Soruma ilham veren @AtomunÇekirdeği ne teşekkürler 😀

Evet güzel soru,
Kafede otururken yanıma biri gelip adın ne diye sorsa önce bir yüzüne bakardım hani derler ya insanın yüzüne az çok bir şeyler yansır diye, yüzü bana normal geldiyse ismimi söylerim sadece ama yüzü bana soğuk ve tehlikeli geldi ise bilmiyorum ama kafamı çevirirdim ya da neden sordunuz derdim. Diyelim ki sıcak geldi masaya oturdu tanışmak istiyor, nedenini sorarım yine, ikna edici bir cevapsa kendimden bir kaç bahseder oradan ayrılırım ama telefon isterse kusura bakmasın seyyar numara yok bende.
Kabul etmezdim.
Sapık olduğunu falan düşünürdüm. Bence böyle bir girişimde bulunmak normal bir davranış şekli olamaz. İnsan neden ilk kez gördüğü bir kadınla oturup tanışmak ister. Ee tamam, başka bir yerde karşılaşma ihtimalin olmayacak ama böyle de olmaz yani.
Şurada tanışırım diyenlerin yarısına tanışma mesajı atsam, susup cevapsız kalırlar. Üstelik soruda karşı cins belirtilmediği halde, bir çok kişi karşı cins olarak algılamış bir kadında hemcinsiyle tanışabilir, bir erkekte tanışabilir. Burdan şunu anılıyoruz ki tanışmak için mekan önemliymiş..
Direk yüzyüze oluyor o farklı bir şey o yuzden. Ama herkesin karşı cins anlaması konusunda haklısın ben cinsiyet belirtnemiştim
Yüzyüze olmasındsn ziyade, geniş kapsamlı düşünülmemesinden dolayı bence.
Teşekkür ederim. 🍀
Rica ederim
abi yolda vs yaklaşıyorlar dilenci sanıp hiç bakmıyorum 😲
cafede de yaklasip "yanlış anlama dilenci değilim ama bir sütlü kahve ismarlarmisin" demesinler sonra
Demesin oyle bir zahmet yaa kendj ısmarlasın
Cevap
64Cevap
Yani kabul etmemek bana göre görgüsüzlük gibi. Bir arkadaşım ile buluşacaksam kısa tutar teşekkür eder ve arkadaşımı beklediğimi söylerim. Kaba davranmam Üslup düzgün ve saygılı şekildeyse.
Cafe de oturmam. Hayatımda hiç tek gitmedim. Hiç öyle bir şey başıma gelmedi. Genelde direkt red ederim
Ben tanışmak istemiyorum derim. Nedir kimdir belli değil. Karakteri nasıl belli değil. Ben insanları öyle damdan düşer gibi hayatıma almıyorum.
Öncelikle sebebini sorarım neden tanışmak istediğini sonra şöyle haline tavrına bir bakarım o kişinin kılığına kıyafetine aslında insanları dış görünüşüne göre yargılamaktan yana değilimdir ama hal ve hareketleri tavırları yani pek içime sinmediyse pek sıcak bakmadıysam o insanla açıkçası tanışmak istemem ama içime sinerse samimi bulursam onu tanışmak isterim kız olsun erkek olsun yaşlı olsun çocuk olsun fark etmez çoğu yaş grubuyla iyi anlaşabildiğimi düşünüyorum oturur tanışırım güzel bir sohbet edebilirim
Nazikçe teşekkür edip, tanışma isteğini reddederim.
Olayı çok fazla büyütmeye gerek yok. Uygun bir üslupla, uygun bir cevap yeterli zaten.
Yalan yok önce tipine bakarım. Güzelse tanışırız. Ama uyuşmazsak o da vakit kaybı olur. Neyse denemeden bilemeyiz.
İnsan sosyal bir varlık siz orada kahvenizi yudumlayıp bir şeylerle ilgilenirken birinin dikkatini çekmiş olup sizinle tanışmak istemesine neden olmuş olabilirsiniz.
Üslubuna ve görünüşüne bağlı olarak istemiyorsam da kibarca reddederim.
Ruh halime bağlı. Mutluysam kabul eder, konuşurum. Üzgünsem reddederim ve dışarı kaçarım. Tabi bir erkekse her türlü reddederim çünkü neden bir masada yalnız oturup konuşayım, bir derdi varsa da üzgünüm. Ama herkesin merhemi ben olamam ๑
Yani Öncelikle Karşımda ki insanın Nasıl Karaktere Sahip olduğuna bakarım İyi Bir İnsansa öyle görüyorsam Elbette tanışırım Ama Kız Olsa çok Güzel olur 🤭 Düşünmek bile Mutluluk verici güzel Tatlı kız gelse Kalbim atar
Zor bir soru benim için.. Bu manada insanlara güvendiğim pek söylenemez. Dikkat çekici bir tipim yok, kendi halimde biriyim. Bu zamana kadar böyle bir şey başıma gelmedi ama gelseydi de o anki halet-i ruhiyeme göre karar verirdim.
Eğer yorgunsam canım sıkkınsa direkt konuşmak istemediğimi söylerim. O an enerjiksem karşımdakinide güvenilir bulursam yüzeysel bir sohbet ederim genel anlamda insanlarla çok içli dışlı olmak tercihim değil.
