Evet bunun için uğraşıyorum, kendimi ilk sevmezsem sıkıntılarla boğuşurum. Kendime değer vermeyipte kime vereceğim ilk başta? Yani mantıklı düşünürsek, kendi bedenimiz bize ait, aklımız da aynı şekilde neden bunlara iyi bakmayayım? Çok saçma kötü bakmak, neden kendime değer vermeyip, kötü yaşayayım hayatı, bu bilerek, isteyerek kötü yaşamak olur, açıkçası bunu elimin tersiyle itiyorum ve mutlu olmak içim uğraşıyorum. Herkes kendisi ile uğraşmalı ne kadar emek verirsek o kadar karşılığını alırız. Düşünce yapımız ilk bu yönde olmalı.
Hatalarımla ve kusurlarımla ben bir insanım evet, fakat bile bile, değiştirme imkanım varken bazı şeyleri değiştirmek için uğraşmıyorsam ne önemi var ki yaşamamın, içimdeki benle beraber olmamın... Değişim ve gelişim olacaksa o zaman hatalarım benim için bir anlam ifade eder.
Kusurlarımı düzeltme şansım varsa elbette düzeltmeye çalışırım. Düzeltemiyorsam da dert etmem. Kendimi tüm eksiklerimle, kusurlarımla sevmeyi öğreneli çok oldu. Çok şükür ki kendimle barışık biriyim.
Beğenilecek neyim var ki, neyimle övüneyim.. Ben bir "Hiç'im".. Her insan gibi benim de hatalarım ve kusurlarım var. Bunu kabul etmemem mümkün değil.. (Domates mi o 🙊)
Ben domates mi o derken temsilen olarak algıladım görüşünüzle bağlantılı olarak. 🙈 Biraz önce görüştede domates yazınca bu soruya baktım ki olay başkaymış. 🤦😄 Domates değil çilek kendisi. 😄
Anlıyorum... :D Estagfurullah, ne kusuru.. :) Domates şöyle ki, emoji hem küçük hem de cep telefonu ile bilgisayar farklı gösteriyor emojileri. (Ya da bende öyle) İlk başta domates gördüm :D Sonra çilek olduğunu anladım, bende latife yapmak istedim :)