Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Yerinde konuşmaya alerjim var gibi. Ağzıma geleni derim. Patavatsız biriyim biraz. Çünkü içimden gelen dilimde. Annem çok kızıyor bu huyuma. Herkese evet diyip, işimi sinsi sinsi yürütmem gerektiğini söylüyor. Ama yapısını değiştiremez insan. Tabiki bazen düşündüğüm ve karşımdaki insanın duyguları incinir diye sessiz kaldığım zamanlar da oluyor. Genele vurduğumda yine de yersiz konuşmalarım galip gelir maalesef. Hem doğal ve samimi olmak hem de yerine göre olmak biraz zor. Bence bunu kabul etmek gerek
Bazen bu dengeden şaştığım olsa da genellikle konuşacağım yeri ve susacağım yeri gayet iyi bilirim. Çok boş bir anıma denk gelirse şayet ancak o zaman kendime bu konuda engel olamıyorum, iş işten geçmiş oluyor.
Kesinlikle öyleyim. Ama önceliğim insanları dinlemek oluyor. İnsanları dinleyip anlıyorum ya hah ondan sonra eğer isterlerse öğüt veririm. Sorunlarını çözmeye çalışırım. Ama kesinlikle bir insanı anlarken konuşurken sözlerini asla kesmem ve bir şeylerle uğraşmam. O an susup empati yaparak dinlemeyi çok severim. Dediğim gibi sonrasında eğer benden çözüm , öneri , öğüt istenirse o hal ve hareket sergilenirse anlıyorum ve konuşmaya başlıyorum.
Denge zaten yaşam felsefem hetşeyi dengeli yapmaya çalışıyorum ama kendi ayarım da başkasının dengesi bana uymuyorsa Houston bir sorunumuz var demektir.