Bazı insanlar özünde güvenilir olsa da bunu dışa yansıtamaz ve tekinsiz görünür. Tanıdıktan sonra "ya ben seni kötü biri sanmıştım" bile dediğimiz insanlar olmuştur. Peki size gördüğünüz an güven vermeyecek etkenler nelerdir?
O kişiyi nasıl görmek istediğime bağlı. Örneğin arkadaş olarak görüyorsam arkadaşları hakkında dediği ve sergilediği davranışlara bakarım. Bunun dışındaki karakter özelliklerine, seçimlerine, bağımlılıklarına saygı duyarım önemli değil. Yani güvenmem için dürüst olması, hakkımda konuşmaması vb. yeterli. Tersini yapıyorsa güven vermez ilişkiyi de keserim. Ancak o kişiyi hayatıma almak, hayatımda yer edinmesini istiyorsam o zaman derinlemesine incelerim. Arkadaşları kim, onlar hakkında ne düşünüyor, hobileri/fobileri neler, aşk hakkındaki düşünceleri, ailesi ile ilişkisi nasıl vb. Benim istediğimin tersi özellikleri, bağımlılıkları ona karşı güvenimi sarsar.
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Sürekli bana güven bana güven diyen, ben asla yalan söylemem diyen, karşı tarafa dostane değil de belli bir amaç uğruna yaklaşan insanlar güven vermez kesinlikle.. Olayları her an kendi çıkarına göre yorumlamaya müsait olurlar mesela.. Adil davranmaktan uzaktırlar.. Yanlışa yanlış demezler, başkasında kötü duran bir şey onların üzerinde beyazmış gibi davranırlar.. Tipe bakarak yargılamam ben insanları.. Tipi melek gibi olan şeytanda gördüm, dışı aykırı olan melek de.. İnsan tanımadan kanaat getiremez böyle şeylere.. Keyifli günler..
Merhaba Tipe bakarak bi yargıda bulunmam doğru olmaz. Bazen güvensizlik parfümünü boca etmiş birini bile gördükten 10 saniye sonra öyle bir hareket yapıyor ki bütün ön yargılarımı yıkıyor. Mesela üst perdeden konuşan, sadece kendisi anlatan, bir tek şikayet haline denk geldiğim insanlar da yoruyor beni. Hep en iyi ben bilirim, ben yaparım, ben ben ben 'cilerden uzak bir hayat diliyorum şahsen.