Kadınsa sorun olmaz. Erkekse ne gerek var diye düşünürüm." Sen hayırdır kardeşim. "derim. Boş masa olmaz ve rica eder, anlarım da harici olarak doğru bulmuyorum.
Öyle bir ihtimal yok. Kadın ırkı sadece kalı aygırlara yavşar, cebi mangırlılara sırnaşır, lafbaz gırgırcılara yalaklanır. Biz şiirle, felsefeyle ve insan hakları ile ilgilenen erkekler kadınlar için sap sümsük ve sünepeyiz ve asla bizlerle tanışmak istemezler. Tarihteki bütün kadınların ciğerini iliğini kemiğini bilinçaltlarını irdeledik. Gen haritalarına kadar biliyoruz. Hipergami ne diyorsa o...
Böyle hiç karşılaşmadım hep peçete ile numara yollayanlarla dolu. Eğer yaklaşımı iyiyse kabul ederim onun dışında göz ucuyla bile bakmam.
Tanışabilirim ya arkadaş olurum. Bence aşırı aykırı bir durum değil. Ama belli de olmaz. Yaşıtım olması lazım bir de iyi bir enerji almam lazım.
Bilmiyorum bana nasıl yaklaştığına, o anki ruh halime göre değişir. Kabul de edebilirim, tersleyebilirim de. 😃
birer çay / kahve içecek vakit kadar tanışırız , atmonun çekirdeğine söyle burası miami değil ((:
Nickini yanlış yazmışsın soylemicem 😀
tanışırım konuşurum kafam uyarsa belki devam ederim neden olmasın
ederim tabi ne olacak medeni bi şekilde konuşur tanışırsın
Amacın kahve içmekse buyur derdim ama tanışma işi yaş
Cafeye doğru düzgün gitmiyorum ki 😂 gittiğimde de tanışmak isteyen olursa tanışırım.
Neden tanışmak istediğini sorarım. Sonra da vereceği cevaba göre kabul eder ya da reddederim😄
Düzgün bir girişle gelse terslemem ama farklı bir şey sezersem rezil bile ederim :)
"sen beni diğer erkeklerle mi karıştırdın her kuşun eti yenmez" diyip kaçardım 🍬😂😂
Elinde çayı ile gelirse şans tanırım 😄
Kahveye tahammülüm yok
Tek başıma oturmak için gittiysem, kabul etmem. O an yalnız takılmak istiyorumdur
Ters tepki vermiyorum kadın erkek fark etmez sohbet ediyorum
Tanışırım... Muhabbet sararsa devam, sarmazsa güzelce kovarım...
Ne maksatla tanışmak istiyor ona bakarım belki satıcı da olabilir :D vücüt dili çok onemli bu konular da insanı en çabuk ele veren iki şey bir gözler iki vücut dilidir
Kıvırmasına gerek yok rahatsız edermiyim diye sorsun bende bilmem edermisin diye sorar boş konuşan biri değilse tanışırım
Çok itici değilse oturur bir kahve ısmarlayayım sohbet ederim çünkü sosyal medyadaki arkadaşlık istekleri bana göre değil o yüzden tanımaya çalışırım
cafe işletiyorum, sürekli böyle şeyler oluyordu benim hatalarımdan dolayı..
şimdi mesafe koydum..
cinsiyet farketmez 1 kahvede ona ısmarlar kendi bunalımımı onada bulaştırırdım
Kimseyi yanıma yaklaştırmiyorum ki nasıl tanışsinlar..
%90 tipi iyi üstünde ise, kimse hayır demez.. Altında ise, direk red..
Bacak arasını yeni keşfetmeye başlamış kızlarımızda sahtekarca cevap yazmış.
O iş ancak barda veya clubda olur. Kafede kimsenin benim hayatıma dahil olmasını istemem.
Ona çay ikram etmek isterdim ve merak ederdim cesaretini.
Tesekkurler fakat evliyim yuzugu gormediniz sanirim. Iyi gunler derim.
Beni tanımayan bir erkek gelip tanışmaz
Gelen kadın olur ve tanışırım sorun olmaz ama seksapalitesi ve diksiyonu çok önemli
Öyle bir şey olamaz ya onu gönderirim ya kendim kalkar giderim
Yaani açıkçası biraz itici davranırdım ben olsam şahsım adıma
Kahve içmeye gelmiştir otlakci derim fiyatlar uçmuş yalnız takılmak iyi 😄
Tanımadığım insanlarla sohbet etmeyi çok severim o yüzden masama davet ederdim tabii ki
kanka kızlarr sonra “orkoklor nodon yobonco kozlorlo borlokto” diye zırlarlar
Teşekkür edip, kabul etmezdim.
Bende şimdi kalkıyodum diyip giderim
Olur gel bı kahve içelim derim
Tanıştım... kimseyi kırmak istemem...
Rahatsız oluyorum kalkarmısınız
Ne maksatlı olduğuna bağlı.
Kabul ederim ama kısa tutarım
Etmem tabi ki ne münasebet. Kibarca reddederim
Arkama bakmadan giderim.
Saçma tanışmaz konuşmazdim
Şimdi olmaz evlendim ama kibarsa otur derdim