Ben çok fazla dertleşmeyi sevmem tanımadığım insanların derdini dinlemeyi sevmem tanısam bile sürekli sürekli dert dinlemeyi sevmem. Eğer bir arkadaşımsa bir yakınımsa sevdiğim değer verdiğim birisiyse tabii ki derdini sıkıntısını dinlerim ve elimden geleni değil daha fazlasını yapmaya çalışırım.
Öncelikle gerçekçi olmaya çalışırım ona olmayacak hayaller kurdurmam yavaş yavaş gitmesini sağlarım derdini teker teker çözmesini sağlarım bir anda onu hayal dünyasına sokup daha sonra gerçeklerle yüzleştirmem hem yavaş yavaş hem gerçekler üzerinden hem de iyimser bir şekilde çözüm bulmaya çalışırım sıkıntısına.
Eğer dinlediğim kişi yaptığı konular konusunda inatçı değil ise ne söylersem soyluyim kendi bildiğini okuyan biriyse boşa vakit kaybetmem.
Ama sevdiğim insanlar var mesela değer verdiğim kişiler var onları seve seve dinliyorum dertlerine ortak oluyorum. Sonra beraber gülüyoruz hani ağlayacak Sak beraber ağlıyoruz derdine derman olmaya çalışıyorum bir nevi elimden geldiği kadarıyla çünkü o kişiyi seviyorum üzülmesini istemiyorum.
Eğer bu kişi yabancı ise mesela farklı bir yerde karşılaştıysakk yani bir derdi varsa onunla konuşuyorsam. Anlattığı konuya göre belki de ona gerçekten derman olabilirim bunu yaşadım ama böyle konularda ben kesinlikle taraf tutmuyorum yani anlatılan konuya göre iki tarafa da hak vererek veya hak vermeyerek yorum yapıyorum tarafsız şekilde yorum yaparak o kişiyi motive etmeye çalışıyorum.
Evet bulabilir. Fazlasıyla iyi bir gözlemciyim ve yaşanmışlıklarım oldukça fazla olduğu için bir noktada insan sarrafı gibi olduğumu düşünüyorum. Bu noktada karşımdaki kişinin karakterini analiz edip; ona en uygun çözümleri sunmakta da başarılı biri sayılırım..
İyi bir dert dinleyicisiyimdir verdigim tavsiyeleri dikkate alirlar hep ama kendi derdime derman bulamiyorum bi türlü terzi kendi söküğünü dikemez diye bi soz varya onu benim icin soylemis olabilirler 😂
Dikkatimi verirsem iyi ki anlatmışım sana denicek bir insanım ama değerim bilinmedi o yüzden dinleyici olmayı bıraktım artık çıkarım yoksa dinlemek istemiyorum
Pek iyi bir dinleyici degilim. Ama soru cevap seklinde iki tarafli bir sohbet ile bir nebzede olsa derman bulursun. Ama derdi veren dermanida yaninda verir zaten canim.
Kesinlikle bulur. Saatlerce sıkılmadan dinlerim çünkü anlatmayıda dinlemekte yormaz beni. Onun dışında tavsiyelerde veririm dertleşmek iyi geldi diyenler oldu illaki.