Herkes yaptığından sorumludur. Kötü insanlar kötülük yapa yapa, zamanla kötülüğe maruz kalarak iyi insanlar aramaya başlarlar. İyi insan bulmak kolay olmaz çünkü hepimizin kalbi kırılmıştır.
Bizler kabuğumuza çekilip yaşayan insanları. Bizde iyi doğmadık. Kötülük yaptığımız da oldu zamanın da ama önemli olan bundan ders çıkarıp iyi bir insan olmaktır.
Açıkcası biri hayatımdan gidince ben kaybetmiyorum, o beni kaybediyor çünkü ben zaten elimden gelen her şeyi yapmışım. İçim rahat.
Bana göre kötü insan yoktur değer yargıları farklı insan vardır yani kimisi yalan söylemez ama başka şeyler yapar kimisi kötülük yapmaz yalancıdır sonuç olarak bir insana salt kötüsün sen ya da salt iyisin sen demek yanlış. ama bu insan diğerine göre daha iyi daha merhametli demek mümkün.
zaten kimse kendisine kötü yakıştırması yapmıyor e o zaman bunca kavga gürültü aldatılmalar nerden kaynaklanıyor. sorsan herkes melek ama bilmiyorlar ki onlara göre basit bi şey başkalarına göre kötülük olabiliyor.
iyiler kaybetmez kaybedilir başlarda insan anlamaz ama zaman geçtikçe başını duvarlara vurur çok iyi insandı onu kaybettim diye bence böyle
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Çoğunlukla iyiler kaybeder. Çünkü herkesi kendileri gibi zannettikleri için sonsuz güveniler. Yaşadıkları hayal kırıklığı ile neyin ne olduğunu anlarlar ama iş işten geçmiştir. Canları yanmıştır bir kere. Bir kere canları yandığı için bir sonraki adımlarını çok daha dikkatli atarlar.
Bu kadar umutsuz olmamak gerekiyor. Bir yerlerde tabi ki iyiler kazanıyor. Ben buna inanıyorum sonuna kadar. Fakat bunu genele vurursak mutlaka iyiler sonunda kazanır diyemiyorum. Gördüğüm ve yaşadıklarıma göre kötülük biraz daha ağır basıyor. Yine de iyiden ve iyilikten yana olmakta fayda var.
Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Genel olarak herkes kendine göre iyi.. Çünkü herkes olaya kendi açısından bakar.. Fakat şöyle bir bakarsak iyiler daha fazla yara alır.. Bazı insanlar da maalesef her şeyi yapar yapar sanki mağdurmuş gibi davranır. İşte ben böyle insanlara asla acımam.. Keyifli günler..
Aslında kötüler kaybeder, iyiler kaybedilir denir ama bence iyilerin de kayıpları var mesela güvenlerini, iyi niyetlerini, zamanla sevgilerini kaybederler.