Erkek adam ağlamaz, erkek adam şunu yapmaz , böyle davranmaz , böyle konuşmaz... Erkekler ilgi gösterir ama görmez, değer verir ama değer verilmez, sever ama sevilmez.
Erkeklerin duyguları yokmuş gibi davranılması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ben bu tarz söylemlerin erkekler üzerinde baskı oluşturduğunu düşünüyorum. Evet erkekler genel olarak kadınlara göre daha güçlü, daha dayanaklı ve daha mantıklı düşünen insanlar. Ama bu demek değildir ki, erkeklerin duyguları yok. Sadece erkekler duygularını iyi yönetebiliyorlar. Maalesef bu tarz söylemler ataerkil bir yapının izlerinin hala görüldüğünü gösteriyor bize. Erkekler duygularını belli edince, ağlayınca hakimiyeti sağlayamaz diye düşündükleri için erkeklerin bu tarz şeyler yapmalarını istemiyorlar. Toplumsal bir baskı oluşturuyorlar yani.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bu genelleme olaylarına hep ayar olmuşumdur. Bütün bu duygu sorumluluğunu atıyorlar erkeklerin üstüne ohh kendileri sütten çıkmış ak kaşık oluveriyor. Erkek ilgi gösterdiği kadar ilgide ister. Herkesin ağladığı gibi erkekte ağlar. Çünkü en doğal hakları. Sevdiği kadar sevilmek ister. Bu konularda yapılan genellemeler bana saçma geliyor.
Aynı kadınlara yapıştırılan gereksiz kurallar gibi bu da. Bildiğin damgalanmak. Çok yanlış bir düşünce ama yerleşmiş kalıp halinde maalesef. Kadınlar için olanları bile kadınlar benimsiyor. Kadınların erkekler için olanları benimsemesi bana ilginç gelmiyor bu yüzden.
Biz aslında duygularımız yokmuş gibi davranmıyoruz tüm erkekler için konuşmuyorum tabi bunu ve benim gibi olanlar adına diyeyim. Biz duygularımızı gösterip karşılık alamayınca içimize kapanıyoruz ama bir dost meclisi olduğun da bir çay ya da alkol muhabbetin de hemen herkes sevdiği için çektiği acıyı anlatır. Biz aslın da kadınlar için çok şey yapıyoruz da kadınlar bunu anlıyor mu orası tartışılır. Hep maziye dönüp baktığın da kızlar kendilerine zarar veren erkekleri daha çok tercih ediyor ben anlamadım bura da suçlu sevenler olmamalı
Aslinda bir kadin aglamasini incilmesini kalp kirilmasini hep goruyoruz peki erkeklerin kalbi kirilinca tamir etmek zordur biliyonuzmu kalpleri cok kirilgandir ama kendilerini her zaman guclu gostermeye calisirlar bir defa babamin aglamasina sahid oldum oyle agladiki yureyim kavruldu amcasi hapise dusmusdu oyle icten agladiki ben oyle aglayamam 😑yani erkek adam aglamaz diye bir sey yoktur neticede oda bir insandir ve duyqulari var
İlgi gösterir, gösterilmez; sever, sevilmez kısmına hiç katılmıyorum. Öyle olsa aşk acısı çeken kızlara rastlamayız. Ağlamak gibi duygular ise çok kırılma noktasında yaşandığı için erkekler de güçlü görünme çabasında olduklarından kabullenemezler bu durumu.
Gereksiz. Duyguların açıkça gösterilmesi taraftarıyım
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadınlar duygusal erkeklerin üzerine basıp duygusuz erkeklere erişmek için basamak olarak kullandıklarından herkesi sırnaştıkları erkekler gibi duygusuz sanmaları normaldir. Sonuçta onlar kadın. Onlardan acıma beklenmez.
Ya isin asli erkek olmak guclu olmakla, dayanikli olmakla ozdeslestirilmis. Bu tabii ki erkekler aglamaz demek degil ama hakikaten o guclu imajı taşımaları daha iyi.
Erkek ağlasa çok iyi ağlar da bunu diğer ülkelerin dizilerinde de görüyoruz ama türk erkeği alamaz kendilerini ataerkil sözlere çok benimsemisler ve böyle yol alıyorlar.