Özür dileyenin ruhuna, dilenenin gönlüne iyi gelir. Ama bazen canımız o kadar acır ki uğradığımız haksızlıktan dolayı kulağımız duymaz olur gönülden kopup gelen özrü.. #54srp
Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Hayır kesinlikle yeterli değil.. Bazen özür dilenir fakat dilendiği konu çok derin yaralar açtığı için insanın yaralarının toparlanmasına yardımcı olmaz. Yani hadi bazı yaralar sarılır, bazıları kurtarılabilir ama bazıları iflah olmaz kesinlikle.. Özrü dileyen kişinin kim olduğu ve ona beslediğimiz hisler de önemli elbette.. Değer veriyorsak ve ortada affedilemeyen bir durum yoksa şans vermeyi seçeriz.. Bu demek olmuyor ki yaşananlar unutuluyor, özür dileyince geçip gitmiyor belli başlı şeyler.. İz bıraksa da yola devam ediliyor sadece.. Keyifli akşamlar..
Bazen yapılan hareket sonucunda ben kişiyi çoktan silmişimdir. Bunu böyle büyük beylik konuşmak için söylemiyorum, gerçekten bazen olan çirkinlikler karşısında birdaha o kişiye eskisi kadar yaklaşmama kararı alıyorsun. Ondan sonra özür dilemiş dilememiş, ne fark eder. Tabi araya duvarın örülmesini engeller özür, her halükarda iyi bir şey. Ama şairin dediği gibi: Yıkıldı seni bekleyen şehir, artık gelsen de bir, gelmesen de.
Hayır aksine bazı şeylerin ardından özür dilenmesi çok daha sinir bozucu oluyor. O zamana kadar aklın neredeydi diye sorarlar adama. Yaptın madem, sonuçlarına katlanmak zorundasın. İşte belli bir nokta var, o noktadan sonra hiçbir şeyin, hiçbir şekilde önemi kalmıyor...
Hatasına, yanlışına göre bu soruya cevap vermek daha mantıklı olur. Her hatayı/yanlışı temize çekmek bir özürle olacak iş değil. Her şey bir özürle telafi edilmiyor, unutulmuyor ne yazık ki.
Hayır bazen bir özür yetmiyor. Eğer ki gerçekten yapılan şeyden pişmansa evet bunu anlarım. Ama bazı durumlarda öyle özürler oluyor ki amaç sadece konuyu kapatmaktır. İşte öyle durumlarda özründe hiçbir manası olmuyor benim gözümde...
Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Hayır elbette. Yap yap ardından özür dile. Ne manası var ki? İnsan hatasını anlamalı ve tekrar etmemeli Ediyorsa artık yolları ayrı tutmak daha faydalı olacaktır. Son pişmanlık fayda etmiyor
Yetmez özür dilemek alışkanlık haline gelemez her şeyi yaparım özür dilerim diye bir şey yok tabi kasıtlı olmayan bilinçsiz hani yanlışlıkla istemeden yapılan bir şey sorun olmaz özge bile gerek duyulmaz. ..
Yetmez abi ya olmuyor anladın mı özür dilenince hiç bir şey temize falan çıkmıyor bunu gördüm hayatım boyunca. Belki özürle temize çıkmaz ama harekerlerle zamanla hafifler