Bir insanın yapabileceği en büyük hatalardan biridir, iç sesi dinlememek. Şüphesiz ki insan hata yapmamak için iç sesini dinlemeyi bilmelidir. Bazı durumlarda iç sesime kulak asmam, duymamazlıktan gelirim. İki kez "kaç" demesine rağmen, dinlemedim. Demek ki dinlemek gerekiyormuş.. #54srp
İçinde bir yerde sürekli sana karşı olan, bir "sen" var gibi hissediyor musun?
İster iç sesini dinle, istersen mantığını hiç fark etmez. Her ne karar verir isen o yaşanacaktır. Yaşandıktan sonra da olay bitmiştir. Bu, bu kadar basittir.
Hayatta her ayrıntı, önemsiz dâhi gördüğün her olay aslında hayatının yaşanabilecek olaylarıdır. Bunu değiştiremezsin. Şöyle yapsaydım, böyle yapsaydım demek zamanı boşa harcamaktır. Biz he ne kadar kabullenmek istemesek te mükemmel olan da budur.
Ünlü bir Ressamın Tablosunda her tür renk mevcuttur. Hiç bir renk boş yere fırça darbeleriyle bezenmemiştir. Bir anlamı, bir mânâsı vardır. İşte verdiğimiz karalar da bu Tablo gibi mükemmeldir.
Herkes Nadide bir tablodur. Kimse kimseye benzemez.
İç sesim her zaman bir ses der ama sanki, bir iç sesim daha var bence ikisi; bir mücadele içinde sanki... Buna: Ruh ve nefsin savaşı diyebilir miyiz? Evet deriz bence.
Ruhumun sesini dinlemek her zaman bu mücadeleden sağ çıkmayı sağlar aslında da... Bazen bu savaş içinde sesin nerden geldiğini anlamak pek mümkün değil gibi geliyor sanki.
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
İçimde bir ben var benden içeri benden ötürü :D Şaka bir yana her birimizin içinde bir ses vardır.. Buna kimi duygu der kimi vicdan.. O sesle fazlaca mücadele ettiğim zamanlar oldu.. Hatta o kadar ki yorgunluktan bitap düştüğüm zamanlar oldu.. Aslında o ses bize yerine göre yoldaş oluyor bence.. Çünkü etrafında ne kadar fazla insan olursa olsun bazen seni anlamayacaklarından emin olursun ve o sesle sohbet muhabbet başlar.. Ses bazen doğruyu söyler bazen de duymak istemediklerinle yüzleşmeni sağlar.. Bence bu iyi bir şey.. İnsanın kendiyle yüzleşmesi gerekiyor.. Keyifli akşamlar..
Hayır, benliğim tüm benliğiyle hep daha çok çabaladı bir şeyler için, tek duyguğum kalbimin sesi olduğu için hep ona kulak vererek hareket ettim ben, ki asıl benliğinde orada yattığını düşünüyorum...
Sadece bana karşı olmakla kalmayıp karşı olduğu şeyler konusunda bir set gibi önümde duran bir ben var içimde. Ara ara beni zor durumda bırakmak konusunda pek ustadır kendisi.
Bazen var dıştan olumsuzluklar olunca insan ister istemez ruhen etkileniyo ama her şeyin üstesinden gelmek gibi bir özelliği var insanın öldürmeyen güçlendiriyor misali.