Bu biraz kendini övme sorusu gibi olmuş. Yani birçok insan güvenilirim der. Çıkıp da ben dünyanın en büyük dolandırıcısıyım demez. Önemli olan o samimiyeti hissettirebilmek tabi ki. Ben kendimi bildiğim ve dışardan aldığım tepkiler nazarında güvenilir bir insan olduğumu düşünüyorum.
Bir insan bana milyonlarca lira parasını emanet edebilir. ya da bir başka bir insan bana namusunu teslim edebilirim. Kesinlikle harama el açmam ya da uçkur çözmem. Önemli olan insanın önce kendisini bilmesidir.
Öncelikle merhaba! Kendi düşüncelerimden yola çıkarak ve insanların bana güvenip bir şeyler anlatmasından yola çıkarak güvenilir bir insan olduğumu düşünüyorum. Bence bu konu çok hassas çünkü insanlar size sıkıntılarını, dertlerini, sırlarını söylüyor, sizin onları içinizde tutmanız gerekiyor, eğer yapamıyorsanız o sorumluluğu almamak gerekir kesinlikle. Hem kendinizi kandırmış olursunuz, hem de karşıdaki kişiyi bu da hoş olmaz tabi ki. İnsanların karşısından küçük düşmemek için, güvenlerini sarsmamaya çalışıyorum, bu da önemli bir sorumluluktur.
Güvenilir birisi olduğumu düşünüyorum. Beni tanıyan kişilerden de sıkça duyduğum. Duyduğum kadar da altlarını dolduran boş bırakmayanlardır. Sıkıntılarını, sevinçlerini çoğu şeyleri anlatırlar ve hiç bir zaman kimseye söyleme gibi bir ihtar almam.
Sadece bir kez güvensizlik yaşattım. O da kötü niyet ya da bilerek değil idi. Ondan harici kimsenin benden bugüne kadar güven konusunda şikayeti olmadı. Sadece inatçılığım ve sinirim beni zora sokuyor. O da benim umrumda değil zaten
Aslında çok güvenilirimdir ancak bu oluu bir şey değil. insanlar zamanla her şeyini anlatiyor paylaşıyor. Fazla bilgi ve sır bilmekte iyi degildir. İşime gelmeyince veya gelmeyecekse bana güvenmeyin der işin içinden sıyrılırım.
Güvenilir bir insanım insanlar bana rahatlıkla sırlarını paylaşabilirler içim dışım bir olduğu için samimiyetimede inanırlar bana birşeylerini emanet edebilirler emanete çok güzel sahip çıkarım. Mizacım böyle kendimi bildim bileli böyle oldum
Diyebiliyorum gönül rahatlığıyla, güven konusu benim için oldukça hassas bir konu ve insanlarda ilk dikkat ettiğim bu olunca, kendimde de dikkat ettiğim bir durum oluyor otomatik olarak. Yapısal olarakta böyle biriyim...
herkesin evet demesi bana büyük bir yalan gibi geliyor. kendime güveniyorum demek benim için çok iddialı bir cümle, asla kendim dahil kimseye güvenmiyorum. herkes birilerinin yarası olmuştur değil mi? hepimiz büyük ya da küçük yanlışlar yaptık, bu noktada ben güvenilirim demek çok absürt. insan çok öngörülemez bir varlık, her an herkes her şeyi yapabilme potansiyelinde ise, ben de her an her şeyi yapabilme potansiyelindeyimdir, aynı daha önce yaptığım büyük veya küçük hatalarımda olduğu gibi. nasıl bir başkasına güvendiğimizde bizi yüzüstü bırakınca hayal kırıklığına uğruyor isek, bize güvenen birini yüzüstü bıraktığımızda da kendimiz için aynı şeyleri hissederiz, toplumsal ahlak anlayışı içerisinde hatalı davranışlar yaptığımız için kendimizi kötü hisseder, vicdan azabı çekeriz. hepimiz bu duyguları yaşadığımıza göre, kınadığımız insanlardan çokta bir farkımız yok demek oluyor. demem o ki, hiçbirimiz güvenilir değiliz
Yani ruh halime göre değişiyor aslın da. Bazı anlar yalnız kalma istediğim de pek konuşasım olmuyor, maalesef bu yanlış anlaşılıyor. Hemen aldatıyor musun? Başka biri mi vara geçiyor konu. Bana bu sorulunca ben deli oluyorum Neden aldatayım? İnsan bazen yalnız kalmak ister. Özel bir alanımız olmasın mı? Güven insanlardan o kadar uzak kalmış ve insanlar bu konudan o kadar yara almış ki, güvenilir olsan bile güvenmezler. Çünkü kötü bir devir de bir şeylere tutunmaya çalışıyoruz.
Güven karşılıklıdır. Şahsen sitede güvenilir birini bulmak zor fakat çok güvendiğim epey de insan var. Gözlemlemeden bir şey anlatmam kimseye.. E tabi güvendiğim ölçüde güven kazanırım, boşa çıkarmam.
Evet bütün sırlar bende gizlidir mesela örnek veriyorum arkadaşım Begüm sırrını söyledi bana bende onun kötü olduğu kişiyle arkadaştım gittim demedim yani böyle olmalıdır zaten güvenmelidir insan
İnsanları yargılamam o yüzden güvenip paylaşanlar çok oluyor. Ama işler kesat artık
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
kimseye kötülük yapmadım, kimsenin sırrına ihanet etmedim ama kendim konusunda çok yalan söylemişimdir. kendim dışında herkesin güvenebileceği biriyim :'))