+1 yılŞimdi Eğer ki Ağır Oruç tutmaya engel Sağlık Sorunu Varsa Bir şey demem Allah Şifa versin Derim Ama Keyfi Tutmayanlara Cidden çok Sinir Oluyorum Bu Nasıl Saygısızlık Hadsizlik Ya Neymiş İstediğini Yapamıyormus Yapmasın Zaten Yüce Allah Orucu niçin Farz Kılmış Bizleri Haram şeref yoksunluğa sürükleyen Nefsi Terbiye etmek için Oruç Kötülükleri uzak tutar Nefis cinsellik ister oruç buna izin vermez yemek içmek buna izin vermez tamam zorluğu var ama Rabbim Dayanma gücü veriyor Oruç tutmak Günahların affolmasjna neden oluyor Aklı olan Müslüman tutar Ben tutuyorum çok şükür
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı. Herkes oruç tutuyor musun diye soruyor. Tutmayani yargılıyor.
Peki gerçekten kimse birinin halini hatrını, bir şeye ihtiyacını soruyor mu? Oruç kul ile Allah arasında olan bir şey. Zaten bunu mahşerde Allah soracak. Sizin soracağınız sorular insanı olmalı. Kaç gün aç yattigini sormaz , bir derdi olduğunu sormaz ama iş yargilamaya gelirse onlardan iyi hakim yok20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
u +1 yılherkesin ibadeti kendine, kimseye laf demek düşmez
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBen ateistim tanrıya inanmıyorum. yargılayan insanların zeka seviyesi düşük çünkü.
10 Yorumla Selamlar,
Yani ben şunu şaşırıyorum 11 ay boyunca yapmadığı kalmıyor. Fakat günde 12-13 saat aç kalmayı becerebiliyor diye. Kendini seçilmiş insan zannediyor. Yani aç kalmak oruç tutma çok büyük marifet değil ki. Bunu her sene Dünyada milyonlarca insan yapıyor. Bu konuda kimsenin bir özelliği ve ayrıcalığı yok. Ben oruç tutmuyorum diye gidip kimsenin gözü önünde su içme ya da yemek yemem. Fakat oruç tutanların da artık şu mağdur edebiyatına bırakması lazım. Birisi karşında simit yedi diye hemen kafan karışacakss zaten oruç tutma.50 Yorumla
+1 yılBende oruç tutmuyorum. Sebebi yemeden duramayan bir insanım acıkan ve çabuk susuyan bir insanım o yüzden oruç tutmuyorum. Bunu yargılayan insanlar hakkında düşüncem çok istiyorlarsa kendileri tutsunlar ama başkaları tutmuyorsada sanki tutmak zorundaymış gibi zorlamasınlar, yargılamasınlar herkesin inancı Allah arasında tutmuyorum dedim diye ateist, hristiyan vs. Sanmayın Müslümanım bende Elhamdüllilah belki iştahı gidiyor tutunca ve uzun süre geri gelmiyor iştahı belki. Yani bunlarıda düşünsünler birazcık özellikle sanki kendileri mükemmelmiş gibi yargılamaları yok mu tam kanserlik vakalar ya
20 YorumlaTutuyorsa kendisine tutuyor. Ben de tutuyorsam ona buna değil en fazla kendime tutuyorum. Tabi ki güçlük ve zorluk olacak. Her şeyin hazır olduğu bir yerde irade göstermek o zaman niye? Zorluklara güçlüklere hem sınav diyeceksin hemde işine gelmeyince ben beğenmedim protesto ediyorum diyeceksin. Tutan da tutmayan da kendi bilir. Kimsenin bir başkasını yargılaması ancak boşa çaba. Önce kendini bileceksin. Bunu beceremeyeceksen de mazeretlerini ona buna atarak değil kendi iradene söz geçirerek dinleteceksin. Madem mahşere inanıyorsun, hesap günün de çevrende yine başkalarına mı suç bulacaksın. Unutma tamamen yalnız, kendi başına her yaptığınla sorgulanacaksın. Neye inanıyorsan kendin için yapmayı bilmeden suçu başkalarında aramayacaksın. Ne kimseye zarar verecek nede birilerinin aklına gölgesine sığınacaksın. Burada sorgulanan senin iraden, başkalarının iradesi değil.
