Hayal ettiğini bildiğin, hayal olduğunu düşünürsen ulaşamayacağın hayattır. Yani senin bildiğin tek şey, hayalin. Neye ulaşıp ulaşamayacağını bilemezsin. Sadece inanırsın. Yapabileceklerin sınırlı elbette. Ama sonuna kadar gitmek gerekiyor. Yapacaklarının, yapabiliceklerinin... #54srp
Hayatımla ilgili çok hayal kuruyorum. Soruyu okuyunca o geldi aklıma. Hep daha farklı bir eve uyanmak isterdim. Tüm günü sorumluluklardan ve yasaklardan azade geçirmek falan. Küçücük şeylerin bile hasretini çekiyorum hep. Tasa etmeden kendi hissettiğim gibi olmak o hale bürünmek. Sonra da gelişi güzel bir yolculuğa çıkmak. Güzel olurdu yani. Bana ait bir hayat. O yüzden de zaten bu anlattıklarımdan hayal ettiğim hayatı yaşamadığım anlaşılıyor. Her zaman hayal ettiğimiz hayatı yaşamayız ki zaten. Hayat engellerle dolu bir yoldur. Sadece hapishanede yaşıyor gibi hissetmemek bir şanstır. Ona da sahip olmayanlar ise, gününü geçirmek için yaşar. Uyanır ve yeniden akşam olmasını ister sadece
Hayır, hayal ettiğim hayatı şimdilik yaşamıyorum. Ancak inancım tam, bir gün hayal ettiğim hayat benim olacak. Sabrın sonu selamettir derler. Ben de sabrediyorum ve hayal ettiklerimi gerçekleştirmek için elimden geleni yapıyorum. Ve bu azmin ve çabanın sonunda da bir mükafatım olacaktır.
Hayal ettiğim hayatı yaşamıyorum, hayalimdeki hayat bambaşkaydı. Fakat yaşadığım hayatta istediğim gibi yaşıyorum çoğu insanın özendiği istediği hayatı yaşıyorum. Mutluyum daha ne olsun..
Hayır yaşamıyorum ama bu tamamen benim eksikliğim çünkü bu hayatı ben sectim tecrübesiz çocuksu Kişiliğimi tam oturtamamış bir yaşta bu hayatı seçtim belkide bu benim sınavım belki de kaderim ama ben sectim Şunu öğrendim ki genç yaşta küçük yaşta Hayatları için çok önemli sorumluluk içeren kararları vermememiz gerektiğini öğrendim çünkü %90 yanlış yapmak çok mümkün çünkü mantığınla hareket etmiyorsun daha sonrasında da bu kaderi değiştirmek hiç de kolay olmuyor bir mucize olması gerekiyor bazen bunun değişmesi için. O yüzden kaderinizi seçerken on kere değil 100 kere düşünmeniz gerekiyor 🤍
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Yaşıyorum ya çok şükür.. Bence insanın hayattan, kendinden ve çevresinden beklentilerine göre değişiyor tatmin ya da mutlu olma potansiyeli.. Bir söz vardı kiminin ekmeği bayat kiminin pırlantası ufak misali.. Yani insan kendini mutlu etmeyi biliyorsa gerisi teferruattır.. Maalesef yaşadığımız zamanda insanlar mutluluğun sadece multimilyarder olunca kazanılabileceğini düşünüyorlar.. Maddiyat gereklidir kesinlikle katılıyorum fakat sadece bununla kazanılamayacak bir çok şey var.. Para maalesef bir çok kapıyı açsa dahi, insan kazanmanızı, aşkı satın almanızı ve onurunuzu korumanızı sağlayamaz.. İsteklerinin ne olduğuna göre değişir insanın mutlu olma oranı.. Şükretmeyi bilmek gerekiyor kesinlikle.. Keyifli günler..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayal edecek kafa kalmadı artık. Hiçbir şeyin iyiye gittiği yok. Ben zorluklara alıştım. Veya alıştığımı sanıyorum. Hayatımın son 5 senesinde her gün stestli zaman geçiriyorum. Mutlu olamıyorum. En son ne zaman mutlu olduğumu dâhi hatırlamıyorum. Insanlara derdimi anlatacak gücümü yitirdim. Ama bir sekilde yaşamaya devam ediyoruz.
Yaşamıyorum. Fiziksel özelliklerim ve ailevi sorunlarım hayallerimin içine ediyor daha doğrusu etti. Hayallerim sadece hayalden ibaret, hiçbir zaman gerçekleşmesi imkansız şeyler...