Bu konu da oldukça kötüyüm desem yeridir. Karamsarlığa düştüğüm de kendimi daha da bataklığa çekiyorum sanki. Eğlenceli bir şeyler yapacağıma Müslüm Gürses açıyorum neden karalara bağlandıysam onu daha da büyütüyorum kendimi sucluyorum. Bu böyle uzayıp gidiyor sonra takıntı haline getiriyorum bazen günlerce o konuyu düşünüyorum işin içinden çıkamaz hâle geldiğim bile oluyor.
Çoğu zaman umursamaz davransam da çözüm aramaktan sa umursamamayi tercih etsem de bu bazen değişiklik gösterebiliyor. Ama en kötüsü çözüm bulamıyorum asla..
Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
Evet sahibim.. Yaşanmışlıklar sayesinde bu zamana geliyor insan.. Acıları, yanlışları, fevri davranışları ve bedeller.. Tüm bu tecrübelerin toplamında insan ya daha güçlü bir hal alır ya da daha zayıf.. Güçlü biriyim gerek duygusal gerek mental.. Soğukkanlı olmanın da bazı durumlarda kesinlikle avantaj olduğuna inanıyorum.. Ani reaksiyonlar göstermiyorum bir çok konuda.. Sakin kalıp sabırla beklemek daha cazip geliyor.. Keyifli günler..
Yaşanmışlıklar hayat tecrübesinden sonra olk önce duygularını sonra da merhametini kaybediyorsun ve hiç birsey canını acıtmadığı için daha sakin kalıyorsun karamsarlığıda kapılmıyorsun.. kalbini değil beynini kullanmaya başlıyorsun ve her çözümü buluyorsun.
Karamsarlığa kapıldığımda kendi içime kapanıp inzivaya çekilirim, içimdeki dertlerin kaynağını bulup onlarla yüzleşmeye çalışırım. Bazı zamanlar çok uzun oluyor, derde göre değişir. Bazen de kendimi Mevlana’dan ayrı kalmış Şemsi Tebrizi gibi hissediyorum.
Şu hayatın her alanında bir çok olaya karamsar bakan bir insan olarak insanların karamsarlıklarına Aydınlık katmakta kötü değilim moral motivasyon vermek de özellikle ama bir tek kendime bunu yapamıyorum sanırım sebebide de hayal kırıklığına uğramamak en kötüsünü düşünüyorum ki şaşırmamak için mutsuz olmamak için tahmin etmiştim diyebilmek için o yüzden bu konuda zararını değil faydasını gördüm diyebilirim en azından üzülmüyorum kırılmıyorum 🖤
Hayır değilim... Ben karamsarlığa düşlediğim anlarda bile bir şekilde bir müzikten, bi sözcükten kendime pay çıkarıp kendi kendini üzebileceğini biriyim... Mesela benim müzik listemde hiç hareketli biseyler yok.. Hep karamsar, depresyon şarkıları, aşk acısı, sevgisizlik... Bi derdim de yok aslında ama bende bilmiyorum.. Sanırım daha kendimi bulamadim.. Biraz fazla karamsar biriyim.. Yağmurlu kasvetli günleri çok severim mesela.. Güneşli günleri sevmem.. Mutlu sonla biten filmler izlemem.. Hep bir dram, hep bir kasvet..
Bu soruda işaret edilen kişiler, genelde gerçekte gerçek anlamda karamsarlığa düşmemiş kişilerdir. Kedi k1çını görmüş yara sanmış... Yerim onların ponçik karamsarlıklarını.