Bu psikolojik sıkıntımı nasıl düzeltirim?

lütfen yardım edin cunku delirme evresine geldim artık nerden başlamalıyım bilmiyorum ergence gelicektir büyük ihtimalle ama dayanamıyorum artık ilişki yapamıyorum takıntılarımdan kurtulamıyorum bıktım artık çok fazla takıntım var ayrıca içimde aşırı bir huzursuzluk oluyor hergün ama hergün cok kotu hissediyorum karamsarlıga kapılıyorum bir şey olmadığı halde çok düşünüyorum durmadan ağlıyorum hiçbir şey olmadığı halde sanki hiçbir zaman sevilmeyip değer göremeyecekmişim gibi hergün bu hissiyatla günü geçiriyorum ve arada ağlıyorum istem dışı ilişki konusuna gelirsek ilişki yapamıyorum kimle bir ilişkim olsa aşırı bağlanıyorum unutamıyorum karşı taraf da genelde hep kısa ilişki yapan ya da aniden soğuyan sıkılan tiplerdi doğru seçimler yapamıyorum durup dururken acaba beni seviyor mu soğudumu tarzı binlerce şeyler düsünüp gene ağlıyorum normalde böyleyken ayrılık aşamasını ve kavgaları söylememe gerek bile yok bu beni aşırı yıpratıyor günden güne eriyorum ama bi ilişkim olmadan da yapamıyorum illa bir uzun ilişki arayışında oluyorum napıcam bilmiyorum gene bugun de bu huzursuzluğun verdiği düşünce ile yazmaya karar verdim bunları. Aile hayatım çok kötü arkadaş çevrem desem 1 tane arkadasım var. O kadar çok şey var ki yazacak hangisini yazayım bilmiyorum anlattığım herkes psikolojik tedavi almamı istiyor ama babam buna karşı. Ailem yardımcı olmuyor o yüzden kendim duzeltmeye çalışıyorum ama napıcam bilmiyorum takıntılarıma gelicek olursak saç koparma tırnak eti yeme tarzı şeyler var. Yanımda duran hiçbir kimse yok. Yıllardır düzeltemedim bu problemlerimi bunun sonu ne olur bilmiyorum napıcam bilmiyorum.
Bu psikolojik sıkıntımı nasıl düzeltirim?