Hayatımın en önemli şeyi empati kurmak ve çevremin de empati kuran kişiler olması yani
Ben 90 diyebilirim. çoğunluk olarak herşeyle empati kuran biriyim aslın da bazen bunu yapmam göze batabiliyor. Dışlanabiliyorum ama mesela bir ortam da beraberiz oturduğumuz bir arkadaş gurubu var diyelim ordan birine bişey yapıldı konuşulurken falan hemen kendimi o kişinin yerine koyuyorum bunu bana yapsalar di nasıl hissederdim. O nasıl hisseti acaba diye düşünmeye başlıyorum ortada adaletsiz yanlış Bir şey farkdince hemen savunmaya geçiyorum laf söylenen kişiyi savunuyorum empati kurduğum için sonra sen onu savunuyorsun yaptığın hiç hoş davranış değil hepimizi karşına alıyorsun falan diyorlar ama ben yanlışı savunamam öyle işte her zman her yerde her şeye empati kurabilirim.
%101 veriyorum ben. Ne kadar istemesemde, elimde olmadan yapıyorum bunu ve herkese yaptığım için can sıkıcı şeyler yaşayan ben oluyorum her seferinde. Dozu önemli yahu, hak edene yapmak gerek...
Empati yapabilmek için kendinizden ödün verip karşı tarafa büyük bir enerjiyle bağlantı kurma çabası göstermeniz lazım, gerçekten empati kurabilen insanlar hayatı çözmüş demektir, empati kurmadan önce bir çok musubetten ders çıkarmış olmanız lazim
Yüzde 90. Ne yaşadığıma bağlı olarak her geçen gün yükselmeye devam ediyor, yalnız eskiden yüzde 50’lerde falandı, sıkça kendimi düşünürdüm. Baya fark var şimdi.