Bence yalan değil. Çok nadir kişilerde gözükmese bile, bir tık daha erken olgunlaşıyorlar. Ben bunu Türk toplumunun geçmişten gelen geleneksel yetiştirme tarzına bağlıyorum. Kız çocukları daha sıkı yetiştirildiği için erkenden olgunlaşma dönemine giriyor, hepsi olmasa da bir çoğu.
Biz erkekler daha rahat daha bağımsız yaşadığımız için geç olgunlaşıyoruz. Bunda birçok neden var. Tabi kişiye göre değişir, tamamen cinsiyete bağlı olmada da yaşanmışlık tecrübeler de etkili. Benim düşüncem bu yönde.
Ben aslında bunun cinsiyetle alakalı olduğunu ya da yaşla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü insan ne yaşarsa onunla alakalı tecrübelenip olgunlaşır. O yüzden bu kavramı pek kabul etmiyorum. İnsanoğlu tecrübelenmeden olgun davranamaz. Çünkü insanı hep olgun kılan şey tecrübe yaşanmışlık oluyor. Evet bu kavramı ben de çok duydum ama bir şeye dayandıramadım. Şu çağdaki kişiler bile 25 yaşında velet cidden eskiden böyle değildi yaş olarak gelişim. Çevrem de çok görüyorum 25 yaşında ama cidden çok çocuk var çağın gerektiği kesim oluyor işte onlar.
Kadınların erken olgunlaştı yalan değil ki ama bencede erken olgunlaşıyoruz. erkeklerin 30 yaşında bile çocukça hareketleri kadınlardan daha fazla. Bana göre bazı kadınlar bile erkeklerden daha hırslı ve güçlü saçma olur belki ama survivor var mesela o yarışma da bilmiyorum kurgu mu ama örnekleri dolu var. Erkekler ilgi bekler sevgi bekler şımarıklık bekler hala büyüdüğünü kabullenemez tam tersi kadınlar da olgunlaştığının farkına varır. Yani bu yalan değil tabi ki doğru bir şey
Valla olgunlasamadım ya.. ne yapsak.. bizide böyle seviyorlar... Eşim bana hem 100 yaşına gelsen olgunlaşmassın diyodu nişanlıyken hemde iyi ki böylesin cıvıl cıvılsın diyip nikahı bastı.. demekki..