Çok sevdiğiniz insanın, kişisel ve karakterissel kusur denilebilecek
durumları olsa.. düzeltmeye mi çalışırsınız veya vaz mı geçersiniz?💁🏻♀️
durumları olsa.. düzeltmeye mi çalışırsınız veya vaz mı geçersiniz?💁🏻♀️
Erenler der k; kusur görendedir.
Hiç kimse mükemmel değildir. Mükemmel olan, noksansız olan, münezzeh olan sadece yüce Allah'tır.
Eş olmak demek bir olmak demektir, kusurları birlikte örtmek demektir.
İnsanın bile isteye Atalar yapıyorsa bunları da düzeltmeye çabalamalıdır. Kişinin bedensel ya da fiziksel bir eksiği olabilir. Bu yaradılış gayesidir. Allah'tan onu öyle yaratmıştır. Başkalarının bunu kusur addetmesi Haşa Allah'a kusur bulmak demektir.
Önemli olan karşındaki insanı sevmek ve onun öncesinde onu anlayabilmek mesele. Kişiye anlayamadan sevemezsiniz. Eğer karşındaki mi iyi anlayıp severseniz ortada kusura da kalmaz.
Kusura bağlı evdeyim der arkadası sohbete cafeye çağırır aynı arkadası erkek arkadaşını çağırır erkek arkadasi tek kız var diye oda bir erkek arkadaşını çağırır , sana evdeyim diyen kisi cafede 2 kız 2 erkek oturuyor olur tesadüf mekanda rast gelir denk gelirsin , sonra neden bole yaptığını sorarsın haberim yoktu erkek geleceğinden der , madem haberin yoktu neden masadan bir cay içip kalkmadan diye sorarsın sus pus , burada anlatılmak istenen kusura bağlı...
Sorun erkek gelmesi de değil aslında evdeyim demesi madem haberin yoktu tanımadıgın başkalarının geleceğinden neden masadan kalkmadan?
Alın size bir denklem çözebilen dm yazabilir...
Insanların en büyük problemi de budur ilk anlar ilk tanışmalar tamamen karşıdaki insanın isteklerine göre şekil aldırır kendine insanoğlu takı istenen elde edilip belirli bir süre gecene kadar o süreden sonra insan kendi özüne dönmeye başlar ve ilk zamanlar da böyle değildin değiştin artık denir. Oysa olduğun gibi göründüğün gibi olarak kabul etmek bir erdemliktir. Ama bu çoğu insani korkutur. Halbuki olduğun gibi kabullenilip sevildiginde daha erdemli daha saf bir sevgi ile sarılır her duruma umarim bu toplum artık herkesi olduğu gibi kabullenip sevmeyi öğrenir
Şimdi şöyle değişmesi gereken kusurlar ve olduğu gibi kabul edilebilecek kusurlar olarak ikiye ayrılır.
Değişmesi gereken kusurlar; ufak şeyleri sorun etme, sürekli trip, kafasına göre çekip gitme, zorluk görünce kaçma, ihanete meğilli olma gibi.
Kabul edilebilecek kusurlar; bazen geç yazabilmesi, tatlı kapris yapması, hayvan gibi yemek yemesi olabilir yani bu tarz şeyler :D Hayvan gibi çok olmadı ama tarif bulamadım o an anlatacak.
Bunları sıraladım çünkü sevince bu kusurlar ileri de ilişkiye zarar verip yıpratıyor. Neden üzülelim ki?
Cevap
10Cevap
Sevgi kusur aramaz kusur örter kusuru ile kabullenmektir.
Düzeltmeye çalışırım baktım olmuyor o haliyle sevmeye devam
Ama bil bakalım ne eksik 😁😁
Valla olsa keşke diom bu aralar onu öyle bir severimkiiii laaan ben neymişim der 😁😁
Kendim kusursuz muyum da karşıdan bunu bekleyeyim... bence karşı taraf bunu kabul ediyor ve değiştirmek istiyorsa hiçbir sorun yok. Asıl sorun kusurunu kabul etmeyip inatla devam eden.
Kusurun önemine bağlı..
Herkesin kusurları var..
Ama sigara içen birini sevemedim mesela..
Ya da alkol gibi kötü alışkanlıklar..
Bunlar tahammül edemeyeceğim kusurlar..
#Vesselam
Herşeyiyle kabul ederim.
Tabiki kabul edilir. Seven kişi kusur görmez
Evet hatta kusurlarını da severim tarzım böyle
O haliyle kabul ederim kimse kimseyi değiştiremez
Ne kadar kusurlu bunlar önemli
Seven kusur görmez
Kusurunu gördüğünde insanlar kaçmaya meylederler
evet ederim
Ederimm