dert dinlemek mi yoksa derdini anlatan biri mi oldun bu hayatta?

Açıkçası ne dert dinleme yine de dert anlatmayı severim.
Hayata bir kez geliyorum ve bu hayatı başka insanların sorununu dinleyerek geçirmek istemem. İnsanlar biraz affedersiniz ama yüzsüzler maalesef. Bir kez dertlerini dinleyince sürekli anlatmak istiyorlar bunaltıyorlar üstüne geldikçe geliyorlar. Ayrıca dert dinlemek insanı yorar bunaltır yaşlandırır hem ruhu hem bedeni.
Dert anlatmayı da sevmiyorum. Bazen beni güçsüz hissettiriyor bu yüzden sevmiyorum. Bazen sanki karşı tarafın eline koz vermişim gibi hissediyorum bu yüzden sevmiyorum. Bunların dışında bir de kötü şeylerden konuşup ortaya tatsızlık çıkarma kara bulutlar sermek istemiyorum.
Dert babası oldum, çıktım. Ama şu kızın derdi var mı diye sormazlar. Anlatmam da neyse, ama sorun abi direk dertlerini anlatıyorlar. Bir halini, hatrını sormadan hem de. Sırf bu yüzden sinir krizleri geçirdim. Dert dert olsa, sevgili vs falan. Ailevi sorun bile değil, gel de sakin kal şimdi.
Hep dert dinleyen oldum.. Çare bulmaya çalıştım.. Kendi derdimi anlatmam kimseye üzmem sıkmam kimseyi derdimle.. benim dertlerim ağır gelir herkes kaldıramaz.. Bana ben iyi gelirim derdime derman kendimim..
Anlatmayı pek sevmem, genelde dinlerim.
Teşekkür ederim eig için 😊
Cevap
6Cevap
Önceden anlatırdım, şimdilerde ise sadece dinliyorum.
Dinlemek dogru duzgun derdim olmadi yasimdan dolayi
Dinleyen oldum.. Anlatmayı sevmem. İçimde sır tutarım hep.
İkisi de oldum ama çok yakinmisimdir, çoğu kişinin kafasını az agritmadim 😅😅
Genelde dinleyici olurum. Bu yüzden derdimi soran, dinleyen insanı hiç unutmam :D
yıllarca dert dinledim..
şimdi ikisi de değilim..
Dert dinleyen oldum derdimi anlatmam kolay kolay
Anlatmayı pek sevmem genelde dinliyorum
Dinleyen..
İkiside dertli çok🤗
İkisinide sevmem herkesin derdi kendine
Dinlerim ben ya
Çok iyi dinleyen... ve anlatamayan...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?