası ama istanbulu yok ediyoruz.. istanbulun ağaçlanma ve ağaçlandırılma (ağaç kesim haritası) kronolojik haritasına bakmanızı da ayrıca tavsiye ederim onsan sonra betonu konuşuruz
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kan bagisiyla alakali fidan ekimini ilk kez duydum
Çoğu insanın da bildiğini sanmıyorum zaten şaşırmanıza şaşırmadım.. (ayrıca özür dilerim yanlış bir bilgi verdim ihtiyaç sahibi olan 3 kişiye kan doğaya ise 1 fidan vermiş olunuyor, kan bağışı ile)
hatta Kızılay, Oman Bakanlığının onay veriği bölgelere ağaç dikimi yapıyor.. şu an içinde en güncel bilgi olarak Akdeniz bölgesinde bu çalışmaları yoğun olarak yürütüyorlar
Madem doğanın önemini anladık;beton yığınının insanın hücresi olduğunu farkettik, o zaman ne diye halen kendimizi kandırıyoruz? Fidan dikmeye sözüm yok ancak biraz mantıklı olmakta yarar vardır:İnsan doğaya geri dönmeli, zarar vermekten kurtulmanın yegane yolu tüketiciliği bırakıp üreten olmalı
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Mesajin devami acilmiyor. Ama su soruda da artik elestiri aldiysam PES diyorum ! Dünya akillisi insanlarla iletisim kurmaya calisiyormusum haberim yokmus
En İyi Cevaplar