Durup durup küfürlü konuşması, nerde nasıl giyineceğini bilmemesi, ev dışında sakız çiğnemesi, kadın erkek fark etmez dışarıda yürürken sigara içmesi, anlamadığı konularda konuşması ve hatta bilmediği şeyi bildiği hususunda ısrarcı olması, hava atması hava atması ve yine hava atması, kadın erkek fark etmez burnu büyük olması ve etrafındakileri beğenmemesi, yanlış telaffuzlar, seviyesi düşük espri yapma cabası, yediği yemekle gittiği mekanla hava atması, araba anahtarını sallayarak yürümesi, dinlemeyi bilmemesi, görgüsüz olması. Liste böyle uzar gider aslında.
Bana göre bir çok hareket var.. Yani bazı insanlar nerede nasıl davranması gerektiğini bilmeden pervasızca davranınca basit görünüyorlar.. Hadi bunu da geçtim kadın ya da erkek aşırı derecede samimi oluyorsa önüne gelenle bu benim için sorundur.. Bunun dışında her konu hakkında bilgisi olmadığı halde fikir sahibi olanlar ayrı sinir bozucu.. Bir de kendisine bakmadan karşısındaki insana yargı dağıtmaya çalışan insanlar var tabi onları da es geçmeyelim.. Benim için aslında en büyük basitlik nedir biliyor musun? İnsanların aynı şeyi yaptıkları zaman kendi üzerlerine yakıştırdıkları şeyleri başkalarının üzerinde tü kaka olarak nitelendirmeleri.. Keyifli günler.
Bak mesela eleştiri yerinde olursa ve karşı tarafa fikrini soruyorsan güzel bir olaydır.. Fakat insanlar afedersin aynı b. ku yiyip sonra bir başkasını gömme hakkına sahip değildir.. Anlatmaya çalıştığım bu aslında.. Bunun bilincinde olmayan insanları da şutlamak en keyiflisi oluyor ağzına lafı tıkayıp :D 💕
Verdiği sözlerden dönerse, benle konuşurken başkasına gülerse, anlatmak istediği mi kendince anlayıp yorumlarsa, başkasına tercih ederse. Daha çok var da burayı iç dökme duvarı yapmak istemedim. Adın harbiden bazen gerekli biliyor musun. Aşkı öldür, sevgiyi öldür, hoşlantiyi öldür çünkü genelde kazanan taraf hep yalan, dolan ve ihanet oluyor. İnsanlık tarihine bak ihanet olmayan bir tane tarihi büyük olay yok. Sevgi kazanacak diyorlar da kazanmıyor maalesef. İnsanlar birbirini anlamıyor. En ufak şeyleri sorun ediyorlar
Katılıyorum. Sözünden dönen insan basittir bunun başka açıklaması yok. Nickim bence de doğru. Aşk yok kolay kolay gerçek olanı çok nadir. Olsa da tek taraflı havada kalıyor yani.
Saygısızlık yapıyorsa, sürekli parasından bahsediyorsa, insanları aşağılayarak konuşuyorsa, araba anahtarını sallayarak göze sokmaya çalışıyorsa, olmadığından farklı olmaya çalışıyor ve bunu yaparken sallıyorsa gözümden düşer...
Dedikodu yapan erkek /kadın Kız tavlayıp hiç öyle huyum yoktur diyen erkek Sürekli story atan erkek /kadın Küfür eden erkek Sakız çiğneyen erkek kadın (ortamlarda) Erkeğe karşı erkeksi tavır sergileyen kadın İkiyüzlü, bencil, çok ve boş konuşan her 2 cins Malum partililer 200 TL yağ alıp ekonomi şahlandı diyenler Lafı bölenler Konuşurken araya girenler, dinlemeyenler Her şeye alınanlar Hatalı olup hatalı değilim diyenler ve birde ona mesaj atan her kadını veya erkeği ifşa edenler başkalarına söyleyenler
Sokak lambası gibi olanlar mesela.. Kime yandığı belli olmayan tipler.. En belirgini bu sanki.. Çoğu "basit" diye tabir edilen karakterin altında bu özellik/huy yatıyor.. Bukalemun gibiler bunlar.. Nerede olursa olsunlar, kiminle olursa olsunlar; mutlaka o kalıba göre şekil alıyorlar..
