Artar çünkü olgunlaşırsın. Bir çok konuyu tecrübe ettiğin için karşındaki insan senle aynı olgunlukta olmadığı zaman az biraz vereceği tepkileri tahmin edeceğinden ötürü sabırlı olmak gerekiyor. Bizde o yollardan geçtik. Karşımız da sorun çıkaran insana güzel bir dille anlatıp, yaptığın yanlış olduğunu söylememiz gerekir bence. Zaten yangına körükle gelen birine ya su dökeceksin ya da rüzgar olup savuracaksın, yoksa sınırları zorlar. Bana göre sabretmek de bir erdem bunu kazandığım için mutluyum
Evet ta kendisi Edward demek geliyor içimden. 😄 Olmasını istersin ya bir şeyin bunun içinde zaman lazım işte o zaman kısalsaydı ona sabırsızlaşmış hissediyorum. 🙄 Diğer türlü sabır nirvana. 🙄
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Sabır durumum tamamen konuya ve karşı taraftaki insanın kim olduğuna göre değişir.. Bazen dediğim bir şeyin anında olmasını isterim ve duygu durumum da değişebilir ve çekilmez biri olabilirim.. Bazen de son derece sabırlı davranırım.. Yani istenen şeyin ne olduğu da önemli.. Keyifli günler..
Kesinlikle azalıyor. Daha birkaç yıl öncesine kadar inanılmaz sabırlı ve tahammül sahibi biriydim. Şimdilerde biraz sınırlarım zorlansın anında sabrım taşıyor, tahammülüm kalmıyor.
Kişiden kişiye değişir bu aslında... Nedeni ise; Yaş ilerlemesiyle insanın olgunlaşması, herkes için mümkün olmadığı gibi, kişinin yaşadıkları bizatihi aynı değil..
"Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır. Zaman insanları değil armutları olgunlaştırır." der... Peyami Safa
Lakin.. Kimi de vardır ki, yana yana, yaşaya yaşaya, her hücresiyle yaşayarak görür bazı şeyleri.. Ee haliyle tüm yaşananlar da dolayısıyla tecrübe hanesine, teeek, tek yazılır.. Mevlana Hazretlerinin "Yanmak var, yanmak var. Odun yanınca kül olur, insan yanınca kul olur! "dediği gibi..
Bana göre artması gerekiyor yani ben öyle hayal etmiştim 😅 Ama cevremde gördüğüm gözlemledigim kadarıyla insanlarda sabır falan kalmamış. Herkes barut ateslesen patlayacak durumda 🤦♀️
Çok sabırsız biriyim ben.. Hedefte gördügüm bir şey ne ise o an olucak olmazsa hırs yaparım ağlarım 🥺 bir şey istiyorsam anında alırım kaçmaz mesela , ben yok ve hayır kelimesini sevmiyorum.. bereket seviyorum 😂