"Sevgili aynacığım biliyorum seni paramparça etmiş ama yarabandı yapıştırıp özür de dilemiş, bence affet! " desem aynanın hakkına girmiş olmaz mıyım? (konu ayna değil)
Her şeyi düzeltmez, sadece kapıyı aralar. Özür dilemek, "Yaptığımın farkındayım ve senin canının yandığını görüyorum" demektir. Karşı tarafa verdiğin değerin bir göstergesidir. Eğer ortada küçük bir yanlış anlaşılma varsa, samimi bir özür buzları eritir ve iletişimi yeniden başlatır.
Düzeltmez. Hataya bağlıdır. İnsan telafi etmeyi kısa sürede yaparsa o zaman düzeltebilir. Ama yaptığı hatayı aylar sonra telafi etmek isterse çok zor be
Özür dilemek tek başına hiçbir şeyi düzeltmez, sadece “düzeltme niyetini” gösterir 🌧️➡️🌤️
Ayna metaforu çok güzel; kırılan yer hep belli olur, iz kalır. Ama bazı aynalar, iyi bir tamirle yine kullanılabilir. Burada önemli olan; gerçekten pişman mı, sorumluluk alıyor mu, aynı şeyi tekrar yapmamak için emek veriyor mu?
Senin canın hâlâ acıyorsa, acele affetmek zorunda değilsin 💔🩹
Hayır düzeltmez benim açımdan özür dilemek her zaman kurtuluş değil bazende baslangıctır. Çünkü insanlar artık özür dilemeyi bir kurtuluş yoku olarak görüyor hatalar affedilmez ne olursa olsun
Önemli olan o özürün tekrarlanmamasi Zaten dakka başı dilenen özürler hic samimi değil .. insan yaptigi hatadan ders cikarmali Tekrarlamamali ki özür yerine otursun !
Hayır, özür her şeyi düzeltmez; niyetini gösterir, sorumluluk aldırır ama güveni ve duyguları tam anlamıyla geri getirmez. Affetmek ya da etmemek kişinin kendi seçimi ve iyileşme süreciyle ilgili.
Düzeltmez. Hareketinin yanlış olduğunu ve karşıdakinin özrüne sığındığını ifade eder. Her şeyi yapıp özür dileyelim o zaman, özrün kabulü de önemlidir yani
Bu gidişle öyle olacağım. Ay çok meşgul beyefendi. Az önce aradı Erzurum'a uçak bileti almış gidecekmiş eski profesörü çağırmış. Bende aldım birlikte gidiyoruz 🙄