İntikam hiç benlik değil. Ben intikam almakla uğraşmam, Allah'a havale ederim. Birisi bir yanlış yaptıysa çıkarırım hayatımdan ve sanki o hiç yokmuş gibi davranırım. Ona dair iyi ya da kötü bir his bile bırakmam içimde. Bir sürü güzel duygu varken, kendimi kin, nefret ve intikam üçlüsüne teslim etmem. Kötü duygular bana çok uzak kavramlar.
Bu konudan konuya göre değişir ama kimseden intikam almadım, daha doğrusu alamadım desem daha doğru. Yani yine vicdanım araya girip boşveriyor, tabi bu durumdan çok muzdarip değilim, olan yine bana oluyor ama yapacak bir şey de yok diyorum bazen. Ama benim yapımda boşvermişlik yok maalesef, çoğu şeyi takarım, intikam almam ama yine takarım. Bazen geri çekilmekte intikam sayılır bence, üstüne gitmekte mutsuz oluyorsan o intikam almaktan çıkar bana kalırsa. Yerine göre davranmak lazım.
Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Genelde intikam olaylarına girmem ben.. Fakat karşımdaki insan sürekli benim üzerime oynuyorsa ve beni sınıyorsa bir yerden sonra iş kontrolden çıkabilir.. Bana yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmam.. Çoğu zaman Allaha havale etmek en cazip olanı olsa da eğer biri bana kötülük yapmaya çalışıyorsa onu o çukura itmek de boynumun borcudur.. Yani ne ekersen onu biçersin mantığı.. Keyifli geceler..
İntikam almak tarzım değil. Boşvermek, yok saymak, unutmak daha doğru geliyor. Bence intikam duygusu insanı aşağıya çeken bir şey. Yanlışa, yanlışla karşılık vermek ne kadar doğru olabilir ki. Karşımızdaki insan hak etmiş olsa bile doğru değil.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Hiç intikam bana göre değil. Enerjimi gereksiz insanlardan intikam almak için harcayamam. Boşveririm. Çünkü "boş" insanlara harcayacak vaktim yok. Zaten boşverdiğim için kuduruyorlar. Bu şekilde kılımı kıpırdatmadan dellenmeleri çok daha güzel oluyor.
Kişilik & Karakter konusunda 21,7b cevap paylaştı.
Bazı durumlarda boş vermek, bazısında intikam. Ama öyle intikam alayım diye kendimi doldurmam. Zamanı gelir, elime koz geçer, beni vurdukları yerden vururum.
eski ben olsam dişe diş, kana kan, çok yaşa intikam derdim, bugün dahi hala o potansiyeli taşıyorum ama sanırım bana yapılan yanlışa göre Allahın dan bulsun da diyebilirim sanırım, bu eskisine nazaran daha az kindar olduğumdan filan değil, adaleti şaşmaz Rabbimin ona da muhakkak ya bu dünyada ya da diğerinde hak ettiğini yaşatacağına inanıyorum sadece ve benden de helallik falan alamayacakları aşikar zira affetmek veya 2. bir şans vermek benim tabiatımda yok.
Bu konuda pek fazla bir yorum aslında yapamayacağım net bir şekilde bir şey söylemeyeceğim çünkü bazen elime koz geçtiğinde ve gerçekten canımın çok sıkıldığı canımın yandığı bir konu varsa intikam almak benim boynumun borcu bilirim intikamımı alırım ama normal monoton gündelik yaşantımda ufak tefek problemlerde boş verebiliyorum. O da çok önemsemediğim için zaten ben bir intikam alıyorsam bu çok değer verdiğim bir insandan gördüğüm bir darbeden bir yıkımdan dolayı almışımdır ya da alırım.
Her 2 durumda durup bir düşünürüm boşversem sonucu ne olur intikam alsam sonucu ne olur diye ikisinden de vazgeçmem ama bana yapılanı hayatta unutmam mesela örnek vereyim birinin bana çok zararı dokundu ise durmam unutmam ve aynı zararı ona dokundururum çünkü benim canım yandı ise onun canı neden yanmasın ki bir özrü bile zar zor affeden bir insanım ama bu insanın bana artık zararı dokunmuyorsa boş verebilirim belki bu durumda.
Allahından bulsun der vicdanıyla bırakırım. Ne kişiden intikam alacak kadar nefretle büyütülmedim ne de ortada biten bir şey varsa bir daha ne adını anarım ne de ona kafa yorarım. Hiç yaşanmamış gibi boşveririm, zaten bir insan için yok sayılmaktan daha küçük düşürücü bir şey var mı 😊
hiçbir şey yapmadan, sabırla ondan hakkımın çıkmasını beklemek en güzeli. İntikam, boşuna harcanmış bir emek. Karşıdakine verişen bir değer. Ama boşvermişlikte, kalbim kırılmışsa eğer, korkaklık olurdu. Ortasını buldum kendimce.
intikam almak ama bu karşı tarafın yaptıklarına bağlı benim için yaptıkları yıkıcı üzücü falan değilse kafaya takmam açıkçası uğraşmaya bile değmez derim bazen
Bana göre intikam almak mantıklı değil ama ölene kadar unutmam İnsanların iyi veya kötü yaptığı herşeyin maddi veya manevi karşılığı olduğuna inanıyorum