20 Yorumla
+1 yılkendi seçimi oruç tutmak
bana saygısızlık yapmadığı sürece herkes istediğini yapmakta özgür aslında..
ancak benim oruçlu olduğumu bildiği halde bunu umursamaz ise
oda onun ayıbı der geçerim zira oruç tutmak sadece aç kalmaktan ibaret değildir10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yıl#SelamGençlik 🍀
Domino taşı mübarek. Oruç tutan ben. Oruç tutmayan biri. Oruç tutmayan kişiyi yargılayan bir başka kişi. En az üç kişilik soru. Şimdi oruç tutmayan birini yargılayan kişiyi ve oruç tutmayan kişiyi zerre kadar umursamıyorum ve yargılamıyorum. Kendim oruç tutabildiğim için sonsuz şükürler olsun amin diyorum. Her kulun Allah'ı ile arasında olan bir mevzu. İftara ne var? 😂 #TubaSueda 🍀10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
+1 yılNeye inandıklarını bilmediklerini düşünüyorum. ÇÜnkü dinlerde size zarar verilmediği sürece kimseye zarar verme, hor görme veya yadırgama izni yok. Hoşgörü ve güzel ahlak dini olduğunu açıkça beyan eden İslam dinine mensup olanlarında o ibadetlerini kendileri için yaptıklarını bilmerleri şart. Birilerinin ibadet edip etmemesi onları elgilendirmiyor. Bu yıl oruca başladım ve ilk öğrendiğim şey hiç bir şekilde haksızlık etmemek ve kimseye eziyette bulunmamak.
223 Yorumla- +1 yıl
Din bir kimliktir ve halkın günlük hayatının dinin teolojik yanıyla hiçbir ilgisi yoktur.
Bu bayağı literatüre girmiş bir şey, halk veyahut kitleler, bir dinin fikri olgularını umursamazlar, din bir kimlik, bir cemiyete dahliyeti temsil eder. Halk din falan bilmez. Ramazan programlarında sorulan moronca sorulardan zaten halkın dine nasıl bir bakışı olduğunu görebilirsiniz - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Dini bilmeleleri ve soruları sormaları onların eksikliği. Mesela sizinde bilmediğiniz bilimleri alıp bu bilimler yanlış demekle dini inançlarında bahsetttiğiniz şekilde telaffuzu yanlıştır.
- +1 yıl
Bilimselliğin doğrusu yanlışı var zaten.
Din öyle bir şey de değil. Işid de fıkhen din, Tekirdağ'da namazını kılıp akşam rakı içen vatandaş da. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Bahsettiğim gibi neye, neden ve nasıl inanılır bilmeden taklitle geçiyor inançlar. Her pazar kiliseye, her cumartesi havraya ve her cuma camiye giden kişinin kendi inandığı dinin içeriğini bilmemesi gibi.
- +1 yıl
Din somut bir mevhum değil, biri çıkıp başka bir şey söylüyor öbürü çıkıp başka. Fundementalistlerin dinin en doğru biçimini uygulamak adına giriştiği işleri görünce de ''Gerçek İslam bu değil'' diyorsunuz.
İşin özeti aslında şu, din normalde eski dünyanın devletlerinin kendi etki alanlarındaki insanlara bir kimlik kazandırma çabasıydı.
Güney Slavı'nın ortodoksu Sırp, katoliği Hırvat, müslümanı bugün Boşnak oldu.
Eskiden halkın din ile ilişkisi dini otoritenin temsilcilerinin etrafında örgütlenip bir kimlik bilinci kazanıp cemiyet olarak daha dirençli olmak şeklindeydi.
Bugün dinin öyle bir etkisi de yok. Aslında tam olarak toplumun ne işine yaradığı dahi tartışmalı hale geliyor.
Haliyle insanların din konusundaki bilgileri de iyiden iyiye zayıflıyor. - +1 yıl
Bugün en dindar ve dini tatbik eden tipler kimler? Tarikatler, kilise örgütleri falan.
Ne yapıdalar? Kapalı küçük komünler yapısında. Sırf bu sebepten ötürü işte - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Her dinde, görüşte ve izmde kapalı gruplar var. Ama dinler, görüşler, ve izmler apaçık deniz gibi, dileyen herkes kendi başına idilediği şekilde yaşayabilir. Hep suçlayarak, olmazlarla kendimizi korumaya alıyoruz diye düşünüyroum.
- +1 yıl
Demin doğrusunu bilmiyorlar diyordun şimdi ''Deniz gibi'' diye ezbere konuşuyorsun
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Bak anlamadın yine.