Tutarlılıkları yoktur bunların.. "kimseyle şöyle olmadı, ilk defa söylüyorum, sadece arkadaşız.." vs gibi cümleler kurup, iletişim bittikten sonra takke düşer, kel görünür.. basitliğin nirvanası işte.. Belli bir duruşu olmayan, çok fazla zaaflara sahip ve bunlara her defasında mağlup olan insanları da unutmayalım.. Çok konuşan ve boş konuşan insanlar da bu sınıfta..
Hava atmaya calismasi, ustten ustten konusup herkesi kendinden asagida gormesi, yuruyerek sigara icmesi ve etrafindakileri bu dumana maruz birakmasi, bilmedigi konularda fazla konusmasi birde inatlasmasi, saygisizlik yapmasi buyuk kucuk bilmeden dengesizce konusmasi, para pul konularinda surekli konusmasi bide bununla ovunmesi, herkesin iliskisine isine burnunu sokmasi, ayni ortamdaki yuzune guldugu kisi arkasini donup gidince onunla ilgili bana dedikodu yapmasi bide kotulemesi, sanki tum dunya pesindeymis gibi davranmasi havalara girmesi
Bir insan gözümün içine baka baka beni enayi yerine koyamaya çalışıyorsa, yalan söylüyorsa, dedikodu yapıp masum insanların arkasından ileri geri konuşuyorsa, yaptıgı ahlaksızlıkları yapmamış olmamış gibi yok sayıyorsa, o insan benim gözünde yerle yeksan olur. Soğurum ve bir daha kalbim ısınmaz.
- İstenmediğini bariz şekilde belli eden kişilere rağmen hala orada bulunarak - Konuşmayan, takmayan birisiyle inadına konuşarak - Sürekli yılışıp yanaşarak - Reddedildiği halde peşinden koşmaya, dibinde bitmeye devam ederek - Herkesle aşırı bir şekilde samimi olarak ☾
İlgi çekmek için şekilden şekile giren insanlar kendilerini hiç olmadıkları kadar basit gösteriyor. Kendini olmadığı biri gibi gösteren insanlar da aynı bu şekilde basittir.
Sadece kelime insanıysa eylemleri ile desteklenmiyorsa , mavi boncuk fabrikası varsa Kelimeleri ve eylemleri birbirinden farklıysa kelimeleri çarpıtıyorsa güvenilirliği yoksa yüzsüz ise kendisine inandırmak için sürekli ağzında yemin vs varsa basittir.
Karşısındakine saygısı olmayan, onun fikirlerini küçümseyen, ego manyağı insanlar. Her önune gelene yeşil ışık yaşan, herkesle filörtlesmeye çalışan tipler.
- Kendini çabuk kaybetmesi (öfke, tevazu, hoşgörü konusunda) - Fevri hareketlerinin olması - Çabuk güvenip kendini açması. Sonra hızlıca öfkelenip gitmesi vs dengesizliği - Alıngan olması, anlamadan yargılaması çok basit gösteriyor 😄
Evet, ben de bunlardan bahsediyorum .. Kısaca karakter olarak vurdumduymaz , bencil, lakayıt, menfaatçi insanlar basit ötesi tiplerdir.. bol miktarda varlar..
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Aşırı ego başkada bir şey demiyorum sadece ego diyorum geri çekiliyorum aşırı kendini beğenmiş bir insan aynı zamanda aşırı ilgiye muhtaç ve aşırı derecede kişilik yoksuludur
kardeşim gevşek olması bir sürü karşı cinsi takip etmesi kadınlarda dahil bu dediklerime , cazgırlığı kavgacılığı iyi bir halt sanması , üslup çirkinliği , ve karlı çins budalası olması basit yapıyor
Bebeği karşı tarafa sormadan aldıran kadın basittir. Daha sonra baba evine dönmemek için bebeği olmadığı halde karşı tarafıı zor duruma düşüren kadın da basittir. Kısaca adı Simay olanlar basittir.
Kişinin bir duruşu olmalı, gerek ahlakı, gerek, huyu ve davranışları ile insanlara model olabilmeli. Bunun dışında ki aksi davranışları insanı basit duruma düşürebilir.