Merhaba Bu soruya çoğunlukla nasıl bir cevap veriyorsunuz? "Belki de hayatı tekrar sorgulamak gerek. İyi düşün; Sadece işe gitmek, fatura ödemek, İnternet - tv izlemek ve ölmek için doğmuş olamazsın." Alıntı
"Ben ne için doğdum acaba?" Sorgulamasına verdiğiniz cevap ne oluyor?
Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
Hayat insanlara biçilen rolleri canlandırdığı bir kısa film gibi bence.. Bilinci yerine gelmeye başladıktan sonra insanın başına gelen olaylara direncini ölçmek için uygulanan bir sınav gibi düşünebiliriz.. Hayatta kalma mücadelesi.. Bazı insanların hayatı daha kolay geçebiliyorken bazıları daha ağır bedeller ödemek zorunda kalabiliyor.. Bu da haliyle bazen isyan moduna sokabiliyor insanı.. Bu dünyaya neden geldik diye sorgulamıyorum.. Elimden geldiğince yaşamaya çaba gösteriyorum.. Keyifli günler..
Yunan mitolojisinden bir alıntı: Dert tanrısı birgün Toprak tanrısının toprağıyla bir insan heykeli yapmış. O sırada oradan geçen Zeus, ilk defa böyle bir şey görmüş ve çok beğenmiş ve heykele ruh üflemiş. Ortaya kanlı canlı insan çıkmış. Ama bu 3 tanrı insanı paylaşamamışlar. Zaman tanrısından fikir almışlar. Zaman tanrısı çözümünü anlatmış: -ben insanoğluna bir zaman vericem. Bu zaman bitince bedeni Toprak tanrısının, ruhu Zeusun malı olacak. Bu zaman bitene kadar olan süre de dert tanrısının malıdır. Kısaca ne için geldik belirsiz ama kesin olan bir şey varsa o da zamanımız oldukça derdimiz de olucak...
Zaman zaman dediğim zamanlar olmuştu. Bu hayat benim değil de sanki başkasının hayatı ve ben için de sıkışıp kalmışım gibi. Yaşadıklarıma bakınca ben değilim sanki. Emanet bir beden sıkışmış ruhum sanki.
Gel zaman git zaman, baktım ki bu böyle olmuyor. Bu bedeni kendime ait yapmaya karar verip, kendi istekleri mi entegre ettim. Çünkü bir yaprak gibi savrulmaktan sıkılmıştım.
En son dedim durdurun dünyayı, inecek var :) . Şimdi kendi hayatı mı inşa ettim ve malzemeden de çalmadım.
Yakın zamanda bunu bende düşündüm. Ve ne için varım ben diye düşündüm. Vardığım sonuç ise ben bir ekibin parçasıyım ve bu dünyada benim bir görevim var. Bu döngü ben olmasam ben görevlerimi yerine getirmezsem dönmez. Üstüme düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum.
Ne için doğduğumuz belli sorgulanacak bir şey yok bence herkes kendi inancina göre yaşıyor çıkar menfaati ne ise ona göre şekil alıyor özellikle bu devirde
Geç kalınmış bir soru bu benim için bir cevabım yok. Sadece doğmadan önce annemle baba emin misiniz, son kararınız mı, bakın reddetme joker hakkınız da var kullanabilirsiniz diye sormak isterdim.