Deniz gibi olduğu için tümünü kucaklamaları mümkün değil ama algılarla yaşanabilir, doğrusunu bilen ise bir bardak deniz suyu ile hepsinin aynı olduğunu anlar ve yaşayabileceği kadarını yaşar. Yani bu sebeple kişiler dinlerinde, inançlarında ve görüşlerinde bilgilerine göre rütbe ve makam ismi alırlar.
Okuduğumuzu anladıkmı? Daha derin izahatlar yapayımmı? - +1 yıl
Boş konuşuyorsun daha çok.
Kime neye göre doğru? Doğru izafi bir kavramdır, aynı olaya bakıp on farklı kişi on farklı yorumda bulunabilir ve hepsi de kendince haklı olur.
Doğru dediğini hangi tarafın siyasi güç oluşturup bunu savaşla dayatabildiği belirliyor.
Mesela dinlerde size zarar vermeyeni hor görmeyin diyor iddian var.
Amma müşrikler hayvandan aşağıdır diye Furkan 44 ayeti var.
''Vay efendim Müslümanlara zulmediyorlardı'' da deme, ilk savaş dahil, alayında saldıran taraf müslümanlar müşrikler kendini savunuyor. Ne yapacağız şimdi?
İrdelendiğinde kolaylıkla yanlışlanabilir, altı gerçek bir şeye dayanmayan boş beleş argümanları anlamak için dahi olmaya gerek yok.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok
Şimdi olayınıza yeniden gelelim. Orada Allah insanlara hor görme diyor, kendisi yaratıcı olduğu için dileidği şekilde hitap edebilir.
Doğrular izafi değildir çünkü işimize geleni doğru gelmeyeni yanlış sayarız ama bu reel doğruları değiştirmez. Sadece biz doğruları izafi sayarak kendimizi rahatlatmış oluruz.
Şu anda dünyada mevut dinlerde hangi din mensubu size şimdiye kadar mescidime, havrama, kiliseme veya tapınağıma gel dedi? Demekki dine uyanların kendileri dışında kimseyle işleri yok. İnandığını iddia edip din adına insanlara saldıranlarında daha önceden dediğim gibi inandığı şeyin özünden haberi olmadan taklit ediyor sadece. - +1 yıl
Kıvırmak 101: Allah kime hitaben yazıyor bu kitabı? İnanlarına değil mi? Gidip ''Bakın bunlar hayvandan daha aşağı'' dediği zaman ''Benden duymuş olmayın?'' mı diyor yoksa ''Siz de aynı böyle muamele edin'' mi diyor.
Kıvırmayınız. Kıvırmak günah değil herhal
Doğru izafidir, eğer doğru mutlak ise, neden Şintoisterden daha haklı olduğunuzun da bir izahatini vermeniz gerekir.
Ayrıca yayılmak için savaşlar vermiş ve askeri başarılar ile bu kadar geniş alana yayılmış bir dinin neferi olarak ''Hangi din sizinle uğraşıyor'' demeniz en hafif tabir ile yalancılıktır. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok akıl anlar, akılsız ise kendisine sanar. Allah kulllara deseydi gidin onları öldürün derdi. Demezdi onlar size saldırmazsa siz onlara saldırmayın. Okuduğunu anlamadan gelme, anlayan yoksa ben sana anlatırım 😂😂
- +1 yıl
Kıvırmak vs gibi konuyu çatışmaya götüren adımlar ben kaçmaya bahane arıyorum demektir ve kişi kendinde olanı söyler, sendeki kıvırmalar gibi 😂
- +1 yıl
İşte bu yüzden diyoruz biz, bu dinlere kesinkes inanan insanlarda akıl yok.
Gerçekten baştan sona yazışmalara bak.
Sadece saçmalayıp gevelemekten başkaca bir şey yapmıyorsun.
Gerçi insanoğlunun bir elma yedi diye cennet diye fantastik bir yerden kovulmuş iki tipten geldiğine inanabilen insanlardan fazla mantık beklememek lazım. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok inanmadığınızı iddia ettiğiniz dinleri anlayacak kapasiteniz yok bunu net görüyorum. Çünkü akıllı kimse olamadığını kabul etmediği şeyi muhatap almaz. Mesela sizin aklınızı muhatap almıyorum çünkü bana göre sizde akıl ve anlayış yok. Bir çakılı dönüp duran bir modeliniz var. Siz o bağlı olduğunuz yerde dönüp durun bence 😂
- +1 yıl
Tam inanacağım, ilkokullu argümanları ile savunulduğunu görünce vazgeçiyorum ''Bu mal herifler inanıyorsa bir saçmalık vardır'' diye biliyor musun...
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok İnanmak aklın eseridir. Her düşünce ve inançta akıl esasastır ve akıl inanacağı şeyi seçer. Akılsızlar başkalarını örnek alarak inanır, inanmaz, hayatını yaşar veya yazgeçer. VE akılsızlar sürekli konuşurken hakaret, küfür içieren cümleler kurular çünkü beyinleri mantıklı cümleler üretemez. Şekil A yorumunuzda sizin itirafınız gibi 😂😂
- +1 yıl
@edameda06 Özür dilerim baya meşgul ettik, sizide yoruyorum ama genele yazılan herşeyin cevabının genelden verilmesi daha uygun oluyor.
- +1 yıl
Sabrınız için çok teşekkür ederim :)
- Kişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin kişisel tercihi. Müslüman olup, hastalığı olmayıp, nefsine ağır geldiği için oruç tutmayan insanlar var. Onların tercihi. Kimseyi yargılamam. Bu onları kötü insan da yapmaz.
Kimi insanlar var ki, müslüman olmalarının dışında sevilecek hiçbir özelliğe sahip değiller bence ve kimi insanlar da var ki müslüman olmasalar bile sevilecek sayısız özelliğe sahip10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
m +1 yılBrn yadırgamam ama kızın teki geldi yüzüme yaklaşıp cips yedi bugün. Bu niye böyle yapıyor diye düşündüm düşündüm düşündüm. Sonra dedim herhalde oruç tutanlara gıcık falan oluyor. Niye sokakta 100 metrekare yerde önümde durup cipsi gözüme sokar ki bir insan 😂😂😂
10 Yorumla
+1 yılOruç tutmaktaki amacı kavrayamamışlar diyorum.
Herkesin orucu, ibadeti kendine. Ne olursa olsun.
Yobazlığın alemi yok.10 Yorumlainsanların özgür iradeleri var yargılamak bana düşmez belki hastalığı vardır veya farklı bir inanca sahiptir, fakat bazıları öylesine çirkinlik yaparlarki oruçlunun nefretini kazanmak için alay edercesine davranırlar bunlar insan değil bence ortamı karıştırmak isteyen pislikler..
10 Yorumla
+1 yılHer oruç tutan namaz kılıyor mu? Ya da dinin gerektirdiği her şeyi yapıyor mu? Kılmıyorsa ve de yapmıyorsa- ki yamadığı tutmayanı eleştirmesinden belli -çok konuşmasınlar bence kfjfkfn
10 Yorumla
+1 yılEdirnede bir tanesi dayak yemiş😂 saygısı sadece kendine beklyen tip dolu söz laf fayda etmediği için ve gınaa geldiği işin göz devirip geçiyorumm
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılCahilik tutmayanlarinda sagisizca insanlarin gozunjn onude yemeleride hic hosdeyil tutmayan tutana tutanda tutmayana sagilili olmasi lazim
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılilk dayak edirneden geldi , bu sefer tebliğci yedi. sayılarının artması dileğimizle.
sana ne milletten sen kendine bakacaksın. etraf ıcın degıl kendıne tutuyorsun anlamını bılmıyorsanda süslüman gibi tutup etrafa show yapma.00 Yorumla Bende tutmuyorum hiç tutmadım hayatımca o yüzden takmam kim ne yapıyor ne yapmıyor
10 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi hayatı. İbadete başkalarına hoş görünmek için yapılmaz.
10 Yorumla
+1 yılHiçte yargılamam. Kendi vicdanıdır. Belki aynı dine mensup değiliz. Yanımda yiyip içenlerede hiç kızmam. İnsanların hassas olması gereken yerde öyle davranmalarını siz sağlayamazsınız, sağlamayada çalışmamalısınız. Çünkü sizin beklediğiniz davranış sizin ahlak bilincinizi oluşturur. Oysaki ahlak ne bilimseldir nede evrenseldir. Soruya vereceğim net cevap; Hayır, yargılamam.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılHiç yargılamam ya böyle saygısızlık yapmadığı sürece bir şey demem..
10 Yorumla
+1 yılYargılamak kimseye düşmez. Sokak ortası yemek içmek doğru değil.
10 YorumlaCahil olduklarını düşünüyorum. Ve ayrıca imanlı takliti yapıyorlar bence.
10 Yorumla
+1 yılHerkesin tutuğu kendine ne ben kimse için tutuyorum nede kimse benim için.
10 Yorumlaben tutmuyorum günde 15 tane ilaç kullanıyorum sağlık söz konusu isteyen istediğini düşünebilir
10 Yorumla
+1 yılOruç tutmak ya da tutmamak Allah ile kulu arasındadır yargılamak haddimize değil. Oruç tutmanın yanı sıra tutmamayı da bir meziyet gibi görüp algı yapanları da masum bulmuyorum.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBiri bana neden oruç tutmadığımı sorduğunda artık ''İşim gücüm var'' diyorum.
Eskiden yaşı genç diye benimle uğraşırlardı artık bir şey de demiyorlar.00 Yorumla
+1 yılOruç tutan, namaz kılan, dininin emrinin yerine getirmek için kapanan bunun için erkeklerden ya da kadinlardan uzak olan insanlara yobaz/gerici/kezban... diyenler hakkındaki düşünceleriniz nedir?
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. İnsanın yapısında var başkalarını eleştirmek normal karşılarım oruç tutmuyorsa kendi tercihi dışarıda sigara içimesin yeter ki ( ben sigara içmiyorum ) tiryaki olan kişileri zor durumda bırakmasın
00 Yorumla
+1 yılTüm ibadetlerini yapıp tutmayanlara laf edenlere bir nebze tamam derim gene ona bile düşmez bireysel bir şey ama özellikle namaz vs kılmayıp aa bu tutmuyor diyenlere kıl oluyorum sanki kendi her ibadeti yapıyor oruç namaz aynı yani
10 Yorumla
+1 yılBisey düşünmem belki münker ve ya nekirdir sorgulayan kisi 🤔 olamaz mı 🙄
20 YorumlaBen mini etek şort giyip bakire kalmak isteyen kızları yargiliyorum , amaç ne kime ne saklıyorlar, kocana mi saklıyorsun, her yerin meydandayken
00 Yorumlaher koyun kendi bacağından asılır benim sevabim ona degil onun gunahi bana degil banane kim ne yapiyorsa yapsin herkesin inancida imanida kendine
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
+1 yılYobaz der geçerim. Sık sık başıma gelıyor. Gökhan neden oruç tutmuyorsun? Sanane lan bırak bu soruyu diğer tarafta sorsunlar bana, senin haddine mi?
00 Yorumla
+1 yılkimse kimseyi yargilama elestirme suclama hakkina sahip degildir herkes ozgurdur
00 YorumlaCahil cuheyla ne yargiliyon sevabını 10 katliyon sayesinde
00 Yorumla
+1 yılzavallı ve aciz canlılar olduklarını..
ve daha da kötüsü günahkar olduklarını..00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı. çok anlamsız tartışmalar bunlar herkes dilediğini yapıp yapmamakta özgürdür
00 Yorumla
+1 yılO kişinin oruc tutup tutmaması kimseyi ilgilendirmez.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılyobazlar kısaca bunu düşünürüm
30 Yorumla
+1 yılHerkesin özgür iradesi. Belki bir rahatsızlığı vardır. Bilemeyiz. Hemen yargılamak kadar saçma bir şey yok.
00 Yorumla
+1 yılf*ck off deyin bence. Allah’a emanet ol demek oluyor. Çekinmeden söyleyin. 🤣🤣🤣
14 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılGeçen biri kafir dedi tuttuğum halde fjg
10 Yorumla
+1 yılKimse kimseyi yargılayamaz. Çok itici buluyorum.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
+1 yılBoş yargı
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 675 cevap paylaştı.
+1 yılKimsenin. Buna hakkı yok herkes kendin den sorumlu
10 Yorumla
+1 yılİkiside nefisten gelir oruç tuymayanda onu yargılayan da nefsine hakim olamayan kişilerdendir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkarışmam ister tutar ister tutmaz
10 YorumlaYanlış bence herkese saygı şart
00 Yorumla
+1 yılBoşluğun vücut bulmuş hali.
00 Yorumla
+1 yılBen o insanların önyargılı olduğunu düşünüyorum.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen tutuyorum tutmayana karısmakda haddime değil
00 Yorumla
+1 yılKör cahiller ile muhabbet etmiyorum.
00 YorumlaPok yiyor ibine derim
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılO insanlara canımsın gibi bakıyorum
00 Yorumla
+1 yılKımse kımseyı yargılamamalı
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılYargılamak bana düşmez
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılHayır
00 Yorumla Yobazca buluyorum
00 Yorumla
+1 yılşahsen ben inanmıyorum ama tutuyorum
00 YorumlaSaçma